fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában!

8 nap
idén 1 alkalommal

885 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Városlátogatás
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Program szerint
 • ELLÁTÁS
 • leírás szerint
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 248096

 

A mindig napfényes Floridáról mindenkinek a vidámság és a jó idő jut az eszébe. Ugyanakkor Florida ennél sokkal több! Az Amerikai Egyesült Államok legnapfényesebb államának megannyi arcát fedezhetjük fel. A kultúra, a természeti kincsek, a vadregényes élővilág, az aligátorok és manátuszok élőhelyén túl az amerikai űrkutatás egyik bázisaként is szolgál.

Különleges floridai utazásunk idegenvezetője Kiss László akadémikus, Széchenyi- és Prima Primissima-díjas csillagász lesz, aki szakértelmével segít megérteni az űrkutatás lenyűgöző világát. A program megkoronázásaként lehetőségünk nyílik megtekinteni egy valódi rakétaindítást, így garantált, hogy az utazás végén a csoport minden tagja életre szóló élményekkel tér majd haza.

1. nap

Utazásunk Budapestről indulva a tervezett menetrend szerint a délelőtti órákban veszi kezdetét. Egy átszállást követően megérkezünk Orlandóba.

Tervezett menetrend:

10.08. BUD-FRA 09:30 11:15

10.08. FRA-MCO 13:40 17:55

A repülőtérről transzferrel utazunk remek elhelyezkedésű szállodánkba. 

Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Springhill Suites Orlando Lake Buena Vista in the Marriott Village.

2. nap

A második napon szabad program keretében felfedezhetjük Orlando lenyűgöző városát. Választhatunk, hogy ellátogatunk-e a világhírű vidámparkokba, vagy felfedezzük Orlando másik arcát, például a helyi művészeti galériákat, a botanikus kertet, vagy csak élvezzük a város vibráló atmoszféráját.

3. nap

 

Utazásunk harmadik napján kényelmesen megreggelizünk, majd 12:00-kor elindulunk az Űrközpont felé. Ezen a napon egy különleges esemény vár ránk: megtekintjük egy Falcon Heavy rakéta indítását, amelyet a Kennedy Űrközpontból bocsátanak útjára. A program szakmai kísérője Kiss László csillagász lesz, akinek a segítségével lehetőségünk nyílik a központ megismerésére és az indítás izgalmas pillanatainak megélésére. A rakétaindítás tervezett időpontja: 17:51.

*A rakétaindítás időjárási vagy más okokból későbbre tolódhat. Irodánk mindent megtesz annak érdekében, hogy ezeket a helyzeteket kezelje, ám a rakétaindítás garantálására nincs módunk.

A program során törekszünk arra, hogy a rakétaindítást a lehető legközelebbről, a Kennedy Űrközpontból tekinthessék meg utasaink, ugyanakkor a programváltozás jogát fenntartjuk, amennyiben a rakétaindítás körülményeiben, időpontjában bármilyen változás bekövetkezne.

4. nap

A reggelit követően egy egész napos buszos/gyalogos kirándulás vár ránk: ismételten látogatást teszünk a Kennedy Űrközpontban. Ez a nap lehetőséget biztosít, hogy mélyebben elmerüljünk az űrkutatás történetében, és felfedezzük az űrközpont lenyűgöző kiállításait. 

A látogatóközpont megannyi érdekességgel, különböző helyszínekkel és felejthetetlen élményekkel várja a látogatókat. A program szakmai kísérője Kiss László csillagász lesz, akinek a segítségével lehetőségünk nyílik a központ részletes megismerésére. 

Az Űrközpont területén körülbelül 6 órát fogunk tölteni, késő délutáni órákban érkezés vissza a hotelbe

5. nap

 

Utazásunk ötödik napján fakultatív program keretében ellátogathatunk a Universal Studiosba, ahol elmerülhetünk kedvenc filmjeink világában, vagy felfedezhetjük a mesék birodalmát, a Walt Disney World lenyűgöző forgatagát. A kalandvágyók figyelmébe ajánlunk egy 3 órás kajakos túrát, amely során közelebbről is megismerkedhetnek a lamantinok élővilágával.

6. nap

A reggelit követően számos fakultatív program közül válogathatunk. Ez a nap tökéletes alkalom, hogy kipihenjük az előző napok kalandjait, vagy felfedezzük Orlando további látnivalóit. Dönthetünk úgy, hogy folytatjuk kalandozásainkat az előző napon megismert Universal Studiosban vagy a Walt Disney Worldbe, vagy akár csatlakozunk egy Airboat túrához, amely során betekintést nyerhetünk Florida őshonos vadvilágába

7. nap

Az utazásunk végéhez közeledve a menetrendünknek köszönhetően maximálisan ki tudjuk használni az Orlandóban eltölthető időt, reggeli után még tehetünk egy nagyobb sétát, pótolhatjuk az elmaradt bevásárlást.

Az esti órákban privát transzferrel megyünk ki a repülőtérre.

Tervezett menetrend:

10.14. MCO-FRA  23:10 14:30+1

10.15  FRA-BUD 16:35 18:10

8. nap

Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Irodánk a programváltoztatás jogát fenntartja. 

A csoport kísérője a fakultatív programok során nem minden esetben tart az utasokkal. Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdése merül fel, elérhetőségeinken forduljon munkatársainkhoz bizalommal! 

A részvételi díj tartalmazza:

 • nemzetközi repülőjegyeket Budapest – Orlando, Orlando – Budapest útvonalon kisméretű kézitáskával, 8 kg-os fedélzeti poggyásszal, valamint 23 kg-os feladható bőrönddel Lufthansa járatokon

 • repülőtér – hotel – repülőtér transzfereket

 • 6 éjszaka szállást Orlandóban, tervezetten a Springhill Suites Orlando Lake Buena Vista in the Marriott Village hotelben

 • reggelis ellátást

 • helyi és helyközi közlekedést útleírást szerint

 • az útleírásban megjelölt programokon való részvételt

  • egész napos buszos kirándulást a Kennedy Space Centerbe, belépőjeggyel (3. nap)

  • egész napos buszos kirándulást a Kennedy Space Centerbe, belépőjeggyel (4. nap)

 • magyar nyelvű csoportkíséretet a programokon a budapesti indulástól a budapesti hazaérkezésig

 • különleges helyi idegenvezetést érkezéstől távozásig a szervezett programokon Kiss László személyében

 • virtuális idegenvezetőt a teljes utazás során (a szabadprogramok alatt is)

Társítást vállaló utasaink számára - amennyiben nem sikerül társat találnunk - 100 000 Ft-ot elengedünk az egyágyas felár árából. 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • repülőtéri illetéket (149 000 Ft/ fő)

 • ESTA engedélyeket az USA-ba való belépéshez (13 900 Ft/ fő)

 • fakultatív programokat (l. fent)

 • kötelező borravalót – helyi szokás szerint napi 10 USD/ fő, amelyet idegenvezetőnk az első napon beszed
  (A borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban, mint pl. az USA-ban, kötelező /pl. gépkocsivezetők, idegenvezetők, szállodák munkatársai /recepciós, reggeliztetők, éttermek stb./. A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik Amerikában!)

 • útlemondási- és utasbiztosítást 

 • resort fee-t (üdülőhelyi díjat)

Fakultatív programok:

 • Universal Studios látogatás 1 napos belépőjeggyel: 79 900 Ft/fő 

 • Universal Studios látogatás 2 napos belépőjeggyel: 159 900 Ft/fő 

 • Walt Disney World 2 napos belépőjeggyel: 179 900 Ft/fő

 • Airboat túra 1 órás csónakázással, ebéddel, belépőjeggyel: 54 900 Ft/fő

 • Lamantin túra kajakkal, felszereléssel: 54 900 Ft/fő

A fakultatív programokon magyar nyelvű idegenvezető nem tart a csoporttal. A részvételi díj nem tartalmazza a közlekedés díját.

Utunk igény szerint hosszabbítható, módosítható, ill. magasabb kategóriába sorolható (repülés magasabb osztályokon, szállás magasabb kategóriájú szobatípusban stb.). Egyéni kéréseivel, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Beutazási feltételek: https://mortons.hu/hasznos-informaciok/usa-beutazasi-feltetelek

Hogy miért a Morton's Travel útjait érdemes választani, itt foglaltuk össze.

Az amerikai utakkal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre adott válaszaink itt olvashatók.

További USA csoportos útjaink

Utazási feltételekCsillagok felé Floridából Kiss Lászlóval

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

EZÉRT UTAZZ VELÜNK

Három évtizedes tapasztalat
Több mint harminc éve őrizzük az amerikai csoportos utazások piacvezetőjének címét.

Árgarancia

Kiemelkedő ár-érték arány

Szállás a legjobb helyeken

Rugalmasság
Hosszabbítható, módosítható, magasabb kategóriába sorolható utak.

Fenntartható utazásszervezés

Garantált indulás

Több száz sikeres út

8 nap
idén 1 alkalommal

885 000 Ft-tól
személyenként

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG EGYEDI AJÁNLATKÉRÉS

NINCS ÁRVÁLTOZÁS, NINCS MEGLEPETÉS

Árgarancia
A foglaláskori ár nálunk nem változhat semmilyen körülmény hatására

Kiemelkedő ár-érték arány
Központi, jobb értékelésű hotelek; gazdagabb programkínálat.

USA Gyakori Kérdések ⇒ Miért a Morton's-szal utazzak Amerikába? ⇒

Kapcsolódó ajánlatok