fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában!

Nagy USA Körút - magyar idegenvezetéssel

18 nap
idén 4 alkalommal

2 289 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel ★★★
  • ELLÁTÁS
  • Reggeli
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 152721

Az Egyesült Államok egy kontinens méretű, elképesztően változatos és izgalmas ország, amelynek megismerésére egy fél élet is kevés lenne. Ízelítőt kapni róla és legnépszerűbb részeit felfedezni, életre szóló amerikai élményekkel gazdagodni azonban már néhány hét alatt is lehetséges. Tartson velünk Nagy USA körutunkra, ahol a keleti és a nyugati partvidék legfontosabb városait, természeti és kulturális látnivalóit keressük fel! 

Garantált indulás!

Árfolyam-garancia!

nagy usa körút utiterv

1. nap 

Utazásunk Budapestről indulva a menetrend függvényében a reggeli/ déli órákban veszi kezdetét. Első megállónk nem más, mint az USA szövetségi fővárosa, Washington, D.C.. Érkezést követően remek szállodánk felé vesszük az irányt, ahol másnap reggelig igyekszünk kipihenni az utazás fáradalmait.

Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja):  április, május, június: Melrose Georgetown Hotel. Szeptemberben: Courtyard Capitol Hill/Navy Yard

2. nap

Reggeli után felfedezzük a szövetségi fővárost, felkeressük legnépszerűbb látványosságait. Olyan, az Amerika történelmében és jelenlegi működésében is meghatározó helyszíneket keresünk fel, mint a Fehér Ház, a Capitolium, a Legfelsőbb Bíróság épülete, valamint a Jefferson-, és Lincoln-emlékművek.

Délután és este szabad program.

3. nap

Reggelit követően búcsút veszünk az USA fővárosától, és útra kelünk a világ legizgalmasabb metropoliszába, New Yorkba. A kb. fél napos utat követően a délutáni órákban érkezünk meg a Manhattanben található szállodánkba.

Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): DoubleTree by Hilton New York Downtown

4. nap

A hotelben elfogyasztott reggelink után egy aktív séta és/ vagy buszos kirándulás során délelőtt Manhattan déli részét, a pénzügyi negyed és az egykori World Trade Center környékét fedezzük fel. 

A nap további részében ismerjük meg a délelőtt kívülről megcsodált épületeket belülről is! 3=4 fakultatív programcsomagot választó utasainkat az alábbi felejthetetlen élmények várják idegenvezetőnkkel:

  • jó hangulatú, közös "piknik" ebéd
  • 9/11 Memorial & Museum (Az igazi történelem itt vár bennünket. Hagyjunk helyet az érzelmeknek ezen a rendkívüli bemutatón! Óriási erővel hat, hogy egyszeriben ott találjuk magunkat a világot alapjaiban megrendítő esemény részleteinél.)
  • One World Observartory (A One World Observatory New York legújabb, legmodernebb kilátója a város déli részében.)
  • Városnéző hajóút: Manhattan és a Szabadság-szobor látképe mellett az East River túlsó partján Brooklyn, míg a Hudson másik oldalán Jersey City fényeiben gyönyörködhetünk.

5. nap 

Reggeli után fél napos városnézés következik, melynek keretei között olyan világhírű látványosságokat tekinthetünk meg, mint a folyton nyüzsgő Times Square, a színjátszás világközpontjaként ismert Broadway, az ikonikus Empire State vagy Flatiron Building.
A hab a tortán a helyiek kedvence, a High Line, egy régi ipari magasvasút pályáján épített nyilvános park meglátogatása lesz. A közeli Grand Central Terminal is ezen napunk fényét emeli: a világ egyik legnagyobb és legszebb vasútállomásán milliók haladnak keresztül naponta, ez New York egyik legfontosabb ütőere, de vár minket a kihagyhatatlan Central Park is, ahol véget ér a közös program. 

Esti fakultatív program: New York by night programunkon gyönyörködjön a fényárban úszó metropolisz panorámájában az Amerikai Egyesült Államok egyik legismertebb jelképének számító Empire State Building kilátójából! A program a belépő mellett vacsorát is tartalmaz.

6. nap

Aki a bőséges reggeli után végig velünk tart ezen az egész napos fakultatív városnézésen, rendhagyó módon ismerkedhet meg - többek között - az alábbiakkal: 5th Aveneue, Dakota-ház, Central ParkLincoln CenterRockefeller CenterSaint Patrick katedrális, stb. A közös, a program részét képező ebéd után együtt az amerikai kultúra fellegvárát, a Metropolitan Múzeumot. (A programra maximum 20 fő jelenetkezését tudjuk fogadni, időrendi sorrendben.)

Aki nem tart az egész napos fakultatív programot választó utasokkal és idegenvezetőnkkel, szintén fakultatív programként ellátogathat a Szabadság-szobor szigetére egy hajókirándulás keretében.

Esti fakultatív programként tekintsen meg élőben egy világhírű Broadway musicalt!

(Tipp: a Szabadság-szobor szigetére történő hajózás híres turistalátványosság, azonban utasaink visszajelzései alapján ár-érték arányban nem ad olyan élményt, amit elsőre várnánk tőle. A programra való jelentkezést ennek ellenére irodánk biztosítja azok számára, akik élni szeretnének a lehetőséggel. )

7. nap

New York-i programunk ezen a napon véget ér, a menetrend függvényében azonban még lehetőségünk lehet egy nagyobb sétára, pótolható az elmaradt bevásárlás. 

A nap további részében belső repülőjárattal utazunk tovább az Amerika nyugati partján fekvő San Francisco-ba.

Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Holiday Inn Express & Suites San Francisco Fishermans Wharf, an IHG Hotel . 

8. nap

Reggeli után, a délelőtti órákban felkeressük a város ikonikus látnivalóit. Vár ránk a Fisherman’s Wharf hangulatos halászkikötője, a filmekből jól ismert Golden Gate híd, ill. a világ legkanyargósabb utcájaként ismert Lombard Street. Ellátogatunk a Twin Peaks kilátóra is, ahonnan páratlan panoráma nyílik a város egészére.

A délutáni szabad program alatt mindenkinek lehetősége nyílik rá, hogy saját maga fedezze fel a nyitottságáról híres várost. Ajánljuk a népszerű piros kábelvasút kipróbálását és a Union Square üzleteiben való vásárlást!

Esti fakultatív, San Francisco by night programunk keretében a város éjszakai énjét ismerhetjük meg: sétahajóból gyönyörködhetünk a belváros felhőkarcolóinak sziluettjében, majd elfogyasztjuk könnyű vacsoránkat.

9. nap

Reggeli után, félnapos fakultatív kirándulás keretében elindulunk az Alcatraz felfedezésére. A Szikla területe ma már szabadon bejárható, így lehetőségünk lesz felfedezni a világ leghíresebb börtönét, miután komppal átkeltünk az öblön. A délután folyamán lehetőség nyílik San Francisco ikonikus kábelvasútját is kipróbálni, amely során igazán elmerülhetünk a város forgatágában.

10. nap

Reggelit követően körutazásunk egyik legvarázslatosabb napja következik: élményeink gyűjteménye ma a természeti csodákkal zsúfolt Yosemite Nemzeti Parkkal gazdagodik. Az éjszakát a közeli Fresnóban töltjük el. 

Tervezett (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Best Western Village Inn

11. nap

Miután elköltöttük reggelinket, utunk Las Vegasba, a szerencsejátékok fővárosába vezet. A kora esti órákban érkezünk meg a neonfények városába.

Tervezett hotel: (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Excalibur Hotel & Casino

Esti, Las Vegas by night fakultatív programunk a fényárban úszó város éjszakai arcát mutatja be.

12. nap

Első vegasi reggelink után a Las Vegas-i utazások kihagyhatatlan kiruccanása következik: felfedezzük a Grand Canyon szépségeit. Útközben megnézzük a Colorado folyóra épült Hoover-gátat, majd a kanyonhoz érve magunkat apró hangyának érezve ámulunk a híres, vöröslő sziklaformációkon. Bejárjuk a legszebb látványt nyújtó kilátópontokat is.

Nemcsak a csodás látvány ad életre szóló emlékeket, extra fakultatív programokkal is kiegészíthetjük élményeinket, vár ránk egy ebéd, valamint egy izgalmakkal teli szemlélődés a Skywalk üvegpadlós kilátójából vagy egy helikopteres sétarepülés a kanyon felett.

(Tipp: a Skywalk kilátó híres turistalátványosság, azonban utasaink visszajelzései alapján ár-érték arányban nem ad olyan élményt, amit elsőre várnánk tőle. A programra való jelentkezést ennek ellenére irodánk biztosítja azok számára, akik élni szeretnének a lehetőséggel.)

13. nap

Miután megreggeliztünk, nehéz választás áll előttünk, két remek fakultatív programlehetőség közül választhatunk: bejárhatjuk a város híres outlet üzleteit, vagy idegenvezetőnkkel tarthatunk a Tűz Völgyének felfedezésére.

