Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Alcatraz belépő és börtönsziget, San Francisco

alcatraz belépő hajó jegy fakultatív program amerikai fakultatív program san francisco látnivalók mortons travel indian occupation al capone

San Francisco felfedezése nem lehet teljes az Alcatraz börtönsziget, a város ikonikus látnivalójának bejárása nélkül. A San Francisco-öböl vizéből kiemelkedő pala és homokkő “Szikla” terméketlen terület, azonban stratégiai fekvésének köszönhetően már az őslakos indiánok is használták halászati, vadászati (madarak és tojásaik) célra. Az első európaiak csak a 18. század második felében hajóztak be az öbölbe, a szigetet pedig egészen 1850-ig meghagyták természetes állapotában. Ekkor a frissen az USA-hoz csatolt állam fontos tengeröblének védelmére ágyúkat telepítettek, majd világítótornyot építettek a szigetre.

A katonai erődítményben börtön is helyet kapott, de a híres-hírhedt “maximális biztonságú börtön” csak átalakítások után, 1934-ben kezdte meg működését. Itt töltötte büntetését a két világháború közti időszak gengszterei közül Al Capone vagy George R. Kelly. Hírnevét emellett annak is köszönheti, hogy elhelyezkedése miatt a szökés szinte lehetetlen volt a szigetről. A legendákkal ellentétben nem a cápák jelentik a veszélyt az Alcatraz körül, hanem a kiszámíthatatlan, hideg és örvénylő víz. Hivatalosan mindössze egy embernek sikerült átúsznia az öblöt 14 szökési kísérlet 36 szökevénye közül, de őt azonnal elfogták a hatóságok.

A túra során az itthon kevésbé ismert, 1969-71-es Indian Occupation, azaz “Indián Megszállás” történetével is megismerkedhetünk. A számos hollywoodi film helyszínéül szolgáló ikonikus sziget remek kalanddal kecsegtet, melyet kicsik és nagyok egyaránt élvezni fognak. Az Alcatraz nem csak története és épületei miatt érdekes látnivaló, izgalmas növény-és állatvilággal is rendelkezik.

Egyéni szervezésű amerikai útja esetén is örömmel segítünk amerikai fakultatív programok foglalásában! Kérje utazási szakértőink segítségét elérhetőségeinken vagy Messengeren!