fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Thaiföld utazás és pro tippek a nyaraláshoz

Thaiföld utazás tekintetében egy igazán izgalmas és sokszínű ország. Nem kétséges, ez egy lenyűgözően szép ország, azok közé tartozik, amit érdemes meglátogatni. Mivel ennyire sokszínű az ország, Thaiföld utazás szempontjából az előre feltérképezendő országokhoz tartozik.

Évről évre látogatók millióival Thaiföld az egyik legvonzóbb nemzetközi üdülési központtá vált. A hűvös hangulattól a korlátlan kalandig mindent magában foglal Thaiföld utazás tekintetében.

De mint nemzet, az emberek rendíthetetlenül vallásosak és hihetetlenül hazafiak. Még akkor is, ha csak a Helló, Kérem és köszönömről van szó, érdemes megtanulni néhány szót. A helyiek rendkívül büszkék, és igazán értékelni fogják, hogy saját nyelvükön fordulunk hozzájuk.

A wai hagyományos üdvözlés és a tisztelet jele, használjunk bátran bármilyen találkozáskor!

Élvezzük ki a sok helyi piacot! Olyan sok csodálatos piac van Thaiföldön, amikor arra járunk, szakítsunk időt arra, hogy meglátogassunk néhányat ezek közül! Amikor bejárunk egy lokális piacot, ne felejtsünk el alkudni! Viszont alkudozás közben mindvégig legyünk tiszteletteljesek! Ha látjuk, hogy valaki szívét-lelkét beleöntötte egy emléktárgyba, akkor ne licitáljunk túlságosan, és nyilván soha ne sértsük meg a kereskedőket!

A piacokon rengeteg helyi ételt fogunk találni. Érdemes belevetni magunkat a helyi street food kínálatba is. Olyan sok csodálatos helyi étterem található Thaiföldön. Akár Bangkokban, akár Phuketben, Khao Lakban vagy Koh Yao Noiban vagyunk, mindig lesz valahol valamilyen nagyszerű étkezési lehetőség.

Nincs is jobb annál, mint amikor egy apró színes műanyag széken ülünk az utca szélén, a legcsodálatosabb helyi ételeket esszük, és egy jéghideg sört kortyolgatunk.

Thaiföldön persze érdemes még kipróbálni a helyi spa kultúrát és a hagyományos thai masszázst is. Thaiföld nyaralás szempontjából tökéletes helyszín, vannak benne túraútvonalak, kultúr programok és gyönyörű beach bárok is a tengerparton. Ha a foglalás előtt vagyunk, mindenképp érdemes megnyomni a zöld gombot.

Amennyiben más helyeket is megnéznénk a nyaralás alatt, egy körutazás is igazán pezsdítő tud lenni. A környező tengereken és óceánokon is szuper élményeket tudunk szerezni. Zanzibár utazás szempontjából szintén izgalmas desztináció, Zanzibár utazás repülővel körülbelül annyi idő, mint Thaiföld, Budapestről indulva.

Ha inkább aktív városnéző túrára mennénk, akkor érdemes megfontolni New York utazás szempontjait is. New York nyaralás tekintetében leginkább az aktív, örökmozgó kalandoroknak felel meg, de persze a kikapcsolódás mindenkinek mást jelent.