fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

New York by Night

New York felfedezése nem lehet teljes anélkül, hogy ne tekintenénk meg az éjszakai fényárban úszó várost mind a földről, mint Manhattan egyik ikonikus épületének, az Empire State Buildingnek a tetejéről.

Empire State Building

Az Empire State Building az egyik legmeghatározóbb épülete New York City-nek, ha a városban járunk, semmiképpen se hagyjuk ki a programunkból, nézzük meg kívülről is, ha szerencsénk van, éjszakai fényében színes fényjátéknak lehetünk szemtanúi, amely általában jeles napokon kerül megrendezésre. Ha kívülről már minden oldaláról megcsodáltuk a tornyot, menjünk fel a 86. és a 102. emeleten található kilátóba, és csodáljuk meg a várost felülről! (Tipp: ha mind a One World Trade Center, mind az Empire State Building kilátójába felkapaszkodunk, az egyik mindenképpen este történjen, hogy a várost éjszakai fényében is láthassuk!)

A 381 méter magas, 102 emeletes torony 42 éven keresztül őrizte az Amerikai Egyesült Államok legmagasabb épülete címet. Az Empire State Building Midtown Manhattanben a híres 5th Aveneu és a 34. utca sarkán emelkedik a magasba. 

 

A toronyházat egy Wall Street-i üzletember építette, miután előteremtette a rávalót. A munkálatok 1930 januárjában kezdődtek meg, és csak valamivel több mint egy évig tartottak annak érdekében, hogy a pár utcával odébb épülő Chyrsler Buildingnél hamarabb elkészüljön.

Az épület irodáinak a gazdasági világválság miatt az 1940-es évekig nemigen akadt bérlője, ezért New York lakossága az Empty (Üres) State Building gúnynevet akasztotta rá.

1945. július 28-án egy eltévedt bombázógép csapódott az épületbe, mely balesetben 14 ember vesztette életét.

A toronyház 1952-ben nyerte el végleges formáját, ekkor került rá az antenna.

Irodánk mind az egyéni városlátogató vagy fly & drive, mind a csoportos utasai számára biztosítani tudja a programon való részvételt.

Egyéni városlátogató vagy fly & drive utasaink az év minden napján részt tudnak venni a magyar idegenvezető vezetésével történő, személyre szabott egyéni túrán, melynek során idegenvezetőnk az utasok szállodájánál találkozik a résztvevőkkel, és oda is kíséri vissza őket.

Részvételi díj: 11 900 Ft/ óra/ fő*

A részvételi díj tartalmazza:

magyar nyelvű idegenvezetés

A részvételi díj nem tartalmazza:

helyi közlekedés (amennyiben szükséges)
belépőjegy
vacsora

*A részvételi díj min. 4 fő foglalása esetén érvényes.

Csoportos  utasainknak, ill. hozzájuk csatlakozva az alábbi időpontokban biztosítunk lehetőséget a programon való részvételre.

A megadott időpontokban egyéni és fly & drive utasaink is csatlakozhatnak csoportunkhoz.

Részvételi díj: 74 900 Ft/ fő

A részvételi díj tartalmazza:

magyar nyelvű idegenvezetés

séta – buszozás a hotel elhelyezkedésétől függően – a fényárban úszó Manhattan közepén

belépőjegy az Empire State Building kilátójába

kellemes hangulatú, hamisítatlan New York-i vacsora

A program időpontjai: