Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Yellowstone Nemzeti Park utazás

yellowstone nemzeti park utazás wyoming old faithful mortons travel maci laci bubu

A Yellowstone Nemzeti Park a világ első nemzeti parkja, Maci Laci és Bubu lakóhelye.

Körutazás és nyaralás a Yellowstone Nemzeti Parkhoz

A park nagy része Wyoming államban, területének néhány százaléka Montana és Idaho államok területén található. Híres gejzírjeiről, hőforrásairól és a park területén található egyéb geotermikus jelenségekről. A több mint tízezer termáljelenség között megtalálható a híres Old Faithful gejzír is. Ha időnk engedi, töltsünk hosszabb időt a parkban, sétáljunk az ösvényeken, adjunk időt magunknak ámuldozni a természet nagyságán.

Ismerje meg a Morton’s Travellel az amerikai nyugati part nemzeti parkjait! Csoportos utazásunkunk a legnépszerűbb nagyvárosok mellett 6 csodálatos nemzeti parkot is felfedezünk. Belépőkkel és szállásokkal kapcsolatos friss információkat utazásai szakértőink örömmel adnak felvilágosítást elérhetőségeinken.

yellowstone nemzeti park utazás wyoming old faithful mortons travel maci laci bubu

A Yellowstone Nemzeti Park 1872-es alapításkor még utak sem vezettek a területre, nem volt költségvetése, őrsége, ezért rendszeresek voltak a rongálások és az orvvadászat. Az 1880-as években vasút épült a bejáratig, 1883-ban így már 5000-en látogatták a parkot, de a vadorzásnak még így sem tudtak gátat szabni egyészen 1886-ig, amikor az amerikai hadsereg állandó tábort, majd erődöt épített a parkban, ami után már rendelkezésre állt elég erőforrás a védelemre. Az 1916-ban felállított, azóta a nemzeti parkok felügyeletét ellátó National Park Service a hadsereg itteni tapasztalatai alapján kezdte meg működését.

A leghíresebb itt élő állatfajta a grizzly medve, a fekete medve, és a prérifarkas, de bölénycsordák és jávorszarvasok is lakják a parkot.

További információkért látogasson el Amerika utazás oldalunkra.