fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Washington városnézés magyar nyelvű idegenvezetővel

Washington D.C. az Amerikai Egyesült Államok fővárosa, nevét az ország első elnökéről, George Washingtonról kapta. Köznapi nevén D.C. vagy egyszerűen Washington, de sokszor Washington City néven és emlegetik. A D.C. nevet azért használják gyakran, hogy egyértelmű legyen, hogy Washington városáról, nem pedig az USA nyugati partján elhelyezkedő Washington államról van szó.

Washington D.C. látnivalói

Az alábbiakban összegyűjtöttük Washington D.C. legfontosabb látnivalóit – a könnyebb követhetőség kedvéért – ábécérendben.

A legtöbb látványosság a National Mall és a Tidal-medence környékén található, egymástól sétatávolságra.

Fehér Ház

Washington D.C-ben kihagyhatatlan nevezetesség a Fehér Ház, a mindenkori amerikai elnök hivatalos lakóhelyének meglátogatása – kívülről. A belépés rendkívül szigorú engedélyhez kötött, szinte képtelenség túra keretében bejutni az épületbe.

 

Franklin D. Roosevelt emlékmű (Franklin Delano Roosevelt Memorial)

Az 1977-ben felavatott Franklin D. Roosevelt emlékmű kertekkel, szobrokkal, vízesésekkel színesített terület a Tidal-medence mentén. Négy nyitott helyszínen mutatja be Roosevelt elnök munkásságát, valamint az 1933-1945 közötti amerikai történelmet.

Holokauszt Emlékmúzeum

A Holokauszt Emlékmúzeum megrázó és egyben elgondolkodtató élményt nyújt. Belépéskor kapunk egy „igazolványt”, amelyen egy olyan személy adatai szerepelnek, aki a holokausztnak annak idején elszenvedője volt. Ahogy haladunk múzeumi sétánk során előre a történelemben is, úgy ismerhetjük meg, hogy mi történt azzal az emberrel, akinek épp a helyébe képzeljük magunkat.

Kongresszusi Könyvtár (Library of Congress)

A Kongresszusi Könyvtár 21 millió könyvnek, kéziratnak, hangfelvételnek, fényképnek és térképnek ad otthont, melyek közül egyik sem kölcsönözhető. Többek között olyan különlegességeket őriz, mint a Gutenberg-biblia. 

 

Legfelsőbb Bíróság

Az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága (Supreme Court of the United States) az USA legfelsőbb szintű fellebbviteli bírósága, amely egyben ellátja az alkotmánybíróági funkciókat is. 1935-ben épült fel.

 

Lincoln-emlékmű

Az Amerikai Egyesült Államok egyik legfontosabb és legimpozánsabb épülete a Lincoln-emlékmű, mely a National Mall területén fekszik. A dór stílusú görög templom mintájára készült emlékművön Lincoln két híres beszédéből olvashatunk egy-egy feliratot, illetve az épületben megtalálhatjuk Abraham Lincoln hatalmas ülőszobrát is.

Második világháborús emlékmű (National World War II Mamorial)

A Washington- és Lincoln-emlékmű közelében található Második világháborús emlékmű annak a mintegy 400 ezer amerikainak állít emléket, akik elestek a II. világháború alatt.

 

Nemzeti Levéltár (National Archives)

A Nemzeti Levéltárban őrzik – számos fontos dokumentum mellett – a Függetlenségi Nyilatkozatot is.

Nemzeti Légi- és Űrmúzeum

A Nemzeti Légi- és Űrmúzeum (National Air and Space Museum) rendkívül népszerű látnivaló a Washingtonba utazó turisták körében, a világ ötödik leglátogatottabb múzeuma, a téma iránt érdeklődők számára kihagyhatatlan.

Nemzeti Művészeti Galéria

Ha időnk engedi, mindenképpen keressük fel a városban a Nemzeti Művészeti Galériát (National Gallery of Art), többek között olyan híres képzőművészek alkotásait tekinthetjük meg a múzeumban, mint Boticelli, Matisse, Monet vagy Rothko!

Nemzeti Természettudományi Múzeum

A Nemzeti Természettudományi Múzeumot (National Museum of Natural History) a legek múzeumának tartják az Amerikai Egyesült Államokban. Mintegy 126 millió kiállítási darabot őriz, és évente több millió turista látogatja meg. 

A múzeum fénypontja a tarantulaetetés, de rendkívül érdekes a dinoszaurusz csarnok, az óriásbálnák csontváza és a pillangó pavilon is.

Pentagon

A Pentagon az Amerikai Védelmi Minisztérium székhelye, nevét szabályos ötszög alakjáról kapta. A föld szintje felett öt szint található, további kettő a felszín alatt helyezkedik el. Öt körfolyosója mintegy 28,2 km hosszú.

A Pentagon épülete a 2001. szeptember 11-i terrortámadás során megsérült, a becsapódó repülőgépen utazókkal együtt 184 ember veszítette életét. Ennek emlékére hozták létre az épület mellett a 9/11 emlékparkot (National 9/11 Pentagon Memorial), amelyben minden áldozat emlékére egy padot helyeztek el, amelyen az áldozat neve olvasható. A padok alakja repülőgépszárnyat idéz.

Thomas Jefferson-emlékmű (Thomas Jefferson Memorial)

Az épületet Thomas Jefferson amerikai elnök tiszteletére építették az 1940-es években. A nyitott épület ion stílusú köroszlopcsarnokkal és alacsony kupolával rendelkezik, körkörös márványlépcsőkkel épült.

 

Tidal-medence

A Tidal-medence egy mesterséges víztározó a West Potomac Park nemzeti park területén (a National Mall mellett).

A partot japán cseresznyefák szegélyezik, kora tavasszal kihagyhatatlan látnivaló.

Vietnam Veterans Memorial

A Vietnam Veterans Memorialt 1982-ben emelték a vietnámi és koreai háborúban elesett amerikai katonák emlékére. A Lincoln-emlékműhöz hasonlóan az emlékhely szintén a National Mall területén található. Mintegy 58 209 katona neve olvasható az emlékükre épített gránitfalon.

Washington-emlékmű 

A 169 méter magas obeliszk – a világ legmagasabb kőépítménye és obeliszkje – az USA egyik nemzeti szimbóluma. Az első amerikai elnöknek, George Washingtonnak állít emléket. A washingtoni látnivalók nagyját tömörítő National Mall területén fekszik.

 

Washingtoni Nemzeti Katedrális

Amerika második, a világ hatodik legnagyobb temploma a Washington Nemzeti Katedrális (Szent Péter- és Pál székesegyház), melynek építését 1907-ben kezdték el gótikus stílusban. Több elnök nyugszik a székesegyház falai között, mégis, a turisták számára legérdekesebb műtárgya egy üvegbuborékba zárt holdkőzet darab, amelyet a holdraszállás alkalmával hoztak a Földre az űrhajósok.

 

Irodánk mind az egyéni városlátogató vagy fly & drive, mind a csoportos utasai számára biztosítani tudja a programon való részvételt.

Egyéni városlátogató vagy fly & drive utasaink az év minden napján részt tudnak venni a magyar idegenvezető vezetésével történő, személyre szabott egyéni túrán, melynek során idegenvezetőnk az utasok szállodájánál találkozik a résztvevőkkel, és oda is kíséri vissza őket.

Részvételi díj: 7 900 Ft/ óra/ fő*

A részvételi díj tartalmazza:

A részvételi díj nem tartalmazza:

*A részvételi díj min. 4 fő foglalása esetén érvényes.

Csoportos utasainkhoz csatlakozva az alábbi időpontban biztosítunk lehetőséget egész napos washingtoni városnéző túránkon:

Részvételi díj: 29 900 Ft/ fő*

A Washingtont érintő csoportos útjainkon résztvevő utasaink számára a programon való részvétel díját az alapár tartalmazza.

A részvételi díj tartalmazza: