fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Utazási érdekességek

Újra látogatható a Szabadság-szobor

2022.11.10.

Ismét teljes egészében látogathatóvá vált a Szabadság-szobor, több mint két év után - jelentette be a CNN. A Covid-19 járvány kirobbanását követően a világ bezárult, így 2020 márciusában lezárták a látogatók elől New York ikonikus nevezetességét is. A pandémia enyhülésével több fázisban, fokozatosan nyitották meg a szobor megtekinthető részeit a nagyközönség előtt, ugyanakkor maga a korona rész mindeddig zárva maradt az odalátogatók számára. Ha az Amerikai Egyesült Államokra vagy épp New York-ra gondolunk, egészen biztos, hogy a Szabadság-szobor az elsők között fog az eszünkbe jutni. Egy ikon, egy szimbólum, nem hiába az egyik legnépszerűbb turistacélpont. A koronában található kilátó pedig a világon egyedülálló panorámát biztosít, egy biztos, semmi sem fogható hozzá!

Nem meglepő, hogy óriási várakozás lengte körül a korona megnyitását. A szobor működését biztosító National Park Service október végén, mindenféle felhajtás nélkül jelentette be: a kilátó újra látogatható. Ennek ellenére a hír gyorsan terjedt, a novemberi időszakra szóló jegyek szinte azonnal elfogytak. Bejegyzésünk írásakor (2022.11.10-én) a legkorábbi időpont a kilátóba 2023 január első heteire foglalható. A koronába feljutást szigorú járványügyi és biztonságtechnikai szabályok korlátozzák, így egyszerre csak 30 ember léphet be, maszk viselése jelenleg is ajánlott

Akik tehát nem szeretnének lemaradni, hogy a világ egyik legismertebb szobrának tetejéről tekintsenek le New York nyüzsgő városára, mindenképpen javasolt hónapokkal korábban megvásárolni a belépőket. Ebben segítség irodánk elérhetőségein is kapható.

Ajánlatkérés: itt

Miért érdemes a Morton’s-szal utazni Amerikába?

Utazási ajánlataink New Yorkba

Csoportos körutazások az USA-ban

Forma-1 Las Vegasban

A csillogás és a sebesség találkozása

2022.11.03.

Forrás: Forma-1 hivatalos oldala 

Bombaként robbant a hír, amikor hivatalosan is bejelentették, hogy 2023-ban újabb helyszínnel bővül a Forma-1, a város pedig nem más, mint a szórakoztatóipar fellegvára, Las Vegas. Hosszas találgatások és pletykák előzték meg a hír tényleges megerősítését. A nevadai város ezzel harmadikként csatlakozik Miami és Austin mellett az amerikai egyesült államokbeli helyszínekhez.

A megállapodásnak köszönhetően 40 év után ismét visszatérhet a száguldó cirkusz Las Vegasba. A szervezők megerősítették, hogy 2023. november 16-18. között kerül megrendezésre a verseny. A futam pedig kivételesen - helyi idő szerint - szombaton fog lezajlani, mindez annak érdekében, hogy a világ keleti fele vasárnap reggel/délelőtt követhesse nyomon a verseny alakulását.

Egy új utcai pálya kerül kialakításra, amely 6,12 km hosszú lesz és 14 kanyart foglal magában. A versenyhelyszín leghosszabb szakasza pedig nem máshol, mint a méltán híres Las Vegas Stripen halad majd végig. Az elvégzett szimulációs tesztek szerint akár 342 km/órás sebességet is megközelíthetik majd a pilóták. A verseny 50 körös lesz.

Utcai pálya tervei Las Vegasban

Forrás: Formula-1

Jól látszik a terveken is, hogy egy egyedülálló, éjszakai utcai pálya fogja várni a versenyistállók autóit. Különleges látvány fog a nézők és a versenyzők szeme elé is tárulni. Olyan nevezetességek mellett száguldhatnak el a Forma-1 pilótái, mint a Caesars Palace, az Eiffel-torony, a Bellagio és annak ikonikus szökőkútjai, valamint számos, világszerte ismert épület.

Már most óriási érdeklődésnek örvend a jövő évi Las Vegas-i nagydíj, annak ellenére, hogy a belépőjegyeket még nem lehet megvásárolni, és egyelőre az értékesítés megkezdésének időpontja sem ismert. A nevadai szórakoztatóközpont egyébként is az egyik leglátogatottabb desztináció az Egyesült Államokban, így érdemes minél hamarabb megszerezni a jegyeket, lefoglalni a szállodai szobákat, annak, aki nem kíván lemaradni a motorsport egyik legjobban várt eseményéről.

A város és a Forma-1 szervezői gőzerővel készülnek a 2023-as versenyhétvégére, lenyűgöző nyitóceremónia, koncertek, közel 150.000 szállodai szoba, megannyi kaszinó, csillogás és jól ismert vegasi showműsorok  fogják várni az oda látogatókat. Egy biztos, ezzel a Las Vegas-i eseménnyel új dimenzióba emelkedik a száguldó cirkusz fogalma.

Éjszakai fényárban úszó Las Vegas-i nagydíj látképe

Forrás: Forma-1 hivatalos oldala

A következőekben pedig néhány, további hasznos információval szolgálunk:

Ajánlatkérés: itt

Miért érdemes a Morton's-szal utazni Amerikába?

Az USA utak kapcsán leggyakrabban előforduló kérdések és válaszok

Utazási ajánlatok Las Vegasba

Beutazási feltételek összefoglaló