fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

New York és a Szabadság szobor szigete magyar nyelvű idegenvezetővel

Egész napos városnézésünk során Manhattan központi területét, azon belül is Midtown Manhattan turista szempontból (további) legfontosabb részeit fedezzük fel. 

Aki velünk tart ezen az egész napos buszos (hotel elhelyezkedéstől függően!) és gyalogos városnézésen, rendhagyó módon ismerkedhet meg – többek között – az alábbiakkal:

5th Aveneu

A 5th Aveneu, a világ legdrágább utcája (Fifth Aveneu, azaz Ötödik sugárút) Manhattan városrészének egyik fő ütőere, Manhattan szigetének középvonalával – az East és a Hudson folyókkal párhuzamosan – nagyjából két egyforma részre (kelet és nyugat) osztja Manhattant. (Bronxban is folytatódik, de jellemzően manhattani útként tekintenek rá).

 

Central Park

A több mint 150 éves Central Park egy közel 4 km²-nyi, 800 méter széles és 4 kilométer hosszú – a Margit-szigetnél 3,5-szer nagyobb –, felhőkarcolókkal szegélyezett nyilvános park New York, azon belül is Manhattan szívében. A Central Parkot részletesen bemutató írásunk itt érhető el.

 

Dakota-ház

A Central Park nyugati oldalán, a 72. utca sarkán található  a híres Dakota-ház, ahol rajongója 1980. december 9-én lelőtte a Beatles legendáját, John Lennont.

Rockefeller Center

A Rockefeller Center egy 19 toronyházból álló közel 100 éves épületegyüttes, mely leginkább télen a legérdekesebb: itt állítják fel New York karácsonyfáját, amelynek fényeit mindig New York City polgármestere gyújtja meg TV közvetítés keretében, ill. itt található a világ leghíresebb korcsolyapályája, a The Rink at Rockefeller Center is, amely előtt a híres Prométheusz-szobor emelkedik.

Az épület tetején található a Top of the Rock kilátó, amely sokak szerint az Empire State Building és a One World Observatory kilátójával vetekszik.

 

 

St. Patrick’ Chatedral – Szent Patrik Katedrális

A Szent Patrick székesegyház New York és azon belül Manhattan egyik kiemelkedő nevezetessége, egyben a New York-i Római Katolkis Főegyházmegye érsekének székhelye is. Az 1858 és 1878 között emelt katedrális neogótikus stílusban épült, a 5th Aveneu keleti oldalán, az 50. és 51. utca között a Rockefeller Centerrel szemben helyezkedik el.

 

A közösen elfogyasztott ebédünk után egy pihentető hajókirándulás keretében látogatjuk meg a Szabadság-szobor szigetét, valamint Ellis Island-et.

New York jelképe, a Szabadság-szobor Manhattantől délre, a Hudson folyó torkolatánál, a kicsiny Liberty-Islanden található, kihagyhatatlan látnivaló.

 

Ha már ott járunk, ne hagyjuk ki a Szabadság szobor szigetétől pár perces hajóútra elhelyezkedő Ellis Island-et se, amely a legforgalmasabb bevándorlást ellenőrző amerikai állomás volt.

 

Irodánk mind az egyéni városlátogató vagy fly & drive, mind a csoportos utasai számára biztosítani tudja a programon való részvételt.

Egyéni városlátogató vagy fly & drive utasaink az év minden napján részt tudnak venni a magyar idegenvezető vezetésével történő, személyre szabott egyéni túrán, melynek során idegenvezetőnk az utasok szállodájánál találkozik a résztvevőkkel, és oda is kíséri vissza őket.

Részvételi díj: 11 900 Ft/ óra/ fő*

A részvételi díj tartalmazza:

A részvételi díj nem tartalmazza:

*A részvételi díj min. 4 fő foglalása esetén érvényes.

Csoportos  utasainknak, ill. hozzájuk csatlakozva az alábbi időpontokban biztosítunk lehetőséget a programon való részvételre:

Részvételi díj: 64 900 Ft/ fő

A részvételi díj tartalmazza: