fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Szicília: Körutazás a napfény szigetén ★★★★

8 nap
idén 1 alkalommal

669 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Körutazás
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Hotel ★★★★
 • ELLÁTÁS
 • Reggeli
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 616461

Programleírás

1. nap: Budapest - Catania - Siracusa

Elutazás Budapestről Cataniaba menetrend szerinti repülőjárattal. Érkezés után, transzfer a siracusai szállodába. Szállás Siracusaban (1 éj). Fakultatív vacsora. 
(szeptemberi program az eltérő menetrend miatt: Délelőtt a különleges hangulatú Cataniában teszünk egy sétát, majd egy kis szabadidő után felkeresünk egy narancsültetvényt, ahol betekintést nyerhetünk a gyümölcstermesztés titkaiba, kipróbálhatjuk a szüretelést, és ebéd során megkóstolhatjuk a helyi finomságokat is.)

Szállás: Hotel Centrale 4*

2. nap: Siracusa - Modica - Ragusa

A reggelit követően Siracusa felfedezésére indulunk, amely Cicero szerint ,,a legnagyobb és legszebb görög város". Először az ókori emlékeket vesszük górcső alá a régészeti parkban. Itt található többek között egy még ma is használatban lévő ókori görög színház, mellette ,,Dionüsziosz füle" a valamikori kőfejtőben, Hieron oltára és a római amfiteátrum. Ezt követően Siracusa ősi belvárosában, a varázslatos hangulatú, UNESCO világörökségi védelem alatt álló, Ortigia szigeten sétálunk. Archimédesz szülőhelyét magunk mögött hagyva a különleges fekvésű, ugyancsak UNESCO világörökségi védelmet élvező Ragusában zárjuk. A 17. századi pusztító földrengést követő újjáépítéskor Siracusához hasonlóan barokk köntösbe öltözött település számos csodálatos épületet és hangulatos sikátort rejt magában. Napunkat a szicíliai csokoládé fővárosában, Modicába zárjuk, ahol megkóstoljuk a még mindig az eredeti, azték recept alapján készülő híres édességet.  Szállás Modicaban (1 éj). Fakultatív vacsora. 

Szállás: San Giorgio Palace 4* 

3. nap: Agrigento (Templomok-völgye) - Palermo

A mai napon egy időutazást teszünk Szicília ókori történetébe.  Innen az ókori görög világ egyik leggazdagabb és legismertebb gyarmatvárosába, Agrigentoba utazunk. Az i.e. 6. században alapított város hajdan a Meditárráneum egyik jelentős központjának számított. Az UNESCO Világörökségi helyszín, a Templomok-völgye 7 darab dór stílusú templommal rendelkezik, melyek közül a leglátványosabb a Concordia templom, a mai Görögország területén kívül eső legnagyobb és legjobb állapotú ókori építmény. A régészeti park bejárását követően csodálatos tájakon keresztül haladva a sziget fővárosába, Palermóba érkezünk, ahol elfoglaljuk belvárosi szállodánkat. Szállás Palermoban (3 éj) Fakultatív vacsora. 

Szállás: Aira 55 Hotel 3*

4. nap: Monreale - Palermo

Napunk első felében a fővárostól 8 kilométerre fekvő Monrealéba látogatunk. A sziget roppant mozgalmas történelmének (görög, római, bizánci, arab, normann, Bourbon időszak) kétségkívül a 12. századi normann hódítás jelentette a virágkorát, és számos káprázatos épületet eredményezett. Monreale lélegzetelállító katedrálisában közel 6500 négyzetméteren bibliai témájú mozaikok láthatók, a hozzá tartozó, egykori bencés kolostor kerengője pedig csodálatos oszlopfődíszítéseiről híres.

Napunk hátralévő részében Palermóval ismerkedünk. A normann királyi palota, benne a Capella Palatinával, a székesegyház, a Quattro Canti, a Piazza Bellini, a Teatro Massimo, a kapucinusok katakombái - ezek mind kihagyhatatlan látnivalók, amelyeket körbevesznek a pazar városi parkok, szűk sikátorok és az egykori palermói arisztokrácia díszes palotái. Az építészeti csodák után felkeresünk egy nyüzsgő városi piacot, és természetesen megismerkedünk Palermo sajátos gasztronómiájával is. Fakultatív vacsora. 

