fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

MADEIRA

8 nap
idén 1 alkalommal

648 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel
  • ELLÁTÁS
  • Választható
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 641442

Program leírás

Fedezze fel Madeirát, az Atlanti-óceán gyönyörű, virágokkal teli szigetét egy felejthetetlen 8 napos utazáson. Az út során lenyűgöző tájakon kalandozunk, megismerük a helyi kultúrát és a portugál konyha ízeit. A program magában foglalja keleti- és nyugat Madeira felfedezését, Funchal városnézést, hagyományos folklórestet és lehetőséget kínál különféle fakultatív programokra, mint például delfinles, levada túrák, vagy terepjárós szafari.

Utazás: repülővel Budapest - Funchal -- Budapest útvonalon, a programokon portugál légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: Funchalban, középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban. A szálloda medencével rendelkezik.
Ellátás: reggeli, két alkalommal ebéd, valamint választható fakultatív vacsoralehetőség egy közeli étteremben

1. nap: Budapest - Funchal
Repülés a menetrend függvényében Madeira szigetére. Érkezés a délutáni órákban, transzfer a szállodába. Szállás Funchalban.

2. nap: Kelet-Madeira
Egész napos, ebéddel egybekötött kirándulás keretében ismerkedés Madeira keleti részével. CAMACHA fonott kosarairól híres, Pico de Arieiro a sziget harmadik legmagasabb pontja. RIBEIRO FRIO környéke a környező babérerdőkről és pisztrángosokról ismert. SANTANA kis, háromszög alakú, kétszintes házaiban laktak régebben a madeiraiak, mamúzeumként helyreállítva várják a látogatókat. A Portela hágó klímaválasztó, a sziget északi és déli része között. MACHICO volt az első Madeirán alapított település, melyben még ma is a halászat a legfontosabb tevékenység. Szállás Funchalban.

3. nap: Funchal
Főleg gyalogos séta keretében ismerkedés FUNCHAL látnivalóival. Érintjük a régi kikötőt és a marinát, a yachtok pihenőhelyét, a Szt. Katalin parkot és a Városi parkot, ahol a városházát is találjuk. Látjuk Szt. Lőrinc szobrát és a róla elnevezett erődöt, a Mánuel király által - a róla elnevezett építészeti stílusban - épített Sé (katedrális) épületét. Felkeressük a híres piacot, ahol délszaki zöldségek és gyümölcsök mellett gyönyörű virágokat és érdekes halakat is szemügyre vehetünk. Ezen a napon megismerkedhetünk a világhírű Madeira-hímzéssel is. A botanikus kert a buja szubtrópusi és trópusi növények, csodálatos virágok lenyűgöző együttese. Megkóstoljuk a különleges és kiváló madeirai bort, melyből vásárolhatunk is, ha ízlett. Szállás Funchalban.

4. nap: Nossa Senhora do Monte - Eira Do Serrado
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás. Kabinos felvonóval (fakultatív, helyszíni fizetés) jutunk fel a Funchallal szinte egybeépült MONTE városkába, ahol a Miasszonyunk Templomban megtekintjük az utolsó magyar király, IV. Károly sírját. Séta a varázslatos, trópusi Jardins do Monte Palace kertben. Akinek kedve tartja (fakultatív, helyszíni fizetés), a fővárosba a helyi hagyományos ún. nyári szánnal, a toboggannal juthat vissza! Ezt követően az Apácák Völgyének csodálatos panorámájában gyönyörködhetünk EIRA DO SERRADO-nál. Este fakultatív programként részt vehetünk egy tipikus, vacsorával egybekötött madeirai folklóresten, ahol finom nyárson sült húsokkal és portugál, ill. madeirai dallamokkal, táncokkal ismerkedhetünk. Szállás Funchalban.

5. nap: Santa Maria - Delfinles - Levada túrák - Terepjáró safari
Szabadprogram vagy többféle, helyben fizetendő fakultatív kirándulás közül választhatunk. Hajózhatunk Kolumbusz Kristóf híres hajójának, a Santa Mariának másával az óceánon. Akár delfinlesre is mehetünk egy kényelmes katamaránnal. Ha a sziget izgalmas belsejét szeretnénk felfedezni, gyalogtúrára indulhatunk az egyik ,,Levada", mentén. A ,,Levada" Madeira egyik leghíresebb látnivalója, a nyitott (több száz kilométernyi) vízvezeték-rendszer, melynek ,,partja" sétaösvény a turisták számára. Továbbá terepjárós szafari programra is színesítheti a napot. Szállás Funchalban.

6. nap: Nyugat-Madeira
Egész napos, ebéddel egybekötött kirándulásunk során CAMARA DE LOBOS kikötőjében láthatjuk a hagyományos, színesre mázolt, nyitott halászbárkákat, amelyekmár Winston Churchillt is festésre ihlették. CABO GIRAO sziklájánál több mint 500 méter magasból nyílik fantasztikus kilátásunk.Kellemes sétát tehetünk RIBEIRA BRAVA kedves kis városában. Lélegzetelállító és vadregényes panorámaúton jutunk a sziget északnyugati szegletébe, PORTO MONIZ-ba, ahol fakultatív lehetőségként fürödhetünk az óceánvízzel feltöltött természetes medencékben.Hazafelé érintjük PAUL DA SERRA kopár, ember nem járta fennsíkját, mely gyakran felhőködbe burkolózik. Szállás Funchalban. 

7. nap: Ponta Du Garajau - Santa Cruz - Funchal
Délelőtti szabadprogram után, délutáni programunk a PONTA DO GARAJAU fok, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik Madeira déli partjára. Rövid szabadidő a tengerparti SANTA CRUZ bájos belvárosában. Szállás Funchalban.

8. nap: Funchal - Budapest
Délelőtt szabadprogram. Délután transzfer a repülőtérre és hazautazás.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Tudnivalók

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/portugalia 

Árak

Teljes ár:  698.000 Ft (588.000 Ft + 110.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Kedvezményes ár: tartalmazza a 2. 3. és 6. nap programját valamint fél napos programot a 7. napon!

A 4. és 5. napra helyszínen fizetendő fakultatív programok foglalhatók!

Félpanziós felár (7 vacsora): 90.000,- Ft

Egyágyas felár: 152.000,- Ft                                                                                       

Min. létszám: 20 fő
Garancia felár: 120 EUR

Fakultatív programok helyszínen történő fizetéssel:

- Santa Maria - Kolumbusz hajója:                                                          kb. 50,- EUR
- Delfinles katamaránnal:                                                                          kb. 50,- EUR
- Levada túrák: félnapos                                                                           kb. 35,- EUR
- Terepjárós szafari félnapos:                                                                  kb. 40,- EUR
- Folklór est vacsorával és itallal (min. 15 fő):                                      kb. 55,- EUR
- Nossa Senhora do Monte kirándulás (min. 15 fő):                            kb. 55,-EUR + kb. 15,- EUR felvonó
(Itthon szükséges jelentkezni a programra, a kabinos felvonó igénybevétele viszont a helyszínen is eldönthető!)
Toboggan nyári szánkózás:(helyszínen dönthető el):                          kb. 18,- EUR

Kalkulált útlemondási biztosítás: 3 %                                         

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza! 

Szervizdíj / Borravaló: 35,- EUR (helyszínen fizetendő)

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

x MADEIRA

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 1 alkalommal

648 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok