fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Nyaralás és feltöltődés Thaiföldtől Mauritiusig

A nyaralás lényege a kikapcsolódás, a testi és lelki feltöltődés, a mindennapi tevékenységeinktől való elszakadás. Sokaknak a nyaralás azonos a pihenéssel és a gondtalan időtöltéssel, míg mások új ingerek, élmények és ízek után vadásznak, amik inspirálhatják őket a szürke hétköznapokon is. Nem vagyunk egyformák, de az is szokványos, hogy egy nyaralás alkalmával a fentiek közül több hatást is szeretnénk átélni - szerencsére vannak úti célok, ahol ez lehetséges.

Mauritius nyaralás és aktív időtöltés szempontjából is remek választás. A trópusi sziget mesebeli strandokkal és remek túrázási lehetőségekkel vár minket. Fantasztikus vulkanikus formák, vízesések, egzotikus ételek teszik változatossá és felejthetetlenné a Mauritius utazás minden napját. Mindez egy belátható méretű szigeten, ahol nem reménytelen a megismerés és felfedezés tudatával hazautazni, hiszen az egész ország akkora, mint Nógrád vármegye.

Mexikóban minden van. Letűnt civilizációk mitikus emlékeitől a Forma 1 Grand Prix állomásig. Éppúgy megtalálja ebben az országban számítását az, aki teljesen kikapcsolódni szeretne és az is, aki új élményekre, kultúrsokkra vágyik. A mexikói utak jellemzően a Maja Riviérán végződnek, ahol akár elvonulásra alkalmas szállások és igazi bulihelyek is választhatóak. Egyaránt felfedezhetjük az ország prekolumbián és a kolonizációs kulturális emlékeit, a sivatagokat, a magas hegységeket és az trópusi esőerdőket. Mexikó akár több utazásra is kínál változatos élményeket anélkül, hogy ismételnénk a látnivalókat.

A Thaiföld utazás is szólhat a végtelen szórakozásról Bangkok sűrűjében vagy Phuket bárjaiban, miközben buddhista szentélyek és kolostorok akár vendégeknek is a lelassulás, elmélyülés megtapasztalását nyújthatják. Csak rajtunk múlik, hogy thaiföldi utazásunk során inkább másokat vagy magunkat szeretnénk jobban megismerni, esetleg párunkkal elvonulni egy romantikus pihenésre vagy kalandos túrára az ország északi részén.

Akárhogy is, utazni mindig érdemes. Feszegethetjük határainkat, hogy kilépjünk megszokott világunkból, vagy éppen pont kiélvezhetjük annak nyugtató kényelmét, hogy nem feszegetjük azt. Bárhogy döntünk, az utazás olyan energiákat ad számunkra, amit biztosan jól tudunk hasznosítani.