Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Mauritius utazás

mauritius utazás dodo repülőjegy all inclusive olcsón port louis paul et virginie curepipe moka quattre bornes grand baie

Ha egy igazi trópusi paradicsomban szeretné eltölteni a szabadságát, Mauritiuson a helye. A sziget az Indiai-óceán gyöngyszeme, amely egyre népszerűbb a turisták körében. Szerencsére - legalábbis azok számára, akiknek lehetősége nyílik itt pihenni - világvégi elhelyezkedése és így drága megközelítése korlátozza a szigetre érkező turisták számát.

Mauritiust korábban "Ezüstföldnek" és "Hattyúk-szigetének" is nevezték. Mai nevét 1598-ban egy holland tengerészről, Maurice Nassavski hercegről kapta. A sziget területe kisebb, mint Luxemburg. Rengeteg népcsoport képviselteti magát Mauritiuson: indiaiak, afrikaiak, kínaiak, kreolok, valamint a holland és francia gyarmatosítók leszármazottai is otthonuknak tekintik ezt a gyönyörű szigetet. Az ő vendégszeretetük, a meseszép lagúnák, a dús trópusi növényzet és a hihetetlenül fehér homokos tengerpart Önt is el fogja varázsolni! Tovább is van,mondjam még? Vessen egy pillantást a méregzöld hegycsúcsokra, a százféle színben pompázó botanikus kertekre és a csillogó vízesésekre!

Hasonló népszerűségnek örvendenek az északabbra található, de hasonlóan fantasztikus adottságokkal rendelkező Seychelle-szigetek is. A Morton’s Travel az amerikai csoportos utazások piacvezetője, 28 éves utazásszervezési tapasztalattal.

A rendkívüli környezet, a csodálatos táj láttán már Ön sem fog azon csodálkozni, ha meghallja, hogy egyesek szerint Isten jókedvében teremtette a szigetet, sőt, Mark Twain szerint egyenesen Mauritius képére alkotta a Paradicsomot.

mauritius utazás dodo repülőjegy all inclusive olcsón port louis paul et virginie curepipe moka quattre bornes grand baie

Mauritius ételein érezni a különböző népek keveredését. Legjellemzőbb a francia, az indiai, a kínai és a kreol konyha ízvilága. Az egzotikus fűszereknek köszönhetően igen különleges ételeket készítenek. Kedvelt ízesítő a chili, de szívesen használják a gyömbért, a kurkumát és a mustármagot is. És hogy mit keressen az étlapon? Talán a muszlim eredetű biryant, az indiai curry-s csirkét, vagy a kínai sült malacot. De megkóstolhat olyan egzotikus különlegességeket is, mint például a kék és a fekete füstölt marlin (kardhal), a homár és az osztriga. A helyi italok közül kóstolja meg a fehér rumot és a kókusztejet!

Mauritius vízum információk és beutazási feltételek

Vízum beszerzése nem szükséges a 90 napnál nem hosszabb, turista célú tartózkodás esetén. A magyar állampolgárok meghatározott feltételek teljesítése esetén vízummentesen utazhatnak be az országba (Forrás: Konzuli Szolgálat):

Népszerű programok Mauritiuson

mauritius utazás dodo repülőjegy all inclusive olcsón port louis paul et virginie curepipe moka quattre bornes grand baie

Érdekességek

mauritius utazás dodo repülőjegy all inclusive olcsón port louis paul et virginie curepipe moka quattre bornes grand baie

A település leginkább természeti látnivalóiról ismert. Nézze meg a botanikus kertet, majd kiránduljon el már inaktív Trou aux Cerfs vulkánhoz. Végül pihenjen egy kicsit a Tamarind vízesés mellett és merüljön el a fantasztikus látványban! Ne lepődjön meg, ha egy-két majom ugrál arra, vagy valamilyen egzotikus madár száll le a víz mellett!

Moka

A fővárostól délre találja. Érdemes megnézni az 1830-as években épült Eureka Házat. Rengeteg művészeti kincset talál itt, de az antik térképek és a kínai, valamint indiai háztartási eszközök is nagyon érdekesek. Ha szereti a történelmet, emellett még szerencsés is, és éppen nyitva találja, menjen be a Le Réduit épületébe!

Quattre Bornes

Kiránduljon a Gangeszhez! Na nem a híres indiai folyóról beszélünk, hanem a mauritiusi Ganga Talaóról, vagyis a Gangesz-tóról. Érdemes elmenni a Black River Gorges Nemzeti Parkba. Itt élnek ugyanis a gyümölcsevő denevérek…

Ha Mauritius déli részére kirándul, feltétlenül nézze meg a La Vanille Crocodile Parkot! A hely a nevében rejti különlegességét: az 1985 előtt még vaníliaültetvényként használt terület ma krokodilok és más hüllők otthona.

A sziget nyugati oldala is rejt látnivalókat. Napozhat a már említett homokos tengerpartokon, de kirándulhat is, ha éppen ahhoz van kedve. A Casuela Bird Park egy 8 hektáros madárrezervátum. Próbálja meg túlkiabálni az arapapagájokat, figyelje meg, hogyan kapja el a legyet a paradicsommadár, esetleg próbálja meg lefényképezni a pöttyös- vagy a zebragalambot!