New York, Amerikai Egyesült Államok

Találkozzon Frei Tamással, járja vele végig új regénye helyszíneit New Yorkban, térjen haza életre szóló élményekkel és – ha gyorsan foglal – a Bábel című új regénye egy dedikált példányával hangolódhat az utazásra.

New York – a lehetőségek gazdagsága zavarba ejtő. De hogy stílusosak legyünk, a BÁBELi zűrzavar helyett egy igazán szervezett és izgalmasra hangolt utazás vár azokra, akik csatlakoznak az úthoz. A csoporthoz csatlakozik Frei Tamás, aki remek vendéglátóként a kötelező látnivalókon túl a rejtett, csak beavatottak által ismert titkokat is megosztja majd, köztük könyve legizgalmasabb helyszíneit is.

Az út fénypontjai

New York ikonikus helyszínei, Frei Tamás kedvenc helyei és történetei, utánozhatatlan hangulat, különleges programok, filmes és könyves helyszínek.

Az utazás részletei

1. nap (Március 11.)

Érkezés New Yorkba a délutáni/ esti órákban a menetrend függvényében, majd transzfer a Manhattan déli részében található deluxe szállodába.

Fairfield Inn & Suites New York Manhattan / Times Square South

Tervezett menetrend :

2021/03/11

06:00 - 08:30 Budapest – Párizs /Air France

10:20 - 12:57  Párizs – New York /Air France

2. nap (március 12.):

A hotelben elfogyasztott reggelinket követően indulhat a buszos-gyalogos városnézés. Elsőként a pénzügyi negyedbe, a tőzsde környékére, a Wall Streetre látogatunk el, de idegenvezetőnk több ikonikus helyszínnel is megismertet minket, mint a folyton nyüzsgő Time Square, a Chelsea Market, vagy a New York-i posztekről ismert Brooklyn-híd, a 2001. szeptember 11-i tragédia emlékhelye, a 9/11 Memorial.

3=4 fakultatív programcsomagot választó utasainkat az alábbi felejthetetlen élmények várják idegenvezetőnkkel:

 • jó hangulatú, közös ebéd
 • városnéző hajózás Manhattan és a Szabadság-szobor gyönyörű látképével

  A várost kezdjük megismerni testközelből, de a vízről csodálva egészen más élmény gyönyörködni New Yorkban.

  városnéző hajó New York
 • 9/11 Memorial & Museum

  Az igazi történelem itt vár bennünket. Hagyjunk helyet az érzelmeknek ezen a rendkívüli bemutatón! Óriási erővel hat, hogy egyszeriben ott találjuk magunkat a világot alapjaiban megrendítő esemény részleteinél.

  9/11 Memorial & Museum
 • One World Observartory

  A One World Observatory New York legújabb, legmodernebb kilátója a város déli részében.

3. nap (március 13.)

New York Frei Tamás szemével

Mai napunkat a szállodai reggelit követően Frei Tamás egyik kedvenc kávézójában kezdjük. Lesz idő egy kis ismerkedésre, egy erőt adó kávéra, hiszen igazán sűrű nap áll előttünk.

kávéház New York

 A BÁBEL helyszínein töltött nap a Metropolitan Múzeumban folytatódik. Épp ott, ahol a regény is indul, a Dendur templomnál. A kétezer éves, Augustus császár idején épített homokkő szentély a külön erre a célra emelt múzeumszárnyban áll. A Dendur templomot az asszuáni gát építésekor hozták át ide – darabokra szedve Egyiptomban, és újra felépítve New Yorkban. 

A Metropolitanben a perzsa gyűjteményben megnézzük azt a bronz akkád királyfejet is, amelyhez hasonlót ástak ki a BÁBEL egyik fordulatos jelenetében – Szíriában. Ez az a kincs, melynek a megszerzése körül bonyolódik a regény cselekménye.

Metropolitan Museum New York Metropolitan Museum New York

Miután elfogyasztottuk bőséges ebédünket, a Central park szélén, az ötödik sugárút elegáns villái mellett buszozunk majd végig, a 69-ik utcában ránézve arra a valóban létező palotaépületre, ahol a regény egyik képzeletbeli szereplője, a német-amerikai fegyvergyáros él.

Majd megnézzük azt a magán-gyűjteményt is a Frick palotában, amely a BÁBEL megírásakor Frei Tamás számára ihletet adott a fegyvergyáros kitalált alapítványához, a Beetsy-gyűjteményhez. A regény magyar származású főhőse, Marco Boretti egy ilyen, a Frick-palotára emlékeztető magánmúzeum számára dolgozik.

Frick palota New York Frick palota New York

A Frei Tamással töltött napunk méltó befejezéseként benézünk a New York Public Library olvasótermébe is, ahol a múlt század hatvanas éveiben a Frei Tamás regényében többször is idézett magyar író, Márai Sándor rendszeresen töltötte a napjait. De megnézzük a könyvtár falán Munkácsy Mihály festményét is.

New York Public Library New York Public Library

Végül pedig a Public Library háta mögötti téren, a Bryant-park szélén, akinek van kedve, megkóstolhatja a kávét Frei Tamással az ő két kedvenc New York-i kávézójának valamelyikében, merthogy nincsenek egymástól messze, mindössze ötven méterre.

 A programokkal dúsított nap után, ha kedve van nézelődjön az esti fényárban úszó Times Square-en, majd visszaindulás a szállodába önállóan metróval vagy egy ikonikus sárga taxival.

 

4. nap (március 14.)

New York, ahogyan kevesen látják

Reggeli után az egész napos buszos-gyalogos városnézés során Manhattan világhírű látványosságai következnek mint a Manhattan látképét meghatározó Empire State Building, a Lincoln Center, a színjátszás világközpontjaként ismert Broadway. Végighaladva a 5th Aveneuen olyan ismert épületekkel találjuk szemben magunkat, mint a Rockefeller Center, a bámulatos St. Patrick katedrális, de itt található a New Yorkban forgató filmesek kedvenc helyszíne, a Central Park is. Közös programunk itt véget ér, a fakultatívot választó utasaink maradnak a parkban, a többieket a busz visszaszállítja a hotelhez.

Fakultatív program: lovaskocsikázás a Central Parkban

Szívja magába a Central Park semmihez sem fogható atmoszféráját, és ismerje meg a parkot belülről is!

Esti fakultatív program: New York by night programunkon gyönyörködjünk a fényárban úszó metropolisz panorámájában az ikonikus Empire State Building kilátójából! A program a belépő mellett vacsorát is tartalmaz.

5-6. nap (Március 15-16.)

Kiváló menetrendünknek köszönhetően utasaink maximálisan ki tudják használni a New Yorkban eltölthető időt, reggeli után még tehetünk egy nagyobb sétát, pótolhatjuk az elmaradt bevásárlást, vagy fakultatív programként madártávlatból is megcsodálhatjuk a várost egy helikopteres sétarepülés túra során.           

Este transzferrel utazunk a repülőtérre.

A városnézések során sokat fogunk sétálni, gyalogolni is, így ezek a programok aktív fizikai igénybevételt jelentenek.

 

Tervezett menetrend :

2021/03/15

22:40-10:45*  Budapest – Amszterdam /KLM

14:15-16:15   Amszterdam – Budapest /KLM

* Érkezés másnap, március 16.- án.

 

New York City-t bemutatják:

 

Idegenvezetőnk Gyémánt Balázs és Frei Tamás

 

Frei Tamás

 

A tévés személyiségből utazó, majd kávéspecialista és író lett. Otthon van Dél-Franciaországban, helyi lakosként élvezi a sziesztát Firenzében, miközben harmadik otthona az Atlanti-óceán partvidéke. Fordulatos regényei szövetében egy világpolgár tapasztalatai és világlátása ötvöződik. 

Gyémánt Balázs

 

Idegenvezetőink mindig a legérdekesebb látnivalókat, a legszebb kiáltópontokat, a legjobb éttermeket mutatják meg, amellett, hogy olyan tudnivalókat mondanak el a helyszínen, amik egyet útikönyvben sem szerepelnek, és természetesen ők azok, akik az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában is azonnali segítséget tudnak nyújtani.

 

A részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegyeket kézipoggyásszal és 23-kg-os feladható csomaggal
 • szállást a fent megjelölt 4*-os hotelben (tervezett)
 • reggelis ellátást
 • transzfereket
 • az útleírásban szereplő programokon való részvételt (gyalogos és buszos városnézések) magyar nyelvű idegenvezetővelA részvételi díj nem tartalmazza:

Lehetőség van önrész nélküli, kombinált útlemondási és utasbiztosítás együttes megkötésére is. A kombinált biztosítás díjtételeiről, kérjük, érdeklődjön munkatársainknál!

 • fakultatív programokat (l. lentebb!)
 • a programban nem megjelölt étkezéseket, melyben idegenvezetőnk segítséget nyújt (ebéd kb. 15-20, vacsora kb. 20-30 USD / fő)
 • kötelező borravalót – helyi szokás szering napi 5 USD/ fő, melyet idegenvezetőnk az első napon beszed. Fejenként összesen 25 USD.

 

Választható fakultatív programok:

 • 2. nap
  • 3=4 fakultatív program belépőjegyekkel, hajójeggyel és ebéddel, idegenvezetővel (ebéd, városnéző hajózás, 9/11 Memorial & Museum, One World Observartory) – 49 900 Ft/ fő
 • 3. nap
  • egész napos városnézés Frei Tamás kalauzolásával ebéddel, belépőkkel – 79 900 Ft/ fő
  • nőnapi lovaskocsikázás a Central Parkban – 14 900 Ft/ fő
  • New York by night vacsorával (New York esti fényárban az Empire State Buliding kilátójából + vacsora) – 39 900 Ft/ fő
 • 4. nap
  • Broadway musical – 39 900 Ft/ fő (május 1-ig átmenetileg nem üzemel)
 • 5. nap
  • helikopteres sétarepülés Manhattan felett – 84 900 Ft/ fő

Irodánk a programváltoztatás jogát fenntartja.