Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Tanzánia utazás

tanzánia szafari safari elefántok ngorongoro kráter kilimandzsáró kilimanjaro zanzibár tengerpart utazás csoportos utak mortons utazási iroda

A Kilimandzsáró megmászása, a monumentális Nagy Állatvándorlás átélése vagy pihenés Zanzibár tökéletes, fehér homokos partjain, Tanzánia tökéletes hely életre szóló élmények begyűjtésére.

Válogasson egyéni és csoportos afrikai körutazás ajánlataink közül. A Morton’s Travel utazási iroda az amerikai csoportos utak piacvezetője, 28 év utazásszervezési tapasztalattal.

Általános információk:

Tanzánia látnivalói

Arusha Nemzeti Park

A nemzeti park a Kilimanjaro és a Meru hegyek között fekszik, kiemelkedő természeti szépségekkel. Az élővilág széles körben megtalálható, emellett kráter tavak, hegyi erdők és a látványos Meru - hegy gazdagítja a nemzeti parkot. Hatalmas madár populációnak, síksági vadállatoknak fekete és fehér majmoknak ad otthont.

Tarangire Nemzeti Park

A park hatalmas baobab fáiról híres, a Arusha-tól csupán 2 órányi vezetésre található. A száraz évszakban a Tarangire- folyó állandó vize hatalmas mennyiségben vonzza a vándorló állatokat: elefánt, gnú, zebra, antilopfajták.

A baobab fák rendkívül öregek, azt mondják róluk, hogy a szellemeknek és a kísérteteknek szolgálnak menedékül. Az ingoványos, mocsaras területeken található fák az óriáskígyók menedékéül szolgál. A száraz évszakban jó esélyünk lehet rá, hogy látunk leopárdot, oroszlánt és nagyon ritkán afrikai vadászkutyát.

Manyara-tó Nemzeti Park

A park a Manyara-tó partja és a Kelet-afrikai Rift-völgy meredek fala között található. A Rift-völgy meredek faláról könnyen megfigyelhető a park összes élővilága. Az esernyőfák a tóparthoz közel kényelmes pihenőhelyet biztosítanak a fára mászó oroszlánnak.

Az akácok és a lejtőn lévő erdőségek árnyékul és eleségül szolgálnak az elefántnak. A füves tópart a nagyszámú bivalycsordáknak, flamingóknak és vízilovaknak ad otthont.

tanzánia utazás zanzibár repülőjegy olcsón mortons travel utazási ajánlatok kilimandzsáró túra serengeti ngorongo kráter stone town utazási iroda

Ngorongo Kráter és Védett terület

A világhíres vadrezervátum a világ hét csodája közé tartozik. A Ngorongoro kráter és a körülötte lévő terület hatalmas számú vadállatnak szolgál otthonául, lélegzetelállító tájjal a háttérben. Vulkánok, hegyek, síkságok, tavak, erdők, és régészeti helyek teszik változatossá ezt a pompás tájat. A kráter - ahol a legtöbb lodge található - magassága és perem körüli hőmérséklete miatt elég hűvös, főleg este.

Erdőnövényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. A meredek kráterfal nem akadályozza az állatokat a mozgásban, de sokan maradnak a kráter aljában, ahol élelem és víz bőségesen található. A kráter a védett fekete orrszarvúk otthonául szolgál.

Serengeti Nemzeti Park

Az egyik legnagyobb vadon Afrikában. Hatalmas, dimbes-dombos, füves terület, mely szinte eggyé válik a horizonttal. Horkantó gnúk csapata cammog végig az ősi vándorló útvonalon. Több mint 1,5 millió gnú vesz részt évenként a vándorlásban a friss legelő felé, a Serengeti déli részétől a Masai Mara Nemzeti Parkba vándorolnak (mely a Serengeti északi kiterjedése).

Népszerű tanzániai programok

tanzánia utazás zanzibár repülőjegy olcsón mortons travel utazási ajánlatok kilimandzsáró túra serengeti ngorongo kráter stone town utazási iroda

Zanzibár felfedezése - A türkiz óceánon és a fehér homokos partokon kívül Zanzibár gazdag történelme is megér egy misét, a fővárosban például arab hatású házak között kóvályoghatunk

Helyi gasztronómia megismerése - A grillezett húsokon és a curryszószon túl is van élet: isteni, indiai hatású ételeket kóstolhatunk, melyeket friss mangó és kokúsz felhasználásával készítenek el

Tanzániai érdekességek

Tanzánia utazási beszámolók

Nemzeti Parkok és önkéntesség Tanzániában

Tanzániában öt nemzeti parkot látogattunk mag, ami fantasztikus volt. Mindent Magyarországról szerveztünk meg, így mindenhol autó várt sofőrrel, ott már nem kellett intézkednünk.

Zanzibáron úsztunk delfinekkel, helyi specialitásokat ettünk, amit egy bungalóban készítettek nekünk az óceán partján. A Tembo hotelben laktunk, lenyűgöző volt.

Tanzániában, Mbulu város mellett meglátogattunk egy magyarok által épített leányiskolát, és akkor elhatároztuk, hogy csatlakozunk az alapítványhoz, ami hazaérkezésünk után meg is történt.

Azóta öt csodálatos hetet töltöttünk kint, ebből hármat építéssel töltöttünk, majd elutaztunk Dar es Salamba, onnan pedig Zanzibárra.

Felejthetetlen élményekben volt részünk, és lehetőségünk rá, hogy ezt a csodálatos világot kicsivel jobban megismerjük.

D.M.