fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

New York by Night

New York felfedezése nem lehet teljes anélkül, hogy ne tekintenénk meg az éjszakai fényárban úszó várost mind a földről, mint Manhattan egyik ikonikus épületének, az Empire State Buildingnek a tetejéről.

Empire State Building

Az Empire State Building az egyik legmeghatározóbb épülete New York City-nek, ha a városban járunk, semmiképpen se hagyjuk ki a programunkból, nézzük meg kívülről is, ha szerencsénk van, éjszakai fényében színes fényjátéknak lehetünk szemtanúi, amely általában jeles napokon kerül megrendezésre. Ha kívülről már minden oldaláról megcsodáltuk a tornyot, menjünk fel a 86. és a 102. emeleten található kilátóba, és csodáljuk meg a várost felülről! (Tipp: ha mind a One World Trade Center, mind az Empire State Building kilátójába felkapaszkodunk, az egyik mindenképpen este történjen, hogy a várost éjszakai fényében is láthassuk!)

A 381 méter magas, 102 emeletes torony 42 éven keresztül őrizte az Amerikai Egyesült Államok legmagasabb épülete címet. Az Empire State Building Midtown Manhattanben a híres 5th Aveneu és a 34. utca sarkán emelkedik a magasba. 

 

A toronyházat egy Wall Street-i üzletember építette, miután előteremtette a rávalót. A munkálatok 1930 januárjában kezdődtek meg, és csak valamivel több mint egy évig tartottak annak érdekében, hogy a pár utcával odébb épülő Chyrsler Buildingnél hamarabb elkészüljön.

Az épület irodáinak a gazdasági világválság miatt az 1940-es évekig nemigen akadt bérlője, ezért New York lakossága az Empty (Üres) State Building gúnynevet akasztotta rá.

1945. július 28-án egy eltévedt bombázógép csapódott az épületbe, mely balesetben 14 ember vesztette életét.

A toronyház 1952-ben nyerte el végleges formáját, ekkor került rá az antenna.

Irodánk mind az egyéni városlátogató vagy fly & drive, mind a csoportos utasai számára biztosítani tudja a programon való részvételt.

Egyéni városlátogató vagy fly & drive utasaink az év minden napján részt tudnak venni a magyar idegenvezető vezetésével történő, személyre szabott egyéni túrán, melynek során idegenvezetőnk az utasok szállodájánál találkozik a résztvevőkkel, és oda is kíséri vissza őket.

Részvételi díj: 11 900 Ft/ óra/ fő*

A részvételi díj tartalmazza:

magyar nyelvű idegenvezetés

A részvételi díj nem tartalmazza:

helyi közlekedés (amennyiben szükséges)
belépőjegy
vacsora

*A részvételi díj min. 4 fő foglalása esetén érvényes.

Csoportos  utasainknak, ill. hozzájuk csatlakozva az alábbi időpontokban biztosítunk lehetőséget a programon való részvételre.

A megadott időpontokban egyéni és fly & drive utasaink is csatlakozhatnak csoportunkhoz.

Részvételi díj: 74 900 Ft/ fő

A részvételi díj tartalmazza:

magyar nyelvű idegenvezetés

séta – buszozás a hotel elhelyezkedésétől függően – a fényárban úszó Manhattan közepén

belépőjegy az Empire State Building kilátójába

kellemes hangulatú, hamisítatlan New York-i vacsora

A program időpontjai: