Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Thaifold

Thaiföld utazás a tavaszi és a téli szünetben kockázatmentesen, előlegbefizetés nélkül

2021.01.22.

 

„Foglalj most, fizess később” sorozatunkat, melyben 2021 tavaszi, nyári, őszi és téli szünetére kínálunk kockázatmentes foglalási lehetőséget előlegfizetés nélkül, Thaiföld-del folytatjuk.

A Thaiföldre történő mindenkori beutazási feltételek, ill. fontos információk (pl.: időjárás, pénznem, vallás) itt tekinthetők meg.

Thaiföld

Thaiföld a világ egyik első számú turisztikai célpontja, hírnevét elsősorban gazdag kultúrájának és a mai napig élő évezredes hagyományainak köszönheti.

A délkelet-ázsiai ország meseszép, kiemelkedően változatos, színes és izgalmas, tele misztikummal. Minden Thaiföldre utazót elvarázsolnak a tengerpartok, a szentélyek és a kolostorok, a paloták és a szerzetesek, a halászfalvak és a nyüzsgő nagyvárosok. Szépségével és titokzatosságával örökre belevési magát emlékezetünkbe.

Bangkok, a főváros

Bangkok, vagy a helyiek nyelvén Krung Thep (magyarul az angyalok városa) Thaiföld legnagyobb városa, az ország gazdasági központja, Hongkong után a 2. leglátogatottabb város a világon. Bangkok egyszerre elmaradott és modern, szegény és gazdag; a városban akár egy 5 perces sétán belül megtapasztalhatók a koszos, lepusztult utcák és a drága ingatlanokkal, multicégek óriási üvegpalotáival és felhőkarcolókkal teli tizedek.

Szegénynegyed Bangkokban

Bangkok felhőkarcolói éjszakai fényekben

A város meghatározó képe a csónakokkal és hajókkal teli csatornahálózat

Csatorna Bangkokban

… és a különféle piacok, köztük a híres bangkoki úszópiac.

Bangkoki úszópiac

Bangkok látnivalói

Arany Buddha-szobor (Wat Traimit templom)

A legalább 700 éves, 3 méter magas, 5,5 tonna, a Wat Traimit templomban található aranyszobor a világ legnagyobb aranyból készült Buddha szobra. A szobor alapanyaga 18 karátos aranyból készült, csak a benne lévő nyersanyag értéke kb. tízmilliárd forintra tehető, persze eszmei értéke felbecsülhetetlen.

Arany Buddha-szobor

Fekvő Buddha (Wat Pho templom)

A Wat Pho templomkomplexumban található a világ legnagyobb fedett téri Buddha szobra. A 46 méter hosszú, 15 méter magas Fekvő Buddha Bangkok leginkább felkapott látnivalóinak egyike.

Maga a Wat Pho templomegyüttes Bangkok városnak legrégebbi és legnagyobb templomegyüttese, a Nagy Palota közelében található.

Fekvő Buddha

Khaosan Road

A Khaosan Road a bangkoki turisták egyik kedvenc helyszíne. A 400 méter hosszúságú út bárokkal, üzletekkel, utcai árusokkal és olcsó hotelekkel van tele. Nappal viszonylag csendes, szürkülettől pirkadatig viszont a leghangosabb és legzsúfoltabb utca a városban, Bangkok ún. bulinegyede.

Lumphini Park

Bangkok Centrál Parkja, a Lumphini Park a város közepén helyezkedik el, két mesterséges tó köré épült. A parkban lehetőség van sétálni, futni, biciklizni, a tavakon pedig csónakázni, vízibiciklizni, pihenésképp pedig a fűben piknikezni. A parkban ezeken kívül gyakoriak a szabadtéri programok, vasárnaponként rendszeresek az ingyenes koncertek.

Lumphini Park

Nagy Palota

A Nagy Palota (vagy Királyi Palota) egy közel tízhektáros területen elterülő, magas fehér fallal elhatárolt, óriási épületegyüttes. A komplexumot még Thaiföld első királya kezdte el építeni a 18. század végén, később a mindenkori uralkodó a saját ízlése szerint alakította tovább, így ma már három évszázad stílusát fedezhetjük fel rajta. (Ma már nem itt lakik az uralkodó, de hivatalos ünnepségeken még ma is használja az épületet, ilyenkor a trónján fogadja a látogatókat). A palota a Fekvő Buddha szobornak helyet adó Wat Pho templom közelében található.

Nagy Palota

Wat Arun, azaz a Hajnal temploma

A Wat Arun az egyik legrégebbi és legismertebb látnivaló Bangkokban. A neve ellenére naplementekor mutatja a legszebb arcát.

Wat Arun

Wat Saket

Bangkok egyik fő látványossága az 1800-as években, a Bangkok leghosszabb csatornája közelében épült Wat Saket, azaz Aranydomb/ Aranyhegy, amelynek aranyozott kupolája a város fölé magasodik, és a toronyból rendkívül szép kilátásban lehet részünk.

Az arany sztúpában Buddha földi maradványait őrzik.

Pattaya, Thaiföld leglátogatottabb nyaralóvárosa

Thaiföld leglátogatottabb nyaralóvárosa Pattaya, mely Bangkoktól 130 kilométerre található. Pattaya városát elsősősorban a tengerparti pihenés és a pezsgő éjszakai élet miatt választják az utazók, azonban az itt töltött idő alatt érdemes a várost és környékét is felfedezni, csodálatosan gazdag természeti és kulturális látványosságok várnak minket Thaiföldnek ezen a részén.

Pattaya látnivalói

Nong Nooch Botanikus Kert

A parkban egymást érik a mesebeli látványkertek: van francia, olasz és helyi hagyományokat követő kert is, mégis, legnagyobb különlegessége, hogy számos különböző pálma- és páfrányfajta található meg benne.

A látogatók a növényeken kívül állatshow-kon is részt vehetnek, valamint betekintést nyerhetnek a thai hagyományokba, művészetekbe; megismerkedhetnek hagyományos thai házakkal, falvakkal is.

Nong Nooch trópusi kert

Pattaya víz alatti világa

Thaiföld első modern akváriumában testközelből ismerhetünk meg megannyi tengeri élőlényt.

Prasat Satchatham

A Prasat Satchatham, avagy az Igazság Szentélye lenyűgöző alkotás, 1981-ben kezdődött az építkezés, a teljes befejezés 2050-re tehető. Bonyolult faragás borítja a faszerkezet minden négyzetcentiméterét, amely tele van hagyományos buddhista és hindu kiegészítőkkel.

Az Igazság Szentélye 

Pattaya strandokban is bővelkedik, bármelyiket keressük is fel, nem fogunk csalódni.

Pattaya tengerpartja

Thaiföld további út céljai

Thaiföld, ahogyan már fentebb írtuk, a világ legnépszerűbb úti céljainak egyike, ráadásul több úti cél közül is választhatunk országon belül is. Utunkat érdemes pár napos bangkoki és/ vagy pattayai városnézéssel kezdeni, majd pihenésképp választhatunk a számos népszerű desztinációja közül.

Koh Samui

Koh Samui – Thaiföld második legnagyobb szigete – káprázatos, reklámfilmekbe illő partokkal, ínycsiklandó konyhával, pezsgő éjszakai élettel várja vendégeit, igazi földi paradicsom.

Ahhoz, hogy a szigetet keresztül-kasul felfedezhesd, béreljünk robogót, hogy gyorsan és olcsón körbejárhassuk minden szegletét!

Ugyan Koh Samui legnagyobb vonzereje a tengerpart, azért a strandoláson és a napozáson kívül más, izgalmas programlehetőségek is várnak ránk.

Az aktív kikapcsolódás szerelmesei számára hatalmas kaland például egy vízesés túra, mely két helyen is megtalálható. Az egyik egy jól kialakított faösvényen keresztül járható be, a másik jóval több adrenalint vált ki: egy meredek ösvényen és sziklán kell felkapaszkodni a látványáért. A kilátás viszont minden fáradozást megér, hihetetlenül gyönyörű látványban lehet részünk, körülöttünk dzsungel, a távolban a tengerpart.

Sok turista számára érdekes egy helyi piac felfedezése is. A sok silány portéka mellett számos igényes árut is beszerezhetünk, semmiképpen se hagyjuk ki!

A kultúrakedvelők feltétlenül látogassanak el a hatalmas, 12 méter magas, aranyozott Buddha szoborhoz, ahová egy díszes sárkánylépcsőn keresztül juthatunk fel. Nemcsak a templom, a tengerre nyíló kilátás is bámulatos!

Nagy Buddha (Big Buddha) szobor

A Nagy Buddha szobortól pár perces sétára található egy különleges templomegyüttes, a Wat Plai Laem, mely egy mesterségesen létrehozott tó szigeteire épült. A templomokon kívül lehetőségünk van megnézni – többek között – egy nevető Buddha szobrot és egy tizennyolc karú Kannont (japán buddhizmus fontos alakja) is.

Tizennyolc karú Shiva szobor

Koh Samuin akár minden nap lehetőségünk nyílik más parton strandolni, tucatnyi található és mind-mind különleges, mi az alábbiakat ajánljuk (feltüntetve az ismertebbeket és az eldugodtabbakat is: Banyan Tree Samui, Bophut, Chaweng, Choeng Mon, Coral Cove, Kamalaya, Lamai, Lipa Noi, Maenam, Silavadee, Thongtakian.

Koh Samui tengerpart

Koh Samui környéke

Koh Phangan sziget

A Koh Samuihoz közel fekvő vadregényes szigetet mindösszesen 14ezren lakják, leginkább azok számára ajánljuk, akik kevésbé vágynak az éjszakai nyüzsgésre, és Thaiföld legszebb strandjain akarnak nyaralni.

Koh Phangan

Koh Tao sziget

Koh Tao egy apró kis sziget Koh Phangantól kb. 45 kilométerre. A sziget belsejében eredeti dzsungeleket, a tengerparton pálmafák sokaságát találjuk.

A sziget Kho Phanganhoz hasonlóan a nyugodtabb kikapcsolódásra vágyók legideálisabb úti célja – kitűnő búvárkodási és sznorkelezési lehetőségekkel.

Kho Tao

Krabi

Krabi az egyik legújabb, turizmus szempontjából feltörekvő thaiföldi úti cél. Mivel még csak most kezd igazán kiépülni, az árak kedvezőbbek, mint Koh Samui vagy Phuket esetén, ráadásul sokkal csendesebb is. Kitűnő választás az ár-érték arány mellett, ha egy gyönyörű tengerparti pihenésre vágyunk – számos programlehetőséggel. Minden korosztály megtalálja a neki megfelelő lehetőségeket.

Krabi kiemelkedő természeti szépségekkel rendelkezik, a strandok mesébe illőek, sok helyütt tornyos mészkő képződmények szegélyezik; rengeteg továbbá az egzotikus vízesés, a különleges szikla alakzat, valamint számos barlang is megtalálható.

Krabi

Krabi remek úti cél a sznorkelezés és búvárkodás kedvelőinek is.

Krabi víz alatt

Akik inkább a víz felett érzik jól magukat, a hosszú, fehér homokos és pálmafás tengerpartok le fogják nyűgözni.

Krabi tengerpart

Az aktívabb kikapcsolódást kedvelők túrázhatnak, hegyet mászhatnak, hegyi kerékpározhatnak, gokartozhatnak, de akár „eláfontogolhatnak” is, sőt, búvárkodásra, kajakozásra és vitorlázásra is lehetőségünk nyílik a szigeten.

Krabi környéke

Krabi nagy része nemzeti park, a Hat Noppharat Thara – Mu Koh Phi Phi Nemzeti Park magába foglal számos strandot, 80 kisebb szigetet is, így ha Krabin már mindent felfedeztünk, olcsón tudunk kirándulást szervezni a közelben lévő Phi Phi és Koh Lanta szigetére.

Phi Phi

Thaiföld legálomszerűbb (és legdrágább) szigete Phi Phi, melyet Hollywood tett híressé A part című, Leonardo DiCaprio főszereplésével 2000-ben bemutatott filmmel.

Phi Phi partja

Koh Lanta

Koh Lanta gyakorilatilag a kis Phi Phi, csak kevesebb turistával és kedvezőbb áron. Gyönyörű naplementék, hosszan elnyúló partok és felfedezésre váró öblök várják az odalátogatókat.

Szikla Koh Lanta partján

Railay strand

Railay Beach szintén nem a nagy tömegek és hangos bulik helyszíne, mégis az egyik legjobb hely Thaiföldön. A képeslapra illő táj, a rendkívüli éttermek és a hangulatos bárok feledhetetlenné teszik a látogatást.

Railay partja

Khao Lak

A Thaiföld déli részén, az Andaman-tengeri oldalon lévő Khao Lak egy 20 kilométer hosszú nyugalmas parti sáv – tele természeti csodákkal. Azon utazóknak ajánljuk, akiknek mindenük a természet, és a legnagyobb nyugalomban eltölthető kikapcsolódásra vágynak, távol a világ zajától.

Khao Lak elképesztően egyedi a strandok hátterében megbújó, dzsungeles tereppel borított magas hegyeknek köszönhetően.

Khao Lak partja a háttérben megbújó dzsungelből

Khao Laktól mindössze kb. 50 km-re található a Khao Sok Nemzeti Park, melyben a világ legöregebb esőerdői borítanak. Növényvilágán kívül állatvilága is ámulatba ejtő, a világ állatfajainak 5% megtalálható itt a fehér gibbonoktól a tapírokig.

Khao Sok

Khao Lakban található a Nemzetközi Cunami Múzeum is, amely a 2004. december 26-án bekövetkezett szökőárnak állít emléket.

Khao Lak híres strandja a 2600 méter hosszú smaragzöld és türkizkék víz mentén fekvő White Sand Beach (Fehér homokos strand), de remek kikapcsolódást nyújt a Nang Thong Beach is.

Ha időnk engedi, látogassunk el a közeli Similan és Surin szigetekre is, mindkét környék vizei tele vannak trópusi halakkal, színes korallokkal, tehát nagyon jók a búvárkodási és sznorkelezési lehetőségek.

White Sand Beach

Similan a víz alatt

Phuket

Phuket félszigete Thaiföld legnépszerűbb üdülőparadicsoma, azok számára kitűnő választás, akik élvezik a nyüzsgést, és szívesen belevetik magukat a világhírű thai éjszakába, de azok is jól fogják érezni magukat, akik a természetet és/ vagy a kultúra kedvelői. Előbbiek élvezhetik a dzsungeleket, azok kilátóit, a vízeséseket, a káprázatos növény- és állatvilágot. Az utóbbiakat pedig biztosan lenyűgözik majd a buddhista templomok, a muszlim szuló-k, a különböző múzeumok, a régi épületek, műemlékek, tradicionális thai házak vagy a világrekorddal büszkélkedő Buddha szobor is.

Phuket, a város

Phuket „fővárosa”, Phuket máig őrzi a sziget régi hangulatát, mindenképpen megér néhány hosszabb sétát a piac, a Phuet és a Rangon utca, a Bang Niew és a Chui Tui templom körül.

Phuket utcakép

Big Buddha

Phuket déli részén, egy mintegy négyszáz méter magas domb tetején található egy óriási, fehérmárvány ülő Buddha szobor. A szobor 45 méter magas, több üdülőhelyről (pl. Karon, Kata Beach) jól látható.

Big Buddha

Karon Village, Kata Beach

Karon Village és Kata Beach Phuket nyugalmasabb üdülővárosai, egy hosszú homokos partszakaszon egymást érik a szállodák.

Patong

Ha nem az élettel és nyüzsgéssel teli Patongon van phuketi szállásunk, akkor is mindenképpen látogassunk el ide. Patong a tömegturizmus városa, a város lelke a mintegy 3,5 kilométer hosszú homokos strand.

//m-st.azureedge.net/images/temp-static/hasznos/Thai_28.jpg

Thaiföld gasztronómiája

Thaiföld igazi kulináris élmény egzotikus fűszerezésű leveseivel, pirított tésztás és rizses egytálételeivel, fűszeres zöldségeivel és különleges mártásaival.

Thai levesek

A tom yum egy igazán zamatos és illatos zöldségleves, néha nagyon csípős verzióját is megkóstolhatjuk.

Tom yum

A tom kha gai, amely egy kókusztejes csirkeleves is nagyon kedvelt étel Thaidföldön.

Tom kha gai

Riszkedvelők feltétlenül kóstolják meg a khao tom rizslevest is!

Thai főételek

A legismertebb thai fogás a pad thai, amely tuajdonképpen egy pirított tésztás, zöldésgekke és tofuval, valamint sok-sok fűszerrel ízesített csirke-, marha- vagy rákétel.

Pad thai

A thai konyha másik jellegzetes étele a pad krapow, egy rizses-bazsalikomos-chilis egytálétel, mely készülhet csirkéből, marhából vagy sertésből.

A gaeng kiaow wan gai egy csirkés curry, feltétlenül megkóstolandó!

A thai konyha legautentikusabb desszertjei

A kanom krom egy kókuszos, pudingszerű édesség, míg a pa thong ko leginkább az itthoni fánkra hasonlít.

A világhírű thai masszázs

Az egyik legősibb, legnépszerűbb és leghatékonyabb keleti gyógymód a híres thai masszázs, Thaiföldön járva mindenképpen meg kell tapasztalni az eredetit!

Thai masszázs kellékei

Thaiföld, a különleges esküvők helyszíne

Thaiföldön szimbolikus, de hivatalos esküvői ceremóniára is lehetőség van, és nagy hagyományokkal bír a korábban tett fogadalmak megújítása is. Ha igazán romantikus alkat vagy, és a házasságkötés ezen módját választod, életed legszebb élményében lehet részed. Kollégáink – Veled/ Veletek egyeztetve – gondoskodnak az esküvő minden apró részletének megtervezéséről és megszervezéséről a dekorációtól kezdve a menyasszonyi csokron át a fotózásig, de nem feledkeznek meg arról sem, hogy mivel koccintsatok, vagy hogy milyen zene szóljon, sőt, akár még tanút is biztosítanak számotokra. 

Esküvői helyszín Thaiföldön

Thaiföld, a legemlékezetesebb nászutak desztinációja

Nem egyszerű a tökéletes nászút úti céljának megtalálása úgy, hogy az egész világ rendelkezésünkre áll. Egyesek szerint bizony még a „Nagy Ő” magtalálásánál is nehezebb. Thaiföld legyen a listád élén, garantáltan olyan nászútban lesz részed, amelyet álmodni sem mernél, egészen biztos, hogy az országban eltöltött napok örökre az emlékezetedbe vésődnek!

Kockázatmentes, befizetés nélküli foglalás Thaiföldre

Ha összefoglalónk felkeltette érdeklődésed, és úgy érzed, itt az idő, hogy elutazz Thaiföldre, ne halogasd tovább a döntést! Foglald le nálunk retúr repülőjegyed a Lufthansa március 28-i indulású járatára, és töltsd a húsvétot és a tavaszi szünetet Bangkokban, továbbutazva pedig Thaiföld valamelyik mesés szigetén! A repülőjegy mindennel (illeték, kézipoggyász, feladható bőrönd) együtt 199 900 Ft-ért kockázatmentesen, előleg befizetése nélkül foglalható, a belső repülőjegy külön fizetendő! Ha nem a húsvétot, hanem 2021 karácsonyát és/ vagy szilveszterét töltenéd a Thaiföldön, jelezd elérhetőségeinken már most!

Ahhoz, hogy hozzájuthass a jegyekhez, nem kell mást tenned, csak elküldeni nekünk e-mailben vagy messengeren az utazó(k) nevét és a főutas telefonszámát. A jegyek árát kiegyenlítened csak akkor kell majd, ha úgy döntesz a későbbiekben, hogy utazol. Ha nem érünk el Téged, vagy nem válaszolsz, esetleg nemleges választ adsz, töröljük a foglalásod.

A foglaláshoz 2 000 Ft/ fő összegű adminisztrációs díjat számolunk fel, amelyet akár utalással, akár bankkártyával is kiegyenlíthetsz. Erre azért van szükség, mert a jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, és szeretnénk azokat azon személyek számára félretenni, akiknek valóban céljuk elutazni. Természetesen a fenti díjat a repülőjegyek kiállítása során az árból leszámítjuk, ill. abban az esetben, ha a járatot törlik, a befizetett összeget maradéktalanul visszafizetjük, vagy annak dupláját (4 000 Ft/ fő) voucher formájában jóváírjuk (az utalvány 2021. december 31-ig történő indulások esetében utazási csomagra váltható be). Az adminisztrációs díjról számlát állítunk ki, így a nevek leadásával egyidejűleg küldd meg nekünk számlázási címed is! 
A foglalás sikerességéről válaszlevélben jelzünk vissza, sőt egy olyan különleges, kiegészítő szolgáltatáshoz is megküldjük a hozzáférést, amely lehetővé teszi, hogy az utazásodhoz kapcsolódó összes dokumentum, útvonal, részlet egy mozdulattal elérhető legyen egy kifejezetten erre a célra fejlesztett applikációban – offline, internetkapcsolat nélkül is.

Ha szállásfoglalásod is ránk bízod, további kedvezményekben részesülhetsz, természetesen utazási csomagjainkat is rizikó nélkül, 0% előleggel tudhatod magadénak!
Utasvisszajelzések és értékelések alapján kitűnő szállodák várnak Thaiföldön, kizárólag a legjobb ár-értékű arányúakat ajánljuk majd, személyre szabva.

Irodánk azon túl, hogy kötelezettség-mentesen tartja Neked a szabad helyeket, árgaranciát is vállal – legyen szó csak repülőjegyről vagy akár komplett utazási csomagról; garantáljuk, hogy annyiért utazol, amennyiért azt előre lefixáltuk! 
Bízd magad szakértő kollégáinkra – kérj ajánlatot és útitervet kötelezettségmentesen elérhetőségeinken! Munkatársaink figyelnek arra, hogy utazásod maximális biztonságban legyen, igény szerint elintézzük Neked és helyetted a repülőjegy- és szállásfoglaláson túl mindazt, ami életed legszebb élményéhez szükséges, legyen szó autó- vagy transzferfoglalásról, fakultatív programokról vagy utasbiztosításról. Ha különleges kérésed van (lánykérésre készülsz, vagy az esküvődet szeretnéd a szigetek valamelyikén tartani, esetleg a nászutadra utazol), fordulj hozzánk bizalommal!

Ha más úti cél érdekel, böngéssz repülőjegy- és utazáskeresőnkben, függetlenül az utazás időpontjától most rendkívül olcsó árakat találsz! Személyre szabott ajánlatainkért keresd kollégáinkat elérhetőségeinken!

Ha Amerika az álmod, tudj róla, hogy 2021-es USA útjaink kockázatmentesen, 0% előleggel, lemondási lehetőségekkel, árgaranciával és ajándék fakultatív programokkal foglalhatók, a részleteket összefoglaltuk Neked itt.

New York City minden költséggel (repülőjegy, illeték, kézipoggyász, bőrönd, belvárosi szállás, reggeli, helyi utazás költségei, programok) együtt 378 000 Ft-ért itt foglalható – kockázatmentesen, 0% előleggel!

Más, egzotikus úti célok, például Bali, Curacao, Dominika, Hawaii, Maldív-szigetek, Mexikó, Zanzibár is elérhetők 0% előleggel, árgarancival, részletekért keresd fel összefoglaló oldalunkat!