fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Niagara-vízesés (Skylon Tower, ebéd, hajózás)

A Niagara-vízesés (Niagara Falls) egy óriási vízesésegyüttes a Niagara folyón. Az Amerikai Egyesült Államok és Kanada határán fekszik, elválasztja New York államot Ontario tartománytól. A vízesés két fő részből áll, ezeket a részeket a Kecske-sziget választja el egymástól: az Amerikai-zuhatag az amerikai, míg a Patkó-zuhatag a határ kanadai oldalán található. A vízesés nem igazán magas, annál szélesebb viszont, és mintegy 168 ezer köbméter víz zúdul le minden percben.

A Niagara-vízesés a világ egyik leglátogatottabb természeti csodája, a világ legismertebbje, leginkább élénkzöld színe teszi lenyűgözővé.

 

Igazán a kanadai oldalról élvezhetjük a látványt – fakultatív programunk keretében ezért is biztosítjuk a programot Kanadából.

Skylon Tower

Az 1965 óta üzemelő, antennával 160, anélkül 149 méter magas Skylon torony legfelső emeletéről, mintegy 143 méter magasságból csodálhatjuk meg a vízesést, de már a feljutás is különleges élmény: a külső felén három lift száguld fel (52 mp alatt) a kilátó tetejére, ahol két étterem is lehetőséget nyújt arra, hogy egy ebéd vagy vacsora kíséretében élvezzük a látványt. Esténként a természetes látványt színes lámpákkal világítják meg, ami egészen egyedi látványt és élményt nyújthat.

 

A Skylon Tower kilátójából nem csupán a zubogó vízesést csodálhatjuk meg, hanem a Niagara borvidéket, az alattunk fekvő vibráló városkát, illetve Buffalo és Toronto felhőkarcolóit is.

Hajótúra

Többféle hajótúra keretein belül van szerencsénk a zuhatagot testközelből is megcsodálni. Szinte kötelező ezek közül a Maid of the Mist elevezésű, melynek során a hajó megtelik kék esőkabátba öltözött turistákkal, és amely egyenesen a vízesések felé veszi az irányt. A párafelhőhöz, majd egészen a vízesés lábához csordogálhatunk, ahonnan különleges érzés megtapasztalni a dübörgő víz erejét. Az élmény egy életre szól!

 

Helikopter túra

Még a hajótúrán látottaknál is lenyűgözőbb élményben lehet részünk, ha megtekintésére helikopteres repülést választunk, mert a teljes kép csak ebből a magasságból tárulhat elénk. A kb. 15 perces út első felében a folyó habos vize felett repülünk el, és láthatjuk, hogy egyre inkább siet a zuhatag felé. Ezt követően a kanadai oldal tárul elénk a Skylon toronnyal, majd egy nagy kanyar után máris a párafelhő felett találhatjuk magunkat, szemben a világ leghíresebb vízesésével. Amit látunk, sosem fogjuk feledni, főleg az lesz maradandó, amikor a pilóta kicsit lejjebb ereszkedik a gépével, és szinte súroljuk a zuhatagot.

Irodánk mind az egyéni városlátogató vagy fly & drive, mind a csoportos utasai számára biztosítani tudja a programon való részvételt.

Egyéni városlátogató vagy fly & drive utasaink az év minden napján részt tudnak venni a magyar idegenvezető vezetésével történő, személyre szabott egyéni túrán, melynek során idegenvezetőnk az utasok szállodájánál találkozik a résztvevőkkel, és oda is kíséri vissza őket.