Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Thaiföld utazás

thaiföld utazás egyéni és csoportos utazás Bangkok Pattaya, Koh Samui Chiang Mai és Phuket ajánlatok mortons travel utazási iroda

Egy meseszép ország, tele misztikummal. Thaiföld egy kiemelkedően színes és izgalmas ország. Önt is el fogják varázsolni a szentélyek és kolostorok, paloták és szerzetesek, a halászfalvak és a nyüzsgő nagyvárosok. Az ország egy igazi trópusi paradicsom. A helyiek – talán a buddhizmusnak köszönhetően – nyugodtak és mindig mosolyognak. Thaiföld egy rendkívül változatos ország, amely szépségével és titokzatosságával örökre belevési magát emlékezetünkbe.

Kapcsolódjon ki délkelet-ázsiában egyéni és csoportos körutazásainkon! A Morton’s Travel az amerikai csoportos utazások piacvezetője, 28 éves utazásszervezési tapasztalattal.

Thaiföld növény- és állatvilág is igen sokszínű. A trópusi esőerdőkben 50-70 méter magas fákat is találni. Az ország közepén monszun-, bambusz- és teaerdők tornyosulnak, a tengerparton pedig pálmafák árnyékában pihenhetünk. Thaiföld legismertebb állata az elefánt. De vadon él itt tigris, tapír, vaddisznó és számos majomfaj is.

A Thaiföldet érő kulturális hatások közül a buddhizmusnak volt a legnagyobb hatása az ország mai képére. A színházi előadások témáit gyakran az indiai mitológiából merítik. A thaiföldi árnyjáték jellemző kelléke az ember nagyságú báb. Ennek végtagjait mozgatják a játék során. Ha ideje engedi, nézzen meg egy előadást!

Speciális tudományterület a világhírű thai masszázs. Az ősi természetes gyógymód technikája nemzedékről nemzedékre száll. Az elmélet szerint a mértéktelen élet, a stressz vagy a sérülés megzavarja az életenergia akadálytalan áramlását. A thai masszázs azonban egyensúlyba hozza a test elemeit. Szinte minden problémára kialakítottak valamilyen technikát. Jellemző, hogy masszázs közben nem használnak olajat vagy krémeket. Próbálja ki, a teste hálás lesz érte!

Érdekességek

Thaiföld vízum, beutazás

Repülővel érkezés esetén 30 napig, 2017. január 1-jétől kezdődően szárazföldi határátkelőhelyen történő beutazás esetén évente két alkalommal 30 napig vízummentes, azon túl vízumköteles a tartózkodás. A beutazás napján még legalább fél évig érvényes útlevél szükséges.

Légi úton történő belépés esetén, amennyiben megalapozott a gyanú, hogy a külföldi állampolgár vízummentességét tartós thaiföldi tartózkodásra próbálja felhasználni, az idegenrendészeti hatóság figyelmezteti a megfelelő vízum beszerzésének szükségességére. (Forrás: Konzuli Szolgálat)

Thaiföld utazási beszámolók

Ennyi kedves, korrekt emberrel sehol nem találkoztam

Bár a világ 29 országában jártam, életem meghatározó élménye volt a thaiföldi út. Ennyi kedves, korrekt emberrel sehol nem találkoztam. Az embernek az az érzése, hogy mindenki érte van! Vagyis: mindenki felelősnek érzi magát erkölcsileg azért, hogy a turista jól érezze magát. Az idő, a klíma csodálatos, tenger szintén. A szállodai ellátás kifogástalan és még a legkisebb étkezde, vagy presszó toalettjében is van egy – hogy is mondjam? – olyan kis csőcsap, amivel az ember dolga végeztével megmosakodhat. Ez a komfort érzéshez is hozzátartozik.

Az étkezés változatosan és olcsón megoldható. A választható programok tömkelege várja a turistákat. A vásárlások során a sárga földig lehet alkudni, ami szórakozásnak sem utolsó. Sok különleges csodaszerhez is hozzá lehet jutni, természetesen vény nélkül. Bármilyen csekély angoltudással, néhol a némettel is, elboldogul az ember. Szóval nem tudom milyen nyaralni Hawaii-n, de az biztos: itt minden nap "hawaii".

S.R.É.

Mosoly országa, Thaiföld

Idén februárban volt szerencsénk eljutni a mosoly országába Thaiföldre. 10 napot töltöttünk a paradicsomi Phuket szigetén, majd 4 napot a fülledt fővárosban Bangkokban.

Phuketen a JW Marriott Resort & Spa szállodában voltunk. Bátran kijelenthetem, hogy ilyen luxusszállodában még sosem voltunk. Ez a szálloda Phuket északi részén a Mai khao beach-en fekszik, nagyon nyugodt helyen közvetlenül a fehérhomokos tengerparton. Csodálatos építészeti megoldású, tipikus ázsiai berendezésűek a tágas szobái. Nagy trópusi kertje van és több medencéje, melynek nyugágyaihoz naponta többször hűtött törlőkendőt és jeges vízpermetet hoztak. Mivel messze van a legközelebbi szálloda, több km hosszan lehet itt a tengerparton sétálni úgy, hogy csak helyiekkel találkozik az ember. Autót bérelve körbejártuk az egész szigetet. Ez sokszor nagyon izgalmas volt, mivel bal oldali a közlekedés náluk.

A sziget fővárosának nevezik a Patong Beach-et. Itt rengeteg szálloda, szórakozóhely, bazársor van, ahol hajnalig meg sem áll az élet. Itt kissé túlzsúfolt a tengerpart, rengeteg napággyal, mindenfélét áruló árusokkal. Patongnál kissé nyugisabb részek a Kata és Karon beach. Ezek nincsenek túl messze egymástól, tuk-tukkal is könnyen el lehet menni egyikből a másikba. Fakultatív kirándulásra is befizettünk, a Phi-Phi szigetekre.

Ez azon kívül,hogy mesébe illően gyönyörű, arról híres, hogy itt forgatták A Part című filmet. Snorkellezésre is lehetőségünk adódott. Amit nagyon bánok, hogy nem vittünk víz alatti fényképezőgépet, pedig a sok színes trópusi halat a kezünkből etettük. A bangkoki 4 napot főként vásárlással, városnézéssel töltöttük. Megnéztük a fekvő buddhát, a Wat Pho-t, de sajnos az úszó piacot kihagytuk. Összességében elmondható, hogy ez volt eddig életünk legjobb nyaralása. Bátran ajánlhatom mindenkinek aki a télből a garantált jó időbe akar utazni.

N.E.