Tartson velünk az idei utazás kiállításra! Ingyenes belépő ITT →

MEGTEKINTETT AJÁNLATOK

Szabadság-szobor és Ellis Island fakultatív program

Szabadság-szobor és ellis island ellis-sziget belépő komp battery park fakultatív program new york városnézés idegenvezetés mortons travel városlátogatás csoportos út egyéni út new york repülőjegy

A Szabadság-szobor New York egyik első és máig ikonikus jelképe

Melynek meglátogatása kihagyhatatlan program, bármelyik évszakban is utazzunk a városba. A félnapos fakultatív kirándulás során Ellis Island-re, majd a Szabadság-szobor talapzatához látogatunk el. Ellis Islandon található a Bevándorlási Múzeumban, melyben megismerkedünk a várost a 19-20. században a világ élére repítő bevándorlók történetével. A Manhattan déli csücskétől komppal megközelíthető sziget a New York-i kikötő bejáratánál található, története egészen 1630-ig nyúlik vissza, erődként és lőszerraktárként is funkcionált. 1892 és 1954 között ez volt az egész ország legforgalmasabb állomása, ahol a bevándorlók ellenőrzése folyt. A rekordot 1907 jelentette, amikor több mint egymillió embert ellenőriztek az állomáson. Az Ellis-sziget 1966 óta nemzeti parki rangot élvez.

A Szabadság-szobor monumentális méretekkel, fantasztikus környezetben várja a látogatókat. A szoborban nincsen lift, a 20 emeletnyi magasságban található kilátóhoz 354 lépcső vezet fel. Az erőfeszítésért remek kilátásért jutalmaz minket a világ egyik leghíresebb szobra, mely bevándorlók milliói számára jelentette a viszontagságos tengeri út végén, hogy végre megérkeztek az Ígéret Földjére.

Tekintse meg csoportos útjainkat, ahol jelentkezhet erre a programra is!