fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Dowtown (Lower) Manhattan (New York) magyar nyelvű idegenvezetővel

Downtown (Lower) Manhattan, azaz Manhattan, sőt, New York belvárosa a város legdélebbi részén található. Ez New York City kormányzati, üzleti és kulturális központja.

A városrész határait észak felől a 14. utca, nyugatról a Hudson, keletről az East folyó, délről pedig a New York-i kikötő jelöli.

Dowtown Manhattan legfontosabb látnivalói

Brooklyn-híd

A világ első acélkábeles hídja Manhattant és Brooklynt köti össze. A híd két szintes, a felső a gyalogosok és kerékpárosok számára fenntartott. Tipp: még világosban gyalogoljunk át a hídon Brooklynba, és visszafelé csodáljuk meg Manhattan felhőkarcolóit a naplementében!

 

Charging Bull – A Wall Street bikája

A Wall Street bikáját egy olasz szobrászművész ajándékozta a városnak, 1985 decemberében csempészte a tőzsde épülete elé a 3,2 tonnás alkotást. Az illegális akció után a város elszállíttatta a szobrot, a helyik azonban visszakövetelték azt. Hallgatva a lakosságra, New York City városvezetésre a szobrot pár háztömbbel arrébb, a Bowling Green Parkban állította fel, azóta is a turisták kedvence, az egyik legnépszerűbb szelfi helyszín Manhattanben.

 

One World Trade Center/ One World Observartory (One World Kilátó)

New York – egyben az Amerikai Egyesült Államok – legmagasabb épülete a 20 évvel ezelőtt lerombolt ikertornyok utódja, a mintegy 546 méter magas One Wolrd Trade Center. Az épület irodaházként működik, azonban a turisták számára is tartogat izgalmakat: egyrészt a lábánál található elődjeinek emlékhelye, másrészt a 100-102. emeleten kialakított kilátóból páratlan panoráma nyílik a városra.

Bővebb információ itt.

St. Paul’s Chapel – Szent Pál kápolna 

Dél-Manhattan  és egyben New York City legrégibb temploma, a St. Paul’s Chapel egyike annak a kevés épületnek, amely átvészelte az 1776-os nagy New York-i tűzvészt, és állva maradt akkor is, amikor 2001. szeptember 11-én tőle alig 150 méterre összedőltek a World Trade Center ikertornyai. Épp ezért a kápolna ma az idén 20 éve történt terrortámadás áldozatainak emlékhelye, ill. otthona „A rendületlen lélek” nevű állandó kiállításnak is, amely személyes tárgyakkal, fotókkal emlékszik az áldozatokra, legfőképpen a mentésben részt vevő tűzoltókra.

Szabadság szobor (Liberty Island) és Ellis Island

A látványosságokról bővebb leírás itt olvasható.

Wall Street – Pénzügyi negyed

 

Sokak szerint ez a szűk kis utca az Amerikai Egyesült Államok gazdasági erejének legfőbb jelképe annak ellenére, hogy a tőzsde épülete nem itt, hanem a szomszédos Bond Street-en áll.

A Wall Street egy hatszáz méter hosszú utca a Broadway és az East River között. Napfénnyel alig találkozni az utcában, mindkét oldalról magas épületek, felhőkarcolók határolják. Többek között itt található a 282 méter magas Trump Building, valamint a dór oszlopokkal díszített egykori városháza, a Federal Hall is, ahol az ország első elnöke, George Washington letette hivatali esküjét, de az utca nyugati végében áll a Szentháromság-templom és számos egyéb műemléképület is.

 

9/11 Memorial and Museum – 9/11 Emlékhely és Múzeum

Az igazi történelem itt vár bennünket. Hagyjunk helyet az érzelmeinknek ezen a rendkívüli bemutatón! Óriási erővel hat, ahogy egyszeriben ott találjuk magunkat a világot alapjaiban megrendítő esemény részleteinél!

Az emlékközpont a város két legsúlyosabb terrortámadásának, a kereskedelmi központ elleni 1993-as bombamerényletnek, valamint az ikertornyok 2001. szeptember 11-i lerombolásának állít emléket.

Az emlékhely legmegrendítőbb eleme két óriási fémmedence, amely az ikertornyok egykori valós helyét jelöli. Mindkettő a tornyok által hátrahagyott űrt szimbolizálja, peremükön az áldozatok nevei olvashatók. 

A múzeum ezek alatt, mélyen a földbe ásva található, az egyik legmegrendítőbb kiállítás, amelyen valaha részt vehetünk.

 

Bővebb információ itt.

Dowtown Manhattan további nevezetességei

Battery Park

Manhattan déli csücskében található a mintegy 25 hektáros park, feltétlenül látogassunk el ide, ha a városrészben szeretnénk látni egy kis zöldet!

 

Greenwich Village

Manhattan legvidámabb városnegyede a Greenwich Village, méltán híres bohém lakóiról, gondolkodóiról és művészeiről.

Kínai negyed

Downtown Manhattan kínai negyedében könnyedén megfeledkezhetünk arról, hogy New York City-ben vagyunk. A feliratok többsége kínai, angol szót alig hallani, az atmoszféra egészen különleges. Tipp: a városban itt vásárolhatók meg a legjobb ár-érték arányú csecsebecsék és szuvenírek.

 

Washington Square Arch

A Washington Square Parkban található a párizsi Arc de Triomphe mintájára készült diadalív.

8 Spruce Street – Beekman Tower

Manhattan 10 évvel ezelőtt, 2011-ben megnyílt különleges felhőkarcolója a Brooklyn Bridge-dzsel szemben helyezkedik el. Különlegességét az adta, hogy a torony homlokzata olyan hatást kelt, mintha a széltől hullámozna. 

Irodánk mind az egyéni városlátogató vagy fly & drive, mind a csoportos utasai számára biztosítani tudja a programon való részvételt.

Egyéni városlátogató vagy fly & drive utasaink az év minden napján részt tudnak venni a magyar idegenvezető vezetésével történő, személyre szabott egyéni túrán, melynek során idegenvezetőnk az utasok szállodájánál találkozik a résztvevőkkel, és oda is kíséri vissza őket.

A program kb. 4 órás.

Részvételi díj: 11 900 Ft/ óra/ fő*

A részvételi díj tartalmazza:

A részvételi díj nem tartalmazza:

*A részvételi díj min. 4 fő foglalása esetén érvényes.

Csoportos  utasainkhoz csatlakozva az alábbi időpontokban biztosítunk lehetőséget a kb. félnapos túránkon:

Részvételi díj: 19 900 Ft/ fő

A New Yorkot érintő csoportos útjainkon résztvevő utasaink számára a programon való részvétel díját az alapár tartalmazza.

A részvételi díj tartalmazza: