fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

nyitas

New York kinyitott

2020.09.16.


Az USA március 13-án vezetett be vészhelyzetet, az elnök ekkor rendelte el az eredetileg 30 naposnak szánt tiltást az európaiak (EU) beutazásával kapcsolatban. Ennek feloldásáról még most sincsenek friss híreink, amint pontos és hiteles információnk lesz, oldalunkon beszámolunk.


Az amerikai csoportos utazások több évtizedes szakértőjeként irodánk természetesen a járvány alatt is folyamatosan monitorozza az országot, a sok rossz, Amerikához kapcsolódó hír után most már megjelentek a jók is: a világ – legnépszerűbb városa, New York már készen áll a teljes nyitásra. New York állam Covid-19 fertőzöttségi rátája már egy hónapja 1% alatt maradt, ez az egyik legalacsonyabb érték Amerika egészét nézve, így az állam vezetése úgy határozott, megnyitja kapuit – egyelőre – a belföldi turisták előtt. A legnagyobb fokú biztonság kedvéért több olyan intézkedést vezettek be, amely mind a helyiek, mind az odalátogatók egészségét védi: egy ún. New York State Traveler Health Form kitöltése mindenki számára kötelező, emellett folyamatos a tesztelés, mindenki által használható kézfertőtlenítőket helyeztek ki, a legtöbb helyen létszámkorlát van érvényben, és természetesen elkerlülhetetlen a maszkhasználat is.
Számos látnivaló már nyitva áll, sok-sok élmény elérhető, úgy mint – többek között – The High Line, Liberty Island, Empire State Building (Drew Barrymore már meg is látogatta), Top of the Rock; foglalhatók továbbá transzferek, buszos túrák, vacsorával egybekötött hajókirándulások. A legtöbb látványosságba egyelőre előzetes foglalás szükséges, tartani kell a megfelelő, 2 méteres távolságot, és több helyen hőmérséklet ellenőrzésre is számítani kell annak ellenére, hogy szeptember 14-től megszűntek az egészségügyi szűrések az USA repülőterein, mert az amerikai kormányzat és a CDC (amerikai betegségmegelőzési központ) elismerte, hogy a tüneti alapú szűrés hatékonysága korlátozott, ugyanis a fertőzöttek jelentős hányada tünetmentesen fertőzhet – írja a Világgazdaság.


Irodánk az elmúlt hónapokban gőzerővel készült Amerika teljes nyitására, a korlátozások feloldása után – az előzetes prognózisokat figyelembe véve – hirtelen növekedésre számítunk a szervezett utak kapacitásának tekintetében, mely akár hónapokra hiányt eredményezhet a foglalható helyek tekintetében. 2021-es USA útjaink mindegyike ezért már most foglalható 0% előleggel, árgaranciával, sosem látott, alacsony árakkal, rugalmas lemondási lehetőségekkel, ajándék fakultatív programokkal. További információ itt érhető el.

Ha más úti cél érdekel, böngéssz repülőjegy- és utazáskeresőnkben, vagy keresd kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy messengeren!

Ha üzleti céllal, szabadon utaznál, megtalálsz minket itt!