fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

SZICÍLIA

8 nap
idén 1 alkalommal

419 500 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • Választható
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 629806

Program leírás

Utazás: Budapest - Catania - Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal. A körút során légkondicionált olasz autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió (7 vacsora, az utolsó két este itallal)


1. nap: Budapest - Catania - Siracusa
Repülés Cataniába a reggeli órákban közvetlen járattal. SIRACUSÁ-t a görögök alapították, de a rómaiak hódításával is virágzott. Legendás polgára volt Archimédesz, a természettudós itt dolgozta ki a nevét viselő fizikai törvényt. Főbb látnivalók: Görög színház, római amfiteátrum, Aretusa forrása, Szent János katakomba, és a legújabb kori zarándok templom, Madonna delle Lacrime, amelyet II. János Pál pápa őszentsége avatott fel. Szállás Taormina környékén.

2. nap: Etna - Taormina
Kirándulás az ETNA-ra, Európa legmagasabb, aktív vulkánjára. Fakultatív lehetőség: utazás kabinos felvonóval és terepjáróval kb. 3.000 méteres magasságba. A festői TAORMINA-ban a város nevezetességét, a görög színházat tekintjük meg, mely Csontváry festménye alapján ismerős számunkra. Szállás Taormina környékén.

3. nap: Messina
Kirándulás Szicília harmadik legnagyobb városába. A sziget itt található legközelebb a ,,csizma" orrához. Nagy tervek vannak, egy híd építésére, a tengerszoros fölött, de addig kompjáratok segítségével lehet átkelni. A Dómot még a normannok építették a XII. században. A XX. században egy földrengés és a II. világháborúban bombázás megrongálta. A rekonstrukció után, hű maradt az eredeti formához. Harangtornya egy nagyszerű csillagászati órának köszönhetően különösen látványos. Orionnak az ógörög vadásznak szentelt szökőkút a XVI. században épült, s olyan sikert aratott, hogy a művésztől rendeltek egy újabbat, amelyet Neptunus a tenger római istenének szentelték. Természetesen a kereszténység sem marad el. A kikötőben a Madonnina del Porto, Szűz Máriára emlékezik.
Az egységes Itália se maradjon ki, a XX. század alkotása, egy fedett bevásárlóközpont, II. Vittorio Emanuele az első királyról kapta a nevét. Délután visszatérünk a szállodába, szabadidő, pihenés. Szállás Taormina környékén.

4. nap: Vulcano - Lipari (Eoli-szigetek)
Szicília észak-keleti kikötőjéből, Milazzoból indulva, mintegy egyórányi hajóút után érjük el a kis szigetcsoportot a türkizkék Tirrén-tengeren, mely több elszórt sziklaszirtből és hét festői szépségű szigetből áll. Körbejárjuk busszal a LIPARI szigetet, ahol kikötöttünk. Ebédszünet. Majd ismét hajózunk, de most VULCANO szigetére. Minden tűzhányónak, vagyis vulkánnak a sziget névadója. Vagy fordítva? Fürdési lehetőség. Ezután visszatérünk hajóval Milazzoba, onnan pedig autóbusszal a Taormina környéki szálláshelyünkre.

5. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás az Alcantara szurdokba és Savocába
Pihenés vagy fakultatív kirándulás az Etnáról lezúduló olvadékvíz vájta kemény bazaltsziklák közé, az Alcantara szurdokba, ahol őshonos szicíliai növényeket is láthatunk. A szurdok megközelítése lifttel és lépcsőn keresztül történik. A patak vize még a forró nyári hónapokban is igen hideg. Továbbutazás a hegyek között megbújó kisvárosba, SAVOCA-ba, ahol a Keresztapa című filmeposz első részének egyes jeleneteit forgatták. Amennyiben a pihenést választják a tengerparton, ,,vízicipő" ajánlott a kavicsos tengerpart miatt. Szállás Taormina környékén.

6. nap: Piazza Armerina - Cefalu
Utazás PIAZZA ARMERINA városába. A pezsgő életű, virágzó, vidékies kisváros részben középkori, részben barokk épületeinek köszönheti sajátos hangulatát. A római korból fennmaradt Villa Casale-t a XX. században feltárt mozaikjai tették világhírűvé. Következő állomásunk a festői fekvésű CEFALÚ. A hangulatos tengerparti kisváros egy meredek sziklatömb lábánál épült ki. Dómja Szicília egyik legfontosabb normann kori műemléke. A román stílusú templom ékes dísze a mozaikok. Érdekes összehasonlítás a közel 2 ezer éves alkotások és a közel 1 ezer éves műremekek között. Szállás Palermo környékén.

7. nap: Palermo - Monreale
Ismerkedés PALERMO belvárosával. A város ötvözi az európai és keleti vonásokat, az arab hatástól a normannig, stílusjegyeiben a barokktól a szecesszióig. Városnézés: Normann palota, székesegyház, Piazza Pretoria stb. Délután látogatás a román építőművészet egyik csodálatos alkotásában, a MONREALE-i Dómban. Szállás Palermo környékén.

8. nap: Agrigento - Catania - Budapest
Irány a déli part! AGRIGENTO ókori görög templom-együttese a kor legjelentősebb archeológiai emlékhelye.
A Templomok völgye, Szicília egyik ékköve. Az ókorban Akragasz néven virágzó görög város volt. Miután római fennhatóság alá került, Agrigentum lett a latin neve. Görög területen sem találunk ilyen lenyűgöző ókori műemlékegyüttest, mint itt Agrigentoban. Érkezés után a sziget második legnagyobb városában, CATANIA-ban városnézés. Látnivalók: Dóm tér, Szent Ágota Katedrális, Szent Ágota zárdatemplom, Elefántos szökőkút, Római-színház, Ursino-vár, stb. Programunk befejezése után transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a későesti órákban, a menetrend függvényében.


Megjegyzés: szeptemberben a szicíliai program végeztével lehetőség van MÁLTA-szigetén hosszabbításra.

UNESCO Világörökségek:
- Siracusa városa
- Agrigento régészeti helyei
- Eoli (Lipari)-szigetek
- Villa Casale

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/olaszorszag

Árak

Teljes ár: 399.500,- Ft (344.500,- Ft + 55.000,- Ft repülőtéri illeték + csomagdíj) májusban

                  419.500,- Ft (364.500,- Ft + 55.000,- Ft repülőtéri illeték + csomagdíj) szeptemberben

Félpanziós felár (7 vacsora): 28.000,- Ft

Egyágyas felár: 98.000,- Ft

Min. utaslétszám: 25 fő

Felár 20 - 24 fő esetén: 40 EUR (A helyszínen fizetendő)

Árfolyam: 1 EUR = 385 Ft

Belépő- és hajójegyek ára a Lipari-szigetekre, továbbá a fülhallgató: kb. 150,- EUR (A helyszínen fizetendő)

Terepjáró és felvonó ára az Etnára: kb. 80,- EUR (időjárásfüggő, a helyszínen fizetendő)

Fakultatív kirándulás (min. 15 fő esetén):
- Alcantara szurdok és Savoca belépővel: kb. 50,- EUR (helyszínen fizetendő)

Szervizdíj / Borravaló: 20,- EUR (helyszínen fizetendő)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 3 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza

A programok sorrendje időjárás és nyitva tartás függvényében felcserélődhet!

 

x SZICÍLIA

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 1 alkalommal

419 500 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok