fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Jordánia - a néhai Kánaán földje

Kiemelt komfortfokozattal, igényes utazóknak

Körutazás - most exkluzív búvárprogrammal!

Látogatás Kánaán sziklás földjén

Jordánia egy titokzatos világ, szent föld, ahol Keresztelő Szent János megkeresztelte Jézust, ahol Mózes a Nebo hegyen megpillantotta a Holt-tengert és Jeruzsálemet, Arábiai Lawrence pedig innen, a Wadi Rum sivatagból (a Hold Völgyből) indította arab seregeit az ottománok ellen Aqabába.

Bár Jordánia egy része a bibliai Kánaán területén fekszik, a három-négy évezreddel ezelőtti klímája mára teljesen átalakult és az egykor tejjel-mézzel folyó tartományból mára jórészt sziklasivatag lett. Kánaán földjét évezredeken át taposó népek mind rajta hagyták kézjegyüket az országon. Ezt láthatjuk akár Amman városfalain, vagy a világ nyolcadik csodájának tartott, a Nabateusok ősi, sziklába faragott városában, Petrában, az egykori virágzó fővárosban, Jerashban, a mozaikvárosban Madebában, az egyik legnagyobb keresztes várban Kerakban, vagy éppen a Wadi Rum oázisában.

Gondoskodás és sokszínűség

Igyekeztünk az utazást úgy szervezni, hogy ezt a különleges országot úgy mutathassuk be, hogy minden arra érdemes helyszínt érintsen a túra, az összes látványos dolog szerepeljen a programban úgy, hogy közben minden szegmense a túrának a lehető legigényesebb legyen! 

Ez tehát nem egy hátizsákos, "budget" túra, ahol viszontagságos körülmények között utazunk, ahol koszos és lepukkant hotelekben lakunk és ahol csak azt nézzük meg, amit olcsón meg lehet úszni. 

Ennek ellenére nagyon igyekeztünk ezt a minden részletében igényes körutazást olyan ár-keretek között tartani, hogy emiatt is népszerű lehessen az igényes, de aktív nyaralást kedvelők körében.

Emellett a csoportot már itthonról két túravezető kíséri, akik már együtt is utaznak a csoporttal és az utolsó pillanatig ellátják a túravezetést.

Az utazás, érkezés

Az utazásunk nappali menetrenddel közlekedő repülőjárattal történik, 3 óra 20 perces repüléssel Budapest és Amman között, átszállás nélkül. A repülőjegyhez összesen 35 kg vihető súly tartozhat 3 csomagra bontva (20 + 10 + 5 kg). AZONBAN, a repülőjegyre nincsen csoportos foglalás, így a jelentkezőknek a jelentkezéskor, a foglaló befizetésekor kérjük le a névre szóló repülőjegyet és akkor derül ki, hogy pontosan mennyi is lesz az ára. Jelenleg 52.000 Ft körül van 20 + 5 kg csomaggal a jegy ára és 62.000 Ft körül a 20 + 10 + 5 kg csomaggal.

Az érkezés után néhány napot Ammanban töltünk színes és változatos programokkal és a város egyik legjobb értékelésekkel rendelkező, 4*-os hoteljében lakunk a belvárosban. 

Nézd meg a Hotelt - itt!

Jerash - Amman

Az első napon sok különleges látnivalót és helyszínt érintő kiránduláson veszünk részt és ez elsőként az Amman citadellát érinti, mely a városon belül egy dombtetőn terül el. Ezt követően a Nemzeti Archeológiai múzeum meglátogatása következik, mely helyileg szintén a dombtetőn található. Itt az egész országból összegyűjtött és az elmúlt 5.000 év történelmét bemutató leleteket láthatunk.

A programban ezt követi majd az alig 1 kilométerre található, 6.000 férőhelyes, Amman-római színház, mely a város leglátványosabb műemléke. A színház mellett még meglátogatunk egy folklór múzeumot is és itt lesz egy kis szabadidő is nézelődésre, vásárlásra az Al-Balad óvárosban. Ezt egy ebéd követi majd a belvárosban az

Um Khalil Restaurant-ban

Ebéd után a program szerint Jerash következik, az „ezer oszlop városa, a néhai görög-római város. Jerash a római császárság idejéből fennmaradt második legnagyobb műemlék együttes Pompei után.

Képek és leírás a programról

Ammanba visszaérve elmegyünk az óvárosba és az egyik legnépszerűbb ammani étteremben, a

Zajal Restaurant-ban 

fogunk vacsorázni, ahol igazi jordán különlegességeket fognak felszolgálni.

Madaba – Nebó hegy – Kerak – Aqaba

A második nap is tartogat különlegességeket. A dél felé tartó utunk során nagyrészt a „királyok útján” haladunk, mely a selyemút része volt a múltban. Az utunk során elsőként "A mozaikok városát", Madaba-t látogatjuk meg. Azon belül is a Szent György-templomot, melyben található a bizánci időkből ránk maradt mozaikból kirakott Szentföld-térkép, majd a Régészeti Park következik, melyben számos bizánci templom maradványai találhatók, köztük a Szűzanya-templom csodálatos mozaikjai. Ezt követi majd egy rövid utazással a Nébó-hegy, ahonnan a héber Biblia szerint Mózes meglátta az „ígéret földjét”. A csúcsról panoráma nyílik a Szentföldre, északon pedig a Jordán folyó egy szűkebb völgyére. Kevésbé párás időben innen (az lesz júniusban) látni lehet a ciszjordániai Jerikó városát és Jeruzsálemet is. További látványosság a kolostor és a Mózes-emléktemplom.

Tovább haladva az utunk érinti a Wadi Al Mujib-ot, a Jordán „Grand Canyont” amely az ország leglélegzetelállítóbb kilátását kínálja. Azonban ezt a helyszínt valóban csak érintjük, de itt kirándulásra nem lesz idő. Útközben megebédelünk a Jeruzsálem Rest House étteremben, majd folytatva utazásunkat eljutunk Kerak városába, ahol meglátogatjuk a keresztes lovagvárat, melynek változatos történelme a bizánci kortól a mameluk korig nyúlik vissza, és megismerkedünk a keresztesek katonai, építészeti remekművével.

Ezt követően tovább haladva dél-nyugati irányba, hamarosan megérkezünk Aqabába és az 5* tengerparti hotelünkbe, melynek az értékelése értelemszerűen kiváló.

Kérlek, nézd meg a képeket a hotelről, érdemes!

Aqaba – pihenés- sznorkelezés- búvárkodás

A hotel minden igényt kielégítő szolgáltatása mellett, akit érdekelhet az Aqaba öböl tengeri élővilága, illetve a víz alatti katonai múzeum, azok tehetnek akár kétszer is 1-1 napos, hajós túrát a Vörös-tengeren és a sekély, 28 C fokos vízben fentről, egy búvárszemüveggel megcsodálhatják a tengeri életet, illetve láthatják a katonai járműveket, tankokat, repülőket a víz alatt. Akik estleg rendelkeznek búvár végzettséggel, azok természetesen a víz alatt tekinthetik meg a látnivalókat a merülések közben.

A kétszintes, 20 méteres hajó délelőtt 9 óra körül indul ki a vendégekkel az aqabai kikötőből és délután 2-3 óra között érkezik vissza. A hajón van ellátás a vendégeknek, frissen ott készített ebéd és egész nap rendelkezésre áll az ivóvíz, kávé és tea. Ennek a programnak az ára külön fizetendő, alkalmanként 50 USD-be kerül és tartalmazza a sznorkel felszerelést is.

Képek a katonai-tenger alatti múzeumról!

Wadi Rum a „Hold völgye”

Jordánia egyik legismertebb, leghíresebb helyszíne ez a különleges sziklasivatag. Számos filmrendezőt megihletett a helyszín, hisz itt forgatták a csillagok háborújának részeit és más, a mars bolygón játszódó, nagy kasszasikerrel vetített filmeket. A látvány egyedülálló, így fél napot érdemes eltölteni ezen a nagy kiterjedésű helyszínen. A program 11 óra körül indul és először a sivatagi Mazayen étterembe megyünk ebédelni, majd innen már dél felé haladunk a Wadi Rum sivatagban. Az étteremtől már dzsipekkel közlekedük a továbbiakban és összesen 3 órát töltünk el a szikla-sivatagban, miközben számos helyszínt fogunk meglátogatni azon belül. A kalandozás során kapcsolatba kerülünk az itt élő, helyi beduinokkal is és egy kis betekintést kapunk az életükről, mint érdekesség.

Képek és leírás a programról.

Petra a „Rózsa-vörös város”

Nyugodtan állíthatjuk, hogy a világon mindenhol hallottak már Petráról és ez nem véletlen. A következő napon tehát a reggeli után elindulunk Petrába, melyet a világ nyolcadik csodájának tartanak. Az ősi várost a nabateusok alapították 2000 évvel ezelőtt. A sziklákba vájt hatalmas épületek szinte építészeti csodának számítanak. A néhai város hatalmas területéből még napjainkra is oly nagy terület maradt, mely egy nap alatt alig járható be és folyamatosan tartogat új és új látnivalókat. A belépőjegy árában van lóhasználat is és akik kevesebbet szeretnének gyalogolni, azok lovon tehetik meg az első kb. 1-1,5 kilométert. Az ebédünk is itt lesz a romvárosban a

Petra Basin étteremben.

Ez a nap garantáltan életre szóló élmény lesz mindenkinek. A nap maradék részében tovább haladunk észak felé, de most nem a királyok útján, hanem a Holt tenger völgyében, egészen annak az északi részéhez a Sweimeh régióba, egy ismét csak kiváló értékelésekkel rendelkező, tengerparti hotelbe, hogy kipihenjük magunkat és feldolgozzuk az eddigi élményeinket :-).

Képek és leírás a programról.

Holt tengeri nyaralás

Ez a régió, a Holt tenger völgye, kb. 430 méter mélyen van a normál tengerszinttől (egyedülálló), emiatt például nincs a napon leégés veszély sem a napozókra nézve. A tenger sótartalma szintén egyedülálló a világon, a vízfelszínen fekve lehet olvasni a tengerben, akár órákat is. Nem kell tudni úszni, mivel nem is lehet úszni benne, annyira kiemel a vízből a nagy felhajtóerő.

Információk a Holt tengerről

Az utolsó napra szándékosan tengeri kapcsolattal rendelkező szállodát választottunk az utolsó, nyaralós napra, mikor is semmilyen kötött programunk nincsen már. Mindenki pihenhet, napozhat, strandolhat akár a tengerben, vagy a hotel egyik medencéjében egészen az esti órákig, míg el nem indulunk a repülőtérre a hazafelé induló gépünkhöz. Mivel plusz egy nap szállás benne van a túra árában, így a csoportnak nem kell elhagyni a szobákat délben, csak és kizárólag az indulás előtti pillanatokban.

Kérlek, nézd meg a képeket a hotelről!

Covid és beutazással kapcsolatos információk

- Az országba történő beutazáshoz NEM SZÜKSÉGES PCR TESZT, ha van oltása az utazónak!
- Mindenkinek előre kell regisztrálni magát egy online felületen, melyhez adjuk majd a linket aktuális időben,
- MÁR NEM KELL PCR TESZT az érkezéskor a repülőtéren!
- Utasbiztosítással kell rendelkezni minden utazónak, mely Covid-ra is vonatkozik 50.000 USD-ig (Mi az EUB termékét kötjük és az ilyen, ára kb. 15.500 Ft),
- AKIK NEM RENDELKEZNEK OLTÁSSAL, azok is beléphetnek az országba, de nekik kell az indulást megelőző 72 órában egy friss PCR tesztet készíttetni,
- Jordániába belépéshez vízum szükséges, mely a túra árában benne foglaltatik és 40 JOD az ára (18.500 Ft),
- Jordániába való beutazással kapcsolatos konzuli oldal itt érhető el!

Storno biztosítás: együtt a repülőjegyre és a részvételi díjra

Az utazás előtt, már a foglaló befizetésekor mindenkire kötünk Stornó biztosítást! Ez azt jelenti, hogy amennyiben az utas nem tud utazni bármilyen egészségügyi ok miatt (akár Covid is), akkor a biztosító a befizetett aktuális összeg 85%-át téríti vissza az utasnak. Az utasnak tehát van 15% önrésze.
Stornó biztosítás ára összesen (részvételi díj + Repülőjegy): Felnőtt kb. 12.420 Ft - gyermek kb. 10.418 Ft

Részvételi díj és dátum

A körutazás dátuma: 2022 június 25 – július 2.
A körutazás ára felnőttnek: 559.900 Ft + repülőjegy + kb. 12.420 Ft Stornó díj
A körutazás ára 12 év alatti gyermeknek: 458.900 Ft + repülőjegy + kb. 10.420 Ft Stornó díj (szülőkkel egy szobában, 3. ágyon)
A körutazás ára tartalmazza:
+ Repülőjegyet illetékkel, 20+10+5 kg csomagokkal, 
+ Ammanban elhelyezést a városban egy 4*-os hotelben reggelivel,
+ Aqabában elhelyezést egy tengerparti 5*-os hotelben félpanzióval,
+ Holt tenger mellett elhelyezést egy 4*-os hotelben reggelivel,
+ Az összes szállítást Jordániában busszal a leírásban szereplő helyszínekre,
+ Az összes fent említett helyszín meglátogatását a programban,
+ Az összes belépőjegyet az összes programra,
+ Helyi idegenvezetőt az összes programra,
+ Jordán vízumdíjat, mely 40 JOD (18.500 Ft),
+ Ebédeket az összes szervezett programra az utazások napján,
+ A 2. napon egy vacsorát Ammanban,
+ A Storno biztosítási díjat a részvételi díjra,
+ 2 nap hajós kirándulás lehetőségét,
+ Az összes jordán turisztikai adót,
+ A körutazás alatt két magyar túravezető munkáját,
A körutazás ára nem tartalmazza:
- A 7. napon a vacsorát és a 8. napon az ebédet, 
- Alkoholos és üdítő italokat az egész túra során,
- Utasbiztosítást (Covid-ra is, mely kb. 15.500 Ft),
- Bármit, ami az ár tartalmazza felsorolásban nem szerepel

A helyedet a következő módon biztosíthatod

1. Küldd el jelentkezésed az alábbi linkre kattintva, vagy írj levelet a megadott e-mail-re!
2. Szakértő kollégánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot, hogy minden kérdésedre választ adjon.
3. ​A foglalásodat 50% előleg befizetésével tudod véglegesíteni.

Jelentkezés módja e-mail-ben a buvarutak@mortons.hu-n, vagy ide kattintva!