TAVASZVÁRÓ NEW YORKBAN FREI TAMÁSSAL ÉS MAGYAR IDEGENVEZETÉSSEL

New York, Amerikai Egyesült Államok

 

Találkozzon Frei Tamással, járja vele végig új regénye helyszíneit New Yorkban, térjen haza életre szóló élményekkel és – ha gyorsan foglal – a Bábel című új regénye egy dedikált példányával hangolódhat az utazásra.

New York – a lehetőségek gazdagsága zavarba ejtő. De hogy stílusosak legyünk, a BÁBELi zűrzavar helyett egy igazán szervezett és izgalmasra hangolt utazás vár azokra, akik csatlakoznak az úthoz. A csoporthoz csatlakozik Frei Tamás, aki remek vendéglátóként a kötelező látnivalókon túl a rejtett, csak beavatottak által ismert titkokat is megosztja majd, köztük könyve legizgalmasabb helyszíneit is.

Az út fénypontjai: 

New York ikonikus helyszínei, Frei Tamás kedvenc helyei és történetei, utánozhatatlan hangulat, különleges programok, filmes és könyves helyszínek.

 

1.    nap 

 

Érkezés New Yorkba a délutáni órákban, majd transzfer a Manhattan központi részén található deluxe szállodába.

 Springhill Suites New York Manhattan / Times Square South

Tervezett menetrend: 

2022.03.06.

06:00 - 08:30         Budapest – Párizs

11:20 - 14:00         Párizs – New York

2.    nap

 

 A hotelben elfogyasztott reggelinket követően indulhat a buszos-gyalogos városnézés. Elsőként a pénzügyi negyedbe, a tőzsde környékére, a Wall Streetre látogatunk el, de idegenvezetőnk több ikonikus helyszínnel is megismertet minket, mint a folyton nyüzsgő Time Square, a Chelsea Market, vagy a New York-i posztekről ismert Brooklyn-híd, a 2001. szeptember 11-i tragédia emlékhelye, a 9/11 Memorial.

 

 3=4 fakultatív programcsomagot választó utasainkat az alábbi felejthetetlen élmények várják idegenvezetőnkkel:

• jó hangulatú, közös ebéd

• városnéző hajózás Manhattan és a Szabadság-szobor gyönyörű látképével

A várost kezdjük megismerni testközelből, de a vízről csodálva egészen más élmény gyönyörködni New Yorkban.

 •9/11 Memorial & Museum

Az igazi történelem itt vár bennünket. Hagyjunk helyet az érzelmeknek ezen a rendkívüli bemutatón! Óriási erővel hat, hogy egyszeriben ott találjuk magunkat a világot alapjaiban megrendítő esemény részleteinél. 

 •One World Observartory

A One World Observatory New York legújabb, legmodernebb kilátója a város déli részében.

 

 

3.    nap 

 

New York Frei Tamás szemével

A Frei Tamással a BÁBEL helyszínein töltött nap a Metropolitan Múzeumban kezdődik. Épp ott, ahol a regény is indul, a Dendur templomnál. A kétezer éves, Augustus császár idején épített homokkő szentély a külön erre a célra emelt múzeumszárnyban áll. A Dendur templomot az asszuáni gát építésekor hozták át ide – darabokra szedve Egyiptomban, és újra felépítve New Yorkban. A Metropolitanben a perzsa gyűjteményben megnézzük azt a bronz akkád királyfejet is, amelyhez hasonlót ástak ki a BÁBEL egyik fordulatos jelenetében – Szíriában. Ez az a kincs, melynek a megszerzése körül bonyolódik a regény cselekménye.

 A Metropolitan Múzeumból a Central park szélén, az ötödik sugárút elegáns villái mellett sétálunk majd végig, a 69-ik utcában ránézve arra a valóban létező palotaépületre, ahol a regény egyik képzeletbeli szereplője, a német-amerikai fegyvergyáros él.

Miután elfogyasztottuk bőséges ebédünket, megnézzük azt a magán-gyűjteményt is a Frick palotában, amely a BÁBEL megírásakor Frei Tamás számára ihletet adott a fegyvergyáros kitalált alapítványához, a Beetsy-gyűjteményhez. A regény magyar származású főhőse, Marco Boretti egy ilyen, a Frick-palotára emlékeztető magánmúzeum számára dolgozik.

Utána még eljutunk Frei Tamással egy másik, hasonlóan érdekes, több mint százéves villába is, amit Amerika hőskorának egyik dúsgazdag mágnása, John Pierpont Morgan építtetett. Az ő nevét viselő könyvtár a mai New York egyik legkülönlegesebb látnivalója.

A JP Morgan épület után még benézünk egy másik gyönyörű könyvtárépület, a New York Public Library olvasótermébe is, ahol a múlt század hatvanas éveiben a Frei Tamás regényében többször is idézett magyar író, Márai Sándor rendszeresen töltötte a napjait. De megnézzük a könyvtár falán Munkácsy Mihály festményét is.

Végül pedig a Public Library háta mögötti téren, a Bryant-park szélén, akinek van kedve, megkóstolhatja a kávét Frei Tamással az ő két kedvenc New York-i kávézójának valamelyikében, merthogy nincsenek egymástól messze, mindössze ötven méterre.

 A programokkal dúsított nap után, ha kedve van nézelődjön az esti fényárban úszó Times Square-en, majd visszaindulás a szállodába önállóan metróval vagy egy ikonikus sárga taxival.

 

4.    nap

  New York, ahogyan kevesen látják

  

Reggeli után az egész napos buszos-gyalogos városnézés során Manhattan világhírű látványosságai következnek mint a Manhattan látképét meghatározó Empire State Building, a Lincoln Center, a színjátszás világközpontjaként ismert Broadway. Végighaladva a 5th Avenuen olyan ismert épületekkel találjuk szemben magunkat, mint a Rockefeller Center, a bámulatos St. Patrick katedrális, de itt található a New Yorkban forgató filmesek kedvenc helyszíne, a Central Park is. Közös programunk itt véget ér, a fakultatívot választó utasaink maradnak a parkban, a többieket a busz visszaszállítja a hotelhez.

Fakultatív program: lovaskocsikázás a Central Parkban:

Szívja magába a Central Park semmihez sem fogható atmoszféráját, és ismerje meg a parkot belülről is!

Esti fakultatív program: New York by night programunkon gyönyörködjünk a fényárban úszó metropolisz panorámájában az ikonikus Empire State Building kilátójából! A program a belépő mellett vacsorát is tartalmaz.

 

 5-6.       nap 

 

Kiváló menetrendünknek köszönhetően utasaink maximálisan ki tudják használni a New Yorkban eltölthető időt, reggeli után még tehetünk egy nagyobb sétát, pótolhatjuk az elmaradt bevásárlást, vagy fakultatív programként madártávlatból is megcsodálhatjuk a várost egy helikopteres sétarepülés túra során.

 

Este transzferrel utazunk a repülőtérre.

 Tervezett menetrend: 

2022.03.10.

17:50 - 06:50 *      New York - Amszterdam  (*- érkezés másnap)

2022.03.11.

10:05 - 12:05         Amszterdam - Budapest

 

Idegenvezetőnk Gyémánt Balázs és Frei Tamás

https://www.youtube.com/watch?v=3fsjqy-Rm2I

Frei Tamás

A tévés személyiségből utazó, majd kávéspecialista és író lett. Otthon van Dél-Franciaországban, helyi lakosként élvezi a sziesztát Firenzében, miközben harmadik otthona az Atlanti-óceán partvidéke. Fordulatos regényei szövetében egy világpolgár tapasztalatai és világlátása ötvöződik. 

Idegenvezetőink mindig a legérdekesebb látnivalókat, a legszebb kiáltópontokat, a legjobb éttermeket mutatják meg, amellett, hogy olyan tudnivalókat mondanak el a helyszínen, amik egyet útikönyvben sem szerepelnek, és természetesen ők azok, akik az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában is azonnali segítséget tudnak nyújtani.

 

A részvételi díj tartalmazza:

repülőjegyeket kézipoggyásszal és 23-kg-os feladható csomaggal

szállást a fent megjelölt 4*-os hotelben (tervezett)

reggelis ellátást

transzfereket

az útleírásban szereplő programokon való részvételt (gyalogos és buszos városnézések) magyar nyelvű idegenvezetővel

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

repülőtéri illetéket (129 000 Ft/ fő)

COLONNADE sztornó biztosítást (a teljes részvételi díj 2%-áért köthető, az önrész mértéke 15%) (ajánlott - COVID megbetegedésre is kiterjedő biztosítás)

Colonnade útlemondás biztosítás ismertető

COLONNADE baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást (ajánlott - COVID megbetegedésre is kiterjedő biztosítás)

Colonnade biztosítási feltételek és tájékoztató

VAGY

UNION sztornó biztosítást (a teljes részvételi díj 1%-áért köthető, az önrész mértéke 20%)

Union sztornó biztosítás feltételek

UNION baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást 

Union Világjáró BBP térítések és feltételek

Lehetőség van önrész nélküli, kombinált útlemondási és utasbiztosítás együttes megkötésére is. A kombinált biztosítás díjtételeiről, kérjük, érdeklődjön munkatársainknál!

fakultatív programokat (l. lentebb!)

a programban nem megjelölt étkezéseket, melyben idegenvezetőnk segítséget nyújt (ebéd kb. 15-20, vacsora kb. 20-30 USD / fő)

kötelező borravalót – helyi szokás szering napi 5 USD/ fő, melyet idegenvezetőnk az első napon beszed

 

Választható fakultatív programok:

2. nap:

o    3=4 fakultatív program belépőjegyekkel, hajójeggyel és ebéddel, idegenvezetővel (ebéd, városnéző hajózás, 9/11 Memorial & Museum, One World Observartory) – 59 900 Ft/ fő

3. nap:

o    lovaskocsikázás a Central Parkban – 14 900 Ft/ fő

o    New York by night vacsorával (New York esti fényárban az Empire State Buliding kilátójából + vacsora) – 39 900 Ft/ fő

4. nap:

o    Broadway musical – 39 900 Ft/ fő (május 1-ig nem üzemel)

3-4. nap:

o    két félnapos városnézés Frei Tamás kalauzolásával ebéddel, belépőkkel – 79 900 Ft/ fő

5. nap:

o    helikopteres sétarepülés Manhattan felett – 84 900 Ft/ fő

 

Irodánk a programváltoztatás jogát fenntartja.