5. nap: Favignana-sziget - Levanzo

Reggelit követően Trapani városa felé indulunk - út közben megismerkedünk Nyugat-Szicília történetével, illetve a kézműves tengerisó-lepárlásával. Megérkezvén a kikötőbe autóbuszunkat hajóra cseréljük. A Földközi-tenger rejtett csodái közé sorolhatjuk a Trapani közelében található,  három varázslatosan szép szigetből álló Egadi-szigetcsoportot. A szigetcsoport mindhárom tagja - Levanzo, Marettimo és Favignana, - természetvédelmi terület. Favignana lepke alakú szigete tökéletes úti cél a strandolás szerelmesei számára. 2 órás a szabadidő a szigeten, majd hajóval a környező barlangokat (Cala Rossa, Cala Azurra) látogatjuk meg. Ebéd a hajón, majd kikötés Levanzoban, ahol 1 órát töltünk. A kora esti órákban érkezünk vissza Palermoba. Fakultatív vacsora. 

6. nap: Cefalú - Piazza Armerina 

Reggeli után a Palermótól kb. 70 km-re keletre fekvő Cefalúba utazunk, amely többek között csodálatos fekvésének, szép tengerpartjának és középkori építészetének köszönhetően Szicília egyik kihagyhatatlan látnivalója. A normann időszakban épült dóm a sziget legrégebbi egyházi építménye, ugyancsak világörökségi helyszín, tornyából madártávlatból élvezhetjük a város és a tenger látképét. A szabadidőben a tengerben is megmártóhatunk, így a fürdőruhát semmiképp ne hagyjuk otthon!

Cefalút elhagyva Piazza Armerina felé vesszük az irányt, hogy felkeressük a több mint 3500 négyzetméteren elterülő római kori villát. Az épület padlózatát díszítő mozaikborítás számos mitológiai történetet, halász- és vadászjelenetet mesél el, de képet kaphatunk a sziget változatos ókori növény- és állatvilágáról is. Szicília északi, majd keleti tájaiban gyönyörködve utazunk Taormina irányába, ahol elfoglaljuk a szállásunkat. Szállás Taormina közelében (2 éj). Fakultatív vacsora. 

Szállás: Esperia Palace Hotel 5*

7. nap: Etna - Taormina

Szicília legmagasabb pontja, Európa egyik legaktívabb működő vulkánja az Etna. Kimagasló geológiai, kulturális és tudományos jelentősége miatt az UNESCO Világörökségi Biztossága természeti világörökségi helyszínné nyilvánította. A 2000 méter magasságban található parkolóból a vállalkozó kedvűek fakultatívan kabinos felvonóval utazhatnak 2500 méterig, ahonnan akár még magasabbra is eljuthatnak különleges dzsipek segítségével. (Helyszínen fizetendő programok, mert mindig időjárástól illetve a vulkáni aktivitástól függ. Kb. 35-40 EUR / fő)

Napunk másik felét Szicília talán legszebb városában, Taorminában töltjük. A görög színházból nyíló páratlan panoráma az Etnára Csontváryt is megihlette, mi sem hagyjuk ki természetesen. A város kanyargó sikátorai, buja növényekkel teli parkja, lenyűgöző építészeti emlékei mellett lesz lehetőségünk a gasztronómiai élvezetek oltárán is áldozni, megkóstoljuk a híres szicíliai édességeket. Fakultatív vacsora. 

8. nap: Catania - Budapest

Reggelit követően elhagyjuk a szállodánkat, és Catania felé vesszük az irányt. Délelőtt a különleges hangulatú Cataniában teszünk egy sétát, majd egy kis szabadidő után felkeresünk egy narancsültetvényt, ahol betekintést nyerhetünk a gyümölcstermesztés titkaiba, kipróbálhatjuk a szüretelést, és ebéd során megkóstolhatjuk a helyi finomságokat is. Ezután elindulunk a repülőtérre. Hazautazás Budapestre menetrend szerinti repülőjárattal.
(Szeptemberben: reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás haza)

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Siracusa történelmi városrésze
 • Ragusa történelmi városrésze
 • Agrigento - Templomok-völgye
 • Palermo - arab-normann templomok
 • Monreale - arab-normann templomok
 • Cefalu - arab-normann templomok
 • Etna (természeti)

 

Miért éppen

x Szicília: Körutazás a napfény szigetén ****

Az ár nem tartalmazza

 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  32 EUR / fő
 • a belépőket
  (igény szerint)
  kb. 90 EUR / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  110 000 Ft / fő 
 • Félpanziós felár
  66 000 Ft / fő
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel 1 db kis kézipoggyásszal és feladott poggyásszal
  (melynek értéke időponttól függően:
  kb. 155-170 000 Ft - változhat)
 • 7 éjszakát 3-5*-os szállodában, kétágyas szobában
 • reggelis ellátást
 • 2 ebédet
 • a megadott programokat
 • a program szerinti
  autóbusz közlekedést
 • a helyi idegenvezetőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Fakultatív programok

Fakultatív vacsora: 66 000 Ft


IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 1 alkalommal

669 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok