fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Tanzánia szavannáitól a felhőkarcolók luxusáig és más érdekes párosítások

Egyre népszerűbb a hosszabb utazások megszakítása repülőgépünk átszállási helyén, aminek több előnye is van. Az viszonylag egyértelmű, hogy két rövidebb utazás jóval kevésbé megterhelő és fárasztó. Nem csak konkrétan arra gondolunk ilyenkor, hogy kevesebb időt töltünk egyhuzamban utazással, hanem arra is, hogy az időzónák közötti átállás is könnyebb lehet. Picit olyan ez, mint a hegységekben az akklimatizálódás. Más praktikuma is lehet a dolognak: sokszor olcsóbb így foglalni a repülőjegyet, illetve olyan desztinációk is elérhetőek, amik biztosított átszállással nem. A harmadik ok a nyaralás izgalmasabbá tétele, hiszen teljesen eltérő jellegű élményeket is gyűjthetünk a két helyszínen - ez utóbbira mutatunk két példát inspiráció gyanánt.

Tanzánia a természeti látnivalók országa: számtalan szafari lehetőség kínálkozik az ország nemzeti parkjaiban, de az országban található Afrika legmagasabb csúcsa is, a Kilimandzsáró. Tanzánia jól ismert régiója Zanzibár, ahol eszményi pihenésben lehet részünk. Egy Dubai utazás tökéletesen összeilleszthető Tanzánia felkeresésével. Azt talán nem kell részletezni, hogy az elegáns, remek vásárlási és kulináris élvezeteket kínáló fényűző Dubai egészen más élményeket tartogat, mint egy szafari, még akkor is, ha utóbbin is van lehetőség magas színvonalú ellátás igénylésére. Városnézés a muszlim üzleti világ központjában és látogatás egy maszáj faluban Kenya és Tanzánia határán ugyanazon a hétvégén? Miért ne?

A maják esőerdőbe burkolózó romvárosai és alámerülés egy misztikus cenote természetes barlangfürdőjében önmagában is varázslatos élmény. Egy ilyen Mexikó utazás aránylag könnyen kiegészíthető egy látogatással az USA-ban. A New York utazás során átsétálhatunk a Brooklyn-hídon, hajózhatunk a Hudson-folyó torkolatánál a Szabadság-szobor körül vagy éppen ehetünk egy hot dogot a Central Parkban. A kedvező repülőjegyek miatt, még az is lehet, hogy jobban jövünk ki a végén, mint ha az amerikai kitérő nélkül, közvetlenül repültünk volna a Yucatán-félszigetre Mexikó csodáihoz.