+36 1 933 3861

5 csillagos, egzotikus karácsonyi utazások / Szilveszter New Yorkban

Amerika?! Miért a Morton’s Travellel?

Hosszú évek óta, 30 éve őrizzük az amerikai utazások piacvezetőjének címét, ezért USA szakértő kollégáink magas fokú szakmai tudással és rengeteg tapasztalattal rendelkeznek az Egyesült Államokat és az oda történő utazások szervezését illetően. Az elmúlt évtizedek során utasaink igényei és visszajelzése alapján csiszolgattuk, tökéletesítgettük kínálatunkat annak érdekében, hogy a velünk utazók maximális elégedettséggel térhessenek haza Amerikából.

3 évtizedes amerikai utazásszervezésünk során a csoportos utazásokon résztvevőknek egyre inkább igényévé vált az, hogy azon túl, hogy csoportban, magyar nyelvű idegenvezetővel fedezhessék Amerikát, mindezt a lehető legrugalmasabban tehessék meg. Utasaink igényeihez igazodva az alábbi lehetőségeket hívtuk életre:

✓ Módosíthatóság

Példa:

Egy házaspár New York intenzíven utunkon szeretne részt venni. Gyermekük Chicagoban tanul. New York-i útjukat megelőzően vagy követően – ha már ekkorát repültek – szeretnék összekötni utazásukat lányuk meglátogatásával. Irodánk akár a New York-i út előtt, akár a New York-i út után lehetőséget biztosít a ki- vagy hazarepülő járat érkezésének vagy indulásának módosítására, sőt, igény szerint megszervezi a Chicago – New York vagy New York – Chicago utazást a belső járat, a repülőtéri transzferek foglalásán át minden olyan egyéb földi szolgáltatás lebonyolításáig, amelyekre utasaink igényt tartanak.

✓ Kombinálhatóság

Példa:

Utasaink első körben New York intenzíven utunkon szeretnének részt venni, azonban elgondolkodnak azon, hogy ha már ilyen nagyot utaznak, nem lenne-e érdemes New York-i útjukat összekötni más amerikai úti célokkal is. Irodánk az alábbiakra biztosít lehetőséget:
New York és a Niagara-vízesés
New York és Miami
Washington és New York
Washington, New York és a Niagara-vízesés
Washington, New York és Miami
New York és Nyugat-Amerika
Washington, New York és Nyugat Amerika
Egyéni hosszabbítási lehetőségek

✓ Hosszabbíthatóság

Több évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően a velünk utazóknak egészen biztos, hogy nem megy el értékes ideje az útvonalak, a látnivalók, a szállások felkutatásával, a programok ésszerű sorrendjének megtervezésével vagy épp az étkezési lehetőségek feltérképezésével, parkolóhelyek keresésével vagy közlekedési problémák megoldásával; mindezekről szervező kollégáink és idegenvezetőink gondoskodnak. Több utasunk azonban azon túl, hogy csokorba szedve, a lehető legkényelmesebben fedezi fel Amerika kihagyhatatlan látnivalóit, igényli, hogy azok közül, amelyekből idegenvezetőink ízelítőt adnak, a számukra legfontosabbakat a saját tempójukban is megtekinthessék.

Példa

Utasaink Tavaszváró New Yorkban Frei Tamás egy napos részvételével utunkon szeretnének részt venni, de szívesen maradnának még néhány napot a városban, hogy jobbam megismerhessék a Nagy Almát, és a kötelező látnivalókon túl elmerülhessenek a metropolisz lüktetésében. Irodánk számukra hosszabbítási lehetőséget biztosít a hotelfoglalás hosszabbításával és a járat későbbi időpontra való átfoglalásával (igény szerint hotel – repülőtér transzferrel).

Példa II.

Utasaink Nagy USA körutunkon vesznek részt, az utazás fáradalmait Hawaii tengerpartján szeretnék kipihenni. Irodánk számukra hosszabbítási lehetőséget biztosít a nemzetközi repülőjegy dátumának és indulási repülőterének módosításával, belső repülőjegy és igény szerinti hotelfoglalásra, hotel – repülőtér, valamint repülőtér – hotel – repülőtér transzferekre.

✓ Magasabb kategóriába módosíthatóság

Amerikai utazásaink szervezése során irodánk mindenben igyekszik utasai igényeit maximálisan kielégíteni. Utazásainkat mindig neves légitársaságok 1 átszállásos járataival, kényelmes átszállási időkkel szervezzük, kizárólag belvárosi, jó értékelésű és minőségi hotelekben biztosítunk szállást, és a programok során kényelmes, légkondicionált buszokkal történik a városnézés. Azon utasaink számára, akik azonban utazásik során is a még magasabb minőséget, a luxust keresik, biztosítjuk az alábbiakat:

★ ülőhelyfoglalás a nemzetközi járatokon nagyobb lábtérrel
★ foglalás premium economy vagy business osztályra, igény szerint first class-ra
★ privát, akár limuzin transzferek
★ 5*-os szállások
★ luxusprogramok (felső kategóriás előadás jegyek, elsőbbségi belépők, privát idegenvezetés stb.)
★ ugrade egyéni igények szerint, személyre szabva

✓ Utazási lehetőségek az iskolai szünetekhez igazítva

Útjaink azon túl, hogy márciustól decemberig elérhetőek minden hónapban, úgy kerültek kialakításra, hogy áprilisban a tavaszi szünet, októberben az őszi szünet időpontjához igazodjanak, valamint júniusban az utolsó tanítási nap után induljanak, augusztusban pedig a hazaérkezés napja ne nyúljon bele az iskolakezdésbe.

✓ Ingyenes átfoglalás és garantált indulás

A mai Covid-19 sújtotta időkben nehéz bármit is előre tervezni, különösen igaz ez az állítás az utazásokra. Utasainknak – annak érdekében, hogy a lehető legjobb áron tudhassák magukénak utazásukat megelőzve egy esetleges áremelkedést – mégis azt javasoljuk, hogy foglalásukkal ne várjanak. Természetesen abban az esetben, ha az Egyesült Államok területére történő belépésnek akadálya lenne, a befizetett összeg nem vész el, sőt, ezen túl is az alábbi díjmentes átfoglalási lehetőségeket biztosítjuk akkor is, ha bármilyen más élethelyzet adódik. 2022-es meghirdetett útjaink mindegyikén van olyan foglaltság, amely garantálni tudja útjaink elindulását.

Példa

Utasaink New York és a Nyugati Panoráma utunkat foglalták le 2021 októberében, 2022 májusára. 2021 decemberében kiderült, hogy keresztlányuk férjhez megy, májusra, pont az utazás időpontjára egyeztette le esküvőjét. Utasainknak díjmentes lehetőséget biztosítunk az utazás időpontjának módosítására az indulás előtti 61. napig a már meghirdetett időpontok valamelyikére aktuális, napi áron.

Amennyiben az újonnan választott dátumon induló ugyanazon utazás végösszege magasabb az eredeti részvételi díjnál, a különbözet 30 nappal az utazás előtt a hátralékkal lesz rendezendő.

Amennyiben az újonnan választott dátumon induló ugyanazon utazás végösszege alacsonyabb az eredeti részvételi díjnál, a különbözet csökkenthető a 30 nappal az utazás előtt esedékes hátraléknál.

Amennyiben teljes más utazás kerül kiválasztásra, és az újonnan választott utazás végösszege magasabb az eredeti részvételi díjnál, az előleget szükséges kiegészíteni 40%-ra, továbbá a fennmaradó összeg a hátralékkal lesz rendezendő.

Amennyiben teljes más utazás kerül kiválasztásra, és az újonnan választott utazás végösszege alacsonyabb az eredeti részvételi díjnál, a különbözetet nem áll módunkban megtéríteni.

Amennyiben utasaink nem tudnak dönteni az új időpontról, az addig befizetett összegről utazási utalványt állítunk ki, mely saját szervezési utazási csomagra lesz érvényes legkésőbb 1 éven belüli beváltási kötelezettséggel függetlenül attól, hogy a jövőbeni utazás indulása mikorra datálható.

✓ Legjobb ár-érték arány

A Morton’s Travel 30 éve szakértője, specialistája az amerikai utazásoknak. A fentieken túl 3 évtizedes tapasztalatunk van az utasigényekről, így útjainkat úgy tervezzük és szervezzük meg, hogy utasaink hazaérkezve ne csak maximálisan elégedettek legyenek, hanem úgy érezzék, valami olyasmit kaptak, amelyet eddig még nem tapasztaltak utazásaik során.

✓ Közönség kedvenc idegenvezetők

Idegenvezetőink mindig a legérdekesebb látnivalókat, a legszebb kilátópontokat, a legjobb éttermeket mutatják meg amellett, hogy olyan tudnivalókat mondanak el a helyszínen, amik egyet útikönyvben sem szerepelnek, és természetesen ők azok, akik az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában is azonnali segítséget tudnak nyújtani.

✓ Utazás prémium légitársaságokkal, a lehető legkevesebb átszállással és transzferidőkkel

Lehető legkorábbi érkezés és legkésőbbi hazaindulás, hogy az USA-ban tölthető időt utasaink maximálisan ki tudják használni

✓ Belvárosi, kiváló értékelésű szállodák

Az USA városai óriási méretűek, hatalmas távolságok vannak, külvárosi kerületekben megszállni naponta több óra utazásra fordított időt jelentene, ezért körutazásaink során mindig jó minőségű, a legnépszerűbb látnivalók közvetlen közelében lévő szállodákban szállásoljuk el utasainkat, hogy a csoporttól függetlenül eltöltött szabadidő során se kelljen rengeteg időt az utazásra fordítani.

✓ Reggeli

Körutazásiunkat minden esetben reggelis ellátással szervezzük, amellyel szintén időt spórolunk utasainknak (nem kell egymásra várni, nem kell reggeliző helyet keresgélni), no meg persze egy bőséges reggelivel jobban is indul a nap.

✓ Kényelmes, klimatizált buszok a transzferekhez és a városnézésekhez

Több utazási iroda kínál kitűnő városlátogatást például New Yorkban, a legtöbb iroda azonban a városnézéseket gyalogosan és tömegközlekedéssel oldja meg. Természetesen van néhány olyan látnivaló, amely – elhelyezkedéstől függően – gyalogosan is felkereshető, és a metrós közlekedést sem vetjük el, sőt, legalább egyszer kötelező New Yorkban kipróbálni a tömegközlekedést, de egy nagyobb csoporttal metrózni nem kis kihívás, néhányan lemaradnak, be kell várni őket a következő kocsival… Irodánk igyekszik utasai számára e lehető legkényelmesebb megoldásokat nyújtani, amit lehet, kényelmes, klimatizált busszal közelítünk meg.

✓ Leggazdagabb programválaszték
✓ Jól hallható, saját kihangosító szett

Körutunk teljes időtartama alatt minden utasunk akár saját fülhallgatóval rendelkező audioguide-ot használhat, így nem megy el idő a különböző látnivalóknál az eszközök felvételével és leadásával, ráadásul minden készülékünk kiválóan alkalmas a távolabbi beszéd továbbítására, nem beszélve a higiénikusságról.

✓ Morton’s Világjegy – virtuális idegenvezető a zsebben

Cégünknek és munkatársainknak szívügye a környezetvédelem, ezért egy új, elektronikus utastájékoztatási rendszert vezettünk be. A Morton’s Világjegy egy utazási asszisztensként működő applikáció, amely okostelefonra letölthető, a letöltés után pedig internetkapcsolat nélkül is használható. Az utazás megrendelését követően utasaink megkapják a hozzáférést az applikációhoz, és nem sokkal később már minden, az úttal kapcsolatos információ fellelhető lesz benne, amely a teljes körút során szükséges lehet, sőt, saját dokumentumok is feltölthetők az app-ba. Az alkalmazás tartalmaz továbbá úti kalauzt, térképet, hasznos tanácsokat, figyelmeztetéseket, időjárási információkat vagy akár programlehetőségeket is a szabadidő aktív eltöltésére.

✓ Árfolyamgarancia lehetősége

Jogszabály és ÁSZF szerint az utazásszervezők fenttartják a díjváltozás jogát, amennyiben a díj emelésére - többek között - a devizaárfolyamok azt indokolják. A djíemelés mértéke akár a 8%-ot is elérheti. Utasainknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy az árfolyamgarancia lehetőségét a teljes részvételi díj max. 3%-áért megvásárolhassák, elkerülve ezzel az esetleges nagyobb mértékű díjemelkedést.