fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Nagykörutazás Thaiföldön, pihenéssel Phuketen

16 nap
idén 1 alkalommal

1 230 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Üdülés - nyaralás, Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 618768

Programleírás

1. nap: Budapest - Bangkok

Elutazás Budapestről átszállással Bangkokba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Bangkok (vacsora)

Érkezés után transzfer a szállodába. Este sétahajózás a Chao Praya folyón vacsorával. Szállás Bangkokban (1 éj).

Tervezett szállás: Century Park Hotel    vagy hasonló

3. nap: Bangkok - Chiang Rai (reggeli, ebéd)

Reggeli után Bangkok városnézés. Első megállónk Wat Traimit, az Aranybuddha temploma, majd Wat Pho, a fekvő Buddha temploma következik. Ezután a királyi palotával és a Smaragd Buddha templomával folytatjuk. Ebéd után ,,klong" túrára indulunk, csónakba szállunk és Thonburi csatornáin hajózunk. Utunk a khmer építészet egyik különleges remekénél, a Hajnal templománál végződik. A városnézés után transzfer a repülőtérre, elutazás Chiang Raiba. Szállás Chiang Raiban (2 éj).

Tervezett szállás: Nak Nakara Hotel vagy hasonló

4. nap: Aranyháromszög (reggeli, ebéd)

Elsőként Wat Rhong Khunt, a Fehér templomot keressük fel, majd a burmai határnál fekvő Mai Sai városkát. Ezután a helyi piacon vásárolhatunk. Ebéd után a híres Aranyháromszögbe, Burma, Laosz és Thaiföld közös határvidékére utazunk. Látogatás az ópium múzeumban, majd hajókázás a Mekong-folyón. Este szabadidő, hogy felfedezzük az éjszakai bazár kincseit.

5. nap: Thatorn - Chiang Mai (reggeli, vacsora)

Látogatás a burmai határnál fekvő Thatorn városába. Tradicionális thai csónakba szállva elhajózunk a Kok folyó hangulatos falvaihoz. Baan Ruammitban látogatás egy Karen faluba, majd egy elefánt táborba. Látogatás a yao és akha törzseknél, majd pihenés a Huay Mae Sai vízesésnél, mielőtt továbbutazunk Chiang Maiba. Vacsora egy helyi étteremben, szállás Chiang Maiban (3 éj).

Tervezett szállás: Amora Hotel Chiang Mai   vagy hasonló

6. nap: Elefánt tábor - Chiang Mai - ,,Hosszú nyakúak" faluja (reggeli, ebéd)

Reggel felkeressük a Mae Sa-ban lévő elefánt tábort, ahol egy remek elefánt show-t láthatunk. Folytatva utunkat meglátogatjuk a ,,hosszú nyakúak" törzsi faluját, ebéd után pedig San Kam Phaeng-et, a kézműves központot, ahol megismerkedhetünk a híres thai papírernyők, selyem, ezüst tárgyak és tikfa faragások készítésével. Végül bebarangoljuk a hegytetőn álló Doi Suthep templom csodálatos épületegyüttesét, ahonnan a lenyugvó nap fényénél gyönyörködhetünk a lábunk előtt heverő város látványában. A templomegyütteshez 309 lépcső vezet, de felvonóval is megközelíthető.

7. nap: Chiang Mai - Doi Inthanon Nemzeti Park (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában, majd látogatás a Doi Inthanon Nemzeti Parkba, mely Thaiföld egyik legkedveltebb nemzeti parkja kellemes, hűs klímájának köszönhetően, mindössze 70 km-re Chiang Maitól. A 482 km2 terület magassága a tengerszint felett 800-2565 m között változik, így ,,Thaiföld tetejének" is nevezik. Egész évben magas a páratartalom és hűvös a levegő. Itt található Thaiföld legmagasabb hegye is, mely a parkkal együtt Chiang Mai egyik utolsó uralkodójáról, Inthawichayanon királyról kapta a nevét, aki köztudottan védte az erdőket. Egész napunkat a park területén töltjük, megnézzük az impozáns Wachirathan vízesést, majd sétálunk a hangulatos erdei ösvényeken, és az ikerszentélyek, a Phra Mahathat Naphamethanidon és Naphaphone Phumi Siri mellől pedig páratlan kilátás nyílik az egész parkra. Ebéd útközben, visszaérkezés után szabadidő.

8. nap: Lampang - Sukothai - Phitsanulok (reggeli, vacsora)

Kora reggel továbbutazás Lampangba, az első északi királyság, Lanna egyik nagyvárosába. Látogatás a Phra That Lampang Luang templomnál, majd a Sukothai Történelmi Parkban, mely az UNESCO Világörökség része. Ezután továbbutazás Phitsanulokba, ahol annak fő látványosságát, a 14. században épült Wat Phra Si Rattana Mahathat templomot keressük fel. Vacsora és szállás Phitsanulokban (1 éj).

Tervezett szállás: Topland Phitsanulok      vagy hasonló

9. nap: Phitsanulok - Lopburi - Ayutthaya (reggeli, ebéd)

Következő megállónk Lopburi, a majmok városa. Ebéd után ismét egy világörökségi helyszínre, Ayutthayába látogatunk. Csodálatos templomai, a paloták és az erődítmények romjai az ősi főváros fényes múltjáról mesélnek. Szállás Ayutthayában (1 éj).

Tervezett szállás:  Krungsri River Hotel   vagy hasonló

10. nap: Ayutthaya - Bang Pa In - Kwai-folyó - Kanchanaburi (reggeli, vacsora)

Mai első programunk a Bang Pa In nyári palota, melynek pavilonjai és palotái a Chao Praya folyó mellett épültek. Ezután továbbutazás Kanchanaburiba. Látogatás a Kwai folyó híres hídjánál. Vacsora és szállás a Kwai-folyón egy úszó szállodában (1 éj).

Tervezett szállás: River Kwai Jungle Rafts    vagy hasonló

11. nap: Kanchanaburi - Erawan Nemzeti Park - Bangkok - Phuket (reggeli, ebéd)

Reggeli után egy közeli Mon faluba látogatunk. Ezután az Erawan Nemzeti Park felé vesszük az irányt, ahol pihenésre (esetleg fürdésre) is lesz lehetőségünk a csodálatos vízesésnél. A vízesés 7 szakaszból áll, az első zuhatag könnyen megközelíthető, viszont a többihez már keskenyebb, helyenként meredek ösvény vezet, így jó fizikai erőnlét szükséges (Nem túl nehéz, de annak ajánljuk, aki rendszeresen gyalogol, kirándul). Ebéd után továbbutazás Bangkokba, transzfer a repülőtérre, elutazás Phuketre. Szállás Phuketen (4 éj).

Tervezett szállás: Novotel Phuket Resort  - deluxe tengerre néző szobákban  vagy hasonló

12-14. nap: Phuket (reggeli)

Szabad program, pihenés a szállodában vagy a tengerparton, fakultatív programlehetőségekkel: szigettúra, hajós tengeri kirándulások, esti élményparki és show programok, kalandtúrák tengeri horgászattal vagy bemutató búvárprogrammal, szárazföldi kirándulások (jelentkezés és fizetés a helyszínen - az ár a jelentkezők létszámától függ - 60-120 USD/fő/kirándulás között érdemes kalkulálni).

15-16. nap: Phuket - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, szabadidő. Elutazásig csomagszoba áll rendelkezésre. Délután transzfer a repülőtérre, majd elutazás átszállással Budapestre. Érkezés a 16. napon. 

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Sukhothai történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések
  • Ayutthaya történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések   

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Thaiföld mindazt nyújtani tudja, amit egy utazó elvárhat: Ázsia egyik legszebb országa, gyönyörű természet, bámulatos műemlékek, világörökségek, mindig és mindenütt mosolygó helyiek és vendégszeretet.

A 16 napra bővült körutazásunk a főváros megtekintése után Északról Dél felé halad, érintve a legfontosabb látnivalókat: ellátogatunk egy elefánt táborba, a ,,hosszú nyakúak" törzsi falujába, a burmai és laoszi határvidéken található Ópium Múzeumba, többször is hajókázunk (Chao Praya folyó,  Mekong folyó, Kwai folyó), újdonság a Doi Inthanon Nemzeti Parkban tett látogatás, majd az ősi Sziám emlékeit nézzük meg, Ayutthaya templomai, palotái és erődítményének romjai mindenkit elbűvölnek, látogatást teszünk a Kwai folyó híres hídjánál és 1 éjszakát egy különleges hangulatú úszó szállodában töltünk a Kwai folyón, megnézzük a csodálatos Erawan vízesés lépcsős zuhatagait.

Igényes, tartalmas és gazdag programunk az egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelyen, Phuketen fejeződik be egy kis pihenéssel, ahol minden utasunknak tengerre néző szobát biztosítunk.

 

x Nagykörutazás Thaiföldön, pihenéssel Phuketen

Az ár nem tartalmazza

  • a borravalókat
    kb. 120 USD/fő
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    márciusban 280 000 Ft
    decemberben 330 000 Ft
  • Fakultatív programok
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket és illetékeket (melyek értéke: kb. 455.000 Ft)
  • 13 éjszakai szállást,
    helyi 3-4 *-os szállodák
    kétágyas szobáiban
  • a reggelis ellátást
  • 10 alkalommal ebédet vagy vacsorát, italok nélkül
    (2-11. napig)
  • a megadott programokat
  • a szükséges belépőket
  • a helyszíni transzfereket
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

16 nap
idén 1 alkalommal

1 230 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok