Hova utazhatok?

Bangkok utazás

thaiföld utazás bangkok repülőjegy mortons travel utazási iroda koh samui pattaya phuket thaiföld olcsón körutazás egyéni utazás vízum

Thaiföld fővárosa, az ország központja. Ha felocsúdott a város utcáinak nyüzsgéséből, keresse meg a Királyi Palotát (The Grand Palace), azon belül a Smaragd Buddha Templomát (Wat Phra Kaew)! Korábban ez a palota volt az uralkodók lakhelye. Az épületen belül található templom pedig a művészeti kincsek és a Smaragd Buddha otthona. Csodálja meg a csillogó ékszereket és a történelem egy-egy jelenetét ábrázoló festményeket, majd hagyja, hogy elbűvölje a Vimanmek Palota (Vimanmek Royal Teakwood Mansion). Sétáljon be V. Ráma Chulalongkorn Király otthonába. A Vimanmek Tikfa Udvarház a világ legnagyobb arany tikfa udvarháza.

Nézze meg az összes kincset, és próbálja meg elképzelni, milyen lehetett az élet egykor a thai király udvarában. A folyó mentén, a királyi palota mellett találja a Hajnal Templomot (Wat Arun), amely a porcelánnal bevont központi pagodájáról (phra prang) híres. Csodálatosan csillog a napsütésben, igaz? Káprázatos az igazgyöngyökkel kirakott talpazaton fekvő aranyozott Buddha szobor is a Fekvő Buddha Templomában (Wat Pho).

A belvárosban nézze meg az Aranyhegyet, a Wat Intharawihantot és a rózsaszín tornyú Wat Ratchanatdaramot. A Márványtemplom (Wat Benchamabophit) bronz Buddha szobrokat rejt, Jim Thompson selyemkereskedő házában pedig értékes műtárgyakat tekinthet meg. Ha még van energiája, nézze meg a Királyi Flotta- és a Nemzeti Múzeumot. Ha nem viszolyog a hüllőktől, keresse meg a Pasteur Intézet kígyófarmját vagy a krokodilfarmot Samut Prakanban. Vásárolni a piacon, vagy valamelyik bevásárló központban is tud. Este pedig nézzen szét a helyi szórakozóhelyeken, utazzon egy tuk-tuk leintésével, egyen friss, utcán készített ételt és vásároljon gyümölcsöt az utcai árusoktól!

Ha kirándulni szeretne, keresse meg a híres úszó piacot Damnoensaduakban. Az árusok csónakjukból kínálják a zöldséget és a gyümölcsöket. A majmok városában szabadon élnek a páviánok. De ha már Lop Buriban jár, nézze meg a Ramratchaniwet palotát is. Ha szereti a háborús filmeket, menjen el Kanchanaburiba! A híres híd a Kwai-folyón… Olyan, mint a filmben? Ayutthayában található emlékparkban paloták romjait tekintheti meg. Lehetősége lesz ugyan rá, de az elefántos túrát hagyja ki, az elefántok nagyon rosszul tűrik a rabszolgasort! A Saraburi melletti kolostorban megnézheti a Buddha egyik legismertebb lábnyomát, vagy Phetchaburiban a Khao Luang barlangot. Állítólag itt lakott maga Buddha…

Ázsia leglátogatottabb nyaralóhelyei a Thai-öböl partján találhatók. Itt található a népszerű Pattaya is, közel Bangkokhoz. A gyönyörű tengerpart, a vízisportok és a pezsgő éjszakai élet Önt is el fogja varázsolni! Ha csendesebb pihenésre, búvárkodásra vágyik, látogasson el Rayongba.

Csodálatos tengerpartot talál Thaiföld déli részén. A meseszép strandok és szigetek Önt is rabul ejtik. Pihenjen a kókuszpálmák árnyékában, vagy merüljön a vízfelszín alá és gyönyörködjön a tengeri élőlényekben.