Esti fakultatív programunk a Las Vegas Show.

14. nap

Reggelinket követően Dél-Kalifornia felé vesszük az irányt, az első megállónk Calico Ghost Town. Az egykori bányásztelepülés szellemvárosa a western filmek hangulatát adja vissza. San Diego városába délután érkezünk, ahol egyből városnézésbe kezdünk. Meglátogatjuk a mesébe illő Balboa Parkot és a mexikói hangulatú óvárost.

Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): áprilisban, júniusban, augusztusban és szeptemberben: Handlery Hotel, májusban:  Best Western Plus Bayside Inn

15. nap

Miután elfogyasztottuk reggelinket, fakultatívan ellátogatunk a USS Midway múzeumba

Következő úti célunk az Angyalok Városa, ahol egyenesen az óceánparti Santa Monica Beachre megyünk. Itt szabad program keretei közt fedezhetjük fel a helyet, és ismerhetjük meg a Baywatch sorozatbeli „díszleteket”. Miután jól szemügyre vettük a hullámlovasokat, megéri sétálni egyet a híres 66-os út végpontjánál, a promenádon. Az esti órákban jelentkezünk be szállodánkba.

Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Four Points by Sheraton Los Angeles Westside

16. nap

Reggeli után bejárjuk Hollywoodot, a luxusotthonoknak helyet adó Beverly Hills-t, a fényűző üzleteiről híres Rodeo Drive-ot és a lüktető Sunset Boulevard-t.

Délutáni fakultatív program: A Universal filmstúdiókba látogathatunk el, ahol a filmkészítés varázslatos világába tekinthetnek bele az érdeklődők. A remek szórakozás garantált kicsik és nagyok számára egyaránt!

17. nap

Amerikai utunk a végéhez közeledik, az utolsó szabadprogram következik a hotelben elfogyasztott reggelink után. A menetrend függvényében még van lehetőség elbúcsúzni Los Angeles városától.

18. nap

Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Irodánk a programváltoztatás jogát fenntartja. 

A városnézések során sokat fogunk sétálni, gyalogolni, így a program aktív fizikai igénybevételt jelent.

A csoport idegenvezetője a repülések és a repülőtér - hotel - repülőtér transzferek során nem minden esetben tart az utasokkal. Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdése merül fel, elérhetőségeinken forduljon munkatársainkhoz bizalommal! 

A részvételi díj tartalmazza/ nem tartalmazza: ide kattintva

    Biztosítási lehetőségek: ide kattintva

    Programcsomagok:

    Városnéző programcsomag New Yorkban: 3=4 programcsomag - Manhattan + Egész napos fakultatív városnézés New Yorkban

    Az Extra programcsomag New Yorkban tartalmazza az alábbi fakultatív programokat: 

    3=4 programcsomag - Manhattan

    New York by night

    Egész napos fakultatív városnézés New Yorkban

    Broadway musical

    Beutazási feltételek: https://mortons.hu/hasznos-informaciok/usa-beutazasi-feltetelek

    Hogy miért a Morton's Travel útjait érdemes választani, itt foglaltuk össze.

    Az amerikai utakkal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekra adott válaszaink itt olvashatók.

    Útjaink igény szerint hosszabbíthatókmódosíthatók, ill. magasabb kategóriába sorolhatók (repülés magasabb osztályokon, szállás magasabb kategóriájú szállodákban, luxusprogramokon való részvétel lehetősége stb.). Egyéni kéréseivel, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

    Utazási feltételek

    IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

    EZÉRT UTAZZ VELÜNK

    Három évtizedes tapasztalat
    Több mint harminc éve őrizzük az amerikai csoportos utazások piacvezetőjének címét.

    Árgarancia

    Kiemelkedő ár-érték arány

    Szállás a legjobb helyeken

    Rugalmasság
    Hosszabbítható, módosítható, magasabb kategóriába sorolható utak.

    Fenntartható utazásszervezés

    Garantált indulás

    Több száz sikeres út

    18 nap
    idén 4 alkalommal

    2 289 000 Ft-tól
    személyenként

    IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG EGYEDI AJÁNLATKÉRÉS

    NINCS ÁRVÁLTOZÁS, NINCS MEGLEPETÉS

    Árgarancia
    A foglaláskori ár nálunk nem változhat semmilyen körülmény hatására

    Kiemelkedő ár-érték arány
    Központi, jobb értékelésű hotelek; gazdagabb programkínálat.

    USA Gyakori Kérdések ⇒ Miért a Morton's-szal utazzak Amerikába? ⇒

    Kapcsolódó ajánlatok