Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Las Vegas utazás, csoportosan és egyénileg

las vegas utazás olcsón vegas szállás mortons travel mirage luxor hotel treasure island legjobb kaszinó grand canyon utazás látnivalók szobaárak las vegas strip hotel caesar palace hoover gát

Ugye nehéz elképzelni, hogy a szerencsejáték fővárosa a 20. század elején még egy gazos kis sivatagi oázis volt, ahová sem az indiánok, sem a mormonok nem szívesen települtek le? Virágzása 1931-ben kezdődött, amikor Nevada állam legalizálta a szerencsejátékot, és elkezdett növekedni lakosainak száma. 15 évvel később a híres-hírhedt üzletember, az alvilág főnöke, Bugsy Siegel megnyitotta a Las Vegas Boulevardon (más néven Strip-en) a Flamingo Casino-t. Azóta gombamód szaporodnak a négy és öt csillagos szállodák, fényárban úszó kaszinók. Ebben a városban jut a világon a legtöbb neonfény egy lakosra.

A luxus Las Vegasban természetes dolog, a szórakozási lehetőségek és a látnivalók sora végtelen.

A városból indulva olyan építészeti és természeti csodákat láthatunk, mint a Nevada és Arizona állam határán található Hoover-gát és Mead-tó, a közeli Valley of Fire vagy a világ egyik legmonumentálisabb természeti képződménye, a Grand Canyon.

Egyéni és csoportos amerikai körutazás ajánlatokért, információkért kérjük kattintson ide. A 28 éves tapasztattal rendelkező Morton’s Travel az amerikai csoportos utazások piacvezetője.

las vegas utazás olcsón vegas szállás mortons travel mirage luxor hotel treasure island legjobb kaszinó grand canyon utazás látnivalók szobaárak las vegas strip hotel caesar palace hoover gát

Körutazás és nyaralás Las Vegasban

Las Vegas esténként, leghíresebb szállodái által mutatja meg magát teljes pompájában:

A Golden Nugget Hotel előtt az egész utca nappali fényben ragyog, ugyanis a nagyérdeműt látványos fényeffektusokból álló showműsorral szórakoztatják. A Treasure Island egy igazi kalózhajó megtámadását és elsüllyesztését mutatja be, rengeteg statisztával; néhány méterrel odébb a Mirage előtt egy vízesés vulkánkitöréssé változik, ugyanitt láthatjuk a híres fehér tigriseket is. Érdemes megtekinteni a messziről hívogató Luxor piramisát is, melynek érdekessége, hogy a szálloda épülete kivilágítatlan, a csúcsán lévő fénycsóva azonban a világ egyik legfényesebbje, melyet a város felé tartó repülőgépek pilótái többszáz kilométeres távolságból is látnak. A Stratosphere kilátóteraszáról lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Vegas világsztárokat felvonultató showműsorai és musicaljei is világszinvonalúak, ha lehetőségünk nyílik rá, menjünk el egyre.

A világ kedvenc „felnőtt játszóterének" egyik leghíresebb épülete a Ceasar Palace, melynek bejárati timpanonját Korinthoszi oszlopok tartják, belsejében a római kertek mellett Dávid szobrának másolata, és még sok-sok egyéb látványosság fedezhető fel. Az Excalibur a világ egyik legnagyobb szállodája, középkori mintára készült, berendezése is ezt a hangulatot idézi, méreteiről elég annyit mondanunk, hogy majdnem 10000 négyzetméteres területet rendeztek be a szerencsejátékosok számára.

Las Vegas minden generáció számára vonzó élmény, láthatunk itt nyugdíjas nagymamákat játszani ugyanúgy, mint a Wall Streetről érkezett fiatal üzletembereket. Az öltözködéssel szemben támasztott követelmények is ennek megfelelőek, elegáns ruhákhoz csak a legnagyobb szállodákban rendezett ünnepélyes alkalmakkor ragaszkodnak. Ha a gyors házasságkötés mellett döntenének valamelyik kis kápolnában, ünneplő ruhát egészen olcsón lehet kölcsönözni akár egyetlen órára is. Ugyanilyen gyorsan lehet érvényteleníteni is a házasságot; mindez itt csak elszántság kérdése!

Ha hosszabb időt töltenénk a városban, a környékbeli hegyekbe és természetvédelmi övezetekbe induló szabadidős programokkal pihenhetjük ki a neon és szerencsejáték túladagolást.

las vegas utazás olcsón vegas szállás mortons travel mirage luxor hotel treasure island legjobb kaszinó grand canyon utazás látnivalók szobaárak las vegas strip hotel caesar palace hoover gát

További információkért látogasson el Amerika utazás oldalunkra.