fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Filmes helyszínek New Yorkban

New York amellett, hogy a világ legfontosabb pénzügyi-gazdasági központja és mindannyiunk bakancslistás úti célja, olyan világhírű látványosságokkal rendelkezik, amelyeket filmekben és sorozatokban fedezhettünk fel.

5th Avenue

A 5th Avenue, a világ legdrágább utcája (Fifth Avenue, azaz Ötödik sugárút) Manhattan városrészének egyik fő ütőere, Manhattan szigetének középvonalával – az East és a Hudson folyókkal párhuzamosan – nagyjából két egyforma részre (kelet és nyugat) osztja Manhattant. (Bronxban is folytatódik, de jellemzően manhattani útként tekintenek rá).

Itt található az Álom luxuskivitelben című film boltja is, ill. itt randalírozott a King Kong világhírű gorillája is. Természetesen a legtöbb New-Yorki helyszínen forgatott film és sorozat vágóképét is a sugárúton vtték fel, ha a rendező áramló tömeget akart ábrázolni.

Central Park

A város tüdejének is nevezett Central Parkban rengeteg olyan helyszínt fedezhetünk fel, amelyeket a képernyőről jól ismerünk.

A karácsonykor elmaradhatatlan Reszkessetek, betörők! – Elveszve New Yorkban (Home Alone 2.) több jelenete is a parkban játszódik, de a Gossip Girl Blair-je is itt etette a vadkacsákat, ha kicsit elvonulni támadt kedve. Látható a park továbbá sok más között az Álmomban már láttalak, Az ördög Prádát visel, a Barátság extrákkal, a Csajok háborúja, az Éjszaka a múzeumban, a Men in Black – Sötét zsaruk 2. részében, a Pókember 3-ban, a Superman visszatérben, a Szerelem a végzetemben, a Szex és New York sorozatban, a Tőzsdecápákban és a 27 idegenben stb.

Ellis Island

A sziget immár több mint fél évszázada a Szabadság-szobor Nemzeti Műemlék része, 30 éve pedig már a Bevándorlási Múzeum is itt kapott helyet, ugyanis ez a sziget volt a legforgalmasabb bevándorlást ellenőrző amerikai állomás. A világ minden tájáról érkeztek ide 1892 és 1954 között, mintegy 12 millióan. Ma már ennek a 12 millió bevándorlónak a leszármazottjai alkotják a lakosság 40%-át. (A rekordot 1907 jelentette, amikor is több int egymillió embert ellenőriztek az állomáson.)

Ellis Island sokáig az amerikai álom kapuja volt, a legismertebb film, amelyben feltűnik, a Keresztapa.

Grand Central Terminal

A Grand Central Terminal a világ legismertebb és legnagyobb vasúti pályaudvara, már ami a peronok számát illeti. Ismertségét előcsarnokának köszönheti, számos filmben és tévés sorozatban feltűnik: vett itt jegyet Gregory Peck Ingrid Bergmannal karöltve, itt flashmoboztak a Barátság extrákkal című filmben, de – többek között – feltűnik a grandiózus pályaudvar a Madagaszkár című animációs filmben is.

Greenwich Village

Greenwich Village (más néven West Village vagy Village) Manhattan déli részén, Downtown Manhattanben található, javarészt lakónegyed jellegű városrész. Mivel Greenwich Village egykor New Yorktól különálló, vidéki kistelepülés volt, utcáinak elhelyezkedése nem hasonlít Manhattan sakktáblaszerű elrendezésére. Utcaszerkezetét megtartotta, legtöbb utcája keskeny, sok közülük érdekes szögben kanyarog, és Manhattan többi részétől eltérően – néhány kivételtől eltekintve – utcanevei nem számot, hanem nevet kaptak.

Greenwich Village-ben játszódik a nagy sikerű Jóbarátok sorozat (bár az igazsághoz tartozik, hogy a teljes szériát jórészt Hollywoodban, díszletek között forgatták); ebben a városrészben a 66 Perry Street (West 4th Street) alatt volt a lakása Carrie-nek a Szex és New Yorkban. Látható a városrész továbbá A bajnok, az Apafej, Az órák, A szeretet szimfóniája, a Harry és Sally, a Hirtelen 30, a Legenda vagyok, az Ősz New Yorkban és a Pókeber 2. című filmekben is.

Times Square

A Times Square számos filmben szerepel, olyan klasszikusok is ezt a helyszínt választottak, mint az 1969-es Éjféli cowboy Dustin Hoffmann főszereplésével, de itt játszódik az idén 20 éves Taxisofőr és Vanília égbolt több jelenete is. Látható még sok egyéb között A sötét lovag, Az ördög Prádát visel, az Egy kosaras naplója, az Esküdt ellenségek, a Férj és feleség, a Gossip Girl, a Hancock, a Hogyan lopjunk felhőkarcolót, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, a Párterápia, a Pókember, a Reszkessetek betörők 2., a Szex és New York és a Varázslótanonc c. filmekben/ sorozatokban is.

Irodánk mind az egyéni városlátogató vagy fly & drive, mind a csoportos utasai számára biztosítani tudja a programon való részvételt.

Utasaink az év minden napján részt tudnak venni a magyar idegenvezető vezetésével történő, személyre szabott egyéni túrán, melynek során idegenvezetőnk az utasok szállodájánál találkozik a résztvevőkkel, és oda is kíséri vissza őket. A gyalogos program kb. 3-4 órás.

Részvételi díj: 11 900 Ft/ óra/ fő*

A részvételi díj tartalmazza:

A részvételi díj nem tartalmazza:

*A részvételi díj min. 4 fő foglalása esetén érvényes.