fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Midtown Manhattan (New York) magyar nyelvű idegenvezetővel (egész napos)

Egész napos városnézésünk során Manhattan központi területét, azon belül is Midtown Manhattan turista szempontból (további) legfontosabb részeit fedezzük fel. 

Aki velünk tart ezen az egész napos buszos (hotel elhelyezkedéstől függően!) és gyalogos városnézésen, rendhagyó módon ismerkedhet meg – többek között – az alábbiakkal:

Dakota-ház

A Central Park nyugati oldalán, a 72. utca sarkán található  a híres Dakota-ház, ahol rajongója 1980. december 9-én lelőtte a Beatles legendáját, John Lennont.

St. Patrick’ Chatedral – Szent Patrik Katedrális

A Szent Patrick székesegyház New York és azon belül Manhattan egyik kiemelkedő nevezetessége, egyben a New York-i Római Katolkis Főegyházmegye érsekének székhelye is. Az 1858 és 1878 között emelt katedrális neogótikus stílusban épült, a 5th Aveneu keleti oldalán, az 50. és 51. utca között a Rockefeller Centerrel szemben helyezkedik el.

 

Rockefeller Center

A Rockefeller Center egy 19 toronyházból álló közel 100 éves épületegyüttes, mely leginkább télen a legérdekesebb: itt állítják fel New York karácsonyfáját, amelynek fényeit mindig New York City polgármestere gyújtja meg TV közvetítés keretében, ill. itt található a világ leghíresebb korcsolyapályája, a The Rink at Rockefeller Center is, amely előtt a híres Prométheusz-szobor emelkedik.

Az épület tetején található a Top of the Rock kilátó, amely sokak szerint az Empire State Building és a One World Observatory kilátójával vetekszik.

 

5th Avenue

A 5th Avenue, a világ legdrágább utcája (Fifth Avenue, azaz Ötödik sugárút) Manhattan városrészének egyik fő ütőere, Manhattan szigetének középvonalával – az East és a Hudson folyókkal párhuzamosan – nagyjából két egyforma részre (kelet és nyugat) osztja Manhattant. (Bronxban is folytatódik, de jellemzően manhattani útként tekintenek rá).

 

Central Park

A több mint 150 éves Central Park egy közel 4 km²-nyi, 800 méter széles és 4 kilométer hosszú – a Margit-szigetnél 3,5-szer nagyobb –, felhőkarcolókkal szegélyezett nyilvános park New York, azon belül is Manhattan szívében. A Central Parkot részletesen bemutató írásunk itt érhető el.

A közösen elfogyasztott ebédünk után együtt meglátogatjuk a Metropolitant, a leginkább csak Met néven ismert múzeumot, mely a világ legnagyobb művészeti gyűjteményével büszkélkedhet, és amely az ókortól mintegy 19 részlegen keresztül mutatja be történelmünket.

 

Irodánk mind az egyéni városlátogató vagy fly & drive, mind a csoportos utasai számára biztosítani tudja a programon való részvételt.

Egyéni városlátogató vagy fly & drive utasaink az év minden napján részt tudnak venni a magyar idegenvezető vezetésével történő, személyre szabott egyéni túrán, melynek során idegenvezetőnk az utasok szállodájánál találkozik a résztvevőkkel, és oda is kíséri vissza őket, a gyalogos program kb. 4 órás.

Részvételi díj: 24 900 Ft/ fő

A részvételi díj tartalmazza:

A részvételi díj nem tartalmazza:

*A részvételi díj min. 4 fő foglalása esetén érvényes.

Amennyiben hosszabb időt tudunk szánni a városrész felfedezésére, az alábbi lehetőség áll rendelkezésre:

Részvételi díj: 11 900 Ft/ óra/ fő*

A részvételi díj tartalmazza:

A részvételi díj nem tartalmazza:

*A részvételi díj min. 4 fő foglalása esetén érvényes.

Csoportos utasainkhoz csatlakozva az alábbi időpontban biztosítunk lehetőséget az egész napos túránkon:

Részvételi díj: 49 900 Ft/ fő

A részvételi díj tartalmazza: