fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

5 nap
idén 1 alkalommal

489 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Üdülés - nyaralás, Körutazás, Nyaralóprogram
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Egyéb
 • ELLÁTÁS
 • Reggeli
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 645173

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Funchal - Câmara de Lobos - Porto Moniz - Paul da Serra - Funchal - Pico Arieiro - Santana - Machico - Monte - Funchal

Üdítő színfolt az Atlanti-óceánban megbúvó Madeira szigete, ahol pompás virágok illatoznakés egész évben kellemes az idő. A hatalmas hegyek, vízesések, egzotikus banánültetvények és babérerdők borította sziget fővárosában, Funchalban Sir Winston Churchill is előszeretettel nyaralt, festett és írta háborús memoárját az ötvenes évek elején. Funchal hírnevét a madeirai csipke és a bor mellett árubőségtől roskadozó piacainak és természetesen Cristiano Ronaldonak, a város világhírű szülöttének köszönheti. Magyar vonatkozása is van Madeirának, hiszen a főváros legmagasabb pontja nem csupán pazar kilátást kínál, de itt magasodik a monte-i templom, ahol az utolsó magyar király, IV. Károly sírja is található.

1. nap o Funchal

Elutazás a délutáni órákban repülőgéppel Funchalba. Megérkezést követően transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása.

2. nap o Câmara de Lobos - Porto Moniz

Reggeli után egész napos kirándulás a sziget nyugati részébe. Séta Câmara de Lobosban, egy festői halászfaluban, mely Winston Churchill kedvenc tartózkodási helye volt. A következő megálló a Cabo Gir?o fok, melynek szabadtéri kilátójából lélegzetállító a panoráma, a hatalmas sziklatömb 580 méterrel emelkedik a tenger fölé. Továbbutazás a sziget északi partjára az Encumeada-hágón keresztül. Érkezés egy gyönyörű panorámaúton Porto Monizba, Madeira északnyugati csücskébe, mely szabadtéri medencéiről ismert. Ebéd egy helyi étteremben, majd rövid szabadidő. Délután utazás az 1400 méteres magasságban lévő Paúl da Serra fennsíkra. Ez a kietlen, mocsaras vidék pont az ellentéte a buja növényzettel borított tengerpart közeli területeknek. Visszautazás a szállodába.

3. nap o Funchal

Reggeli után félnapos városnézés Funchalban: a XV. században épült Katedrális megtekintését követően a helyi piacon tett látogatás alkalmával a színpompás virágok, gyümölcsök mellett a halpiac gazdag kínálata is szemügyre vehető. Látogatás a botanikus kertbe, melyben számos lenyűgöző növény látható a világ különböző tájairól. Délután szabadprogram. Javasolt fakultatív programok helyszíni jelentkezéssel: Hajózás a Santa Maria fedélzetén vagy catamarán hajókirándulás.

4. nap o Pico Arieiro - Santana - Machico

Reggeli, majd egész napos kirándulás a sziget keleti tájaira. Utazás a sziget egyik legmagasabb pontjához (Pico Arieiro - 1.810 m), ahonnan a környező, lenyűgöző hegyekre, völgyekre nyílik kilátás. Ezt követően ebéd egy helyi étteremben. Ezután Santana világszerte ismert háromszögletű házai közötti sétával válik feledhetetlenné a kirándulás. Útközben 670 m magasból (Portela) az északi part sziklaképződményeire gyönyörű panoráma nyílik, majd Machico településen át - ahol az első felfedezők szálltak partra - visszatérés Funchalba. Este fakultatív vacsora lehetőség a Chalet Vicente étteremben.

5. nap o Funchal

Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív program lehetőség: utazás felvonóval a Funchal felett fekvő Monte apró településére ahol IV. Károly, az utolsó magyar király, sírhelye található a montei Miasszonyunk templomban. Vállalkozó szelleműek kipróbálhatják a híres szánkót, a tobogánt, mellyel helyi férfiak irányításával csúszhatnak le a meredek aszfaltozott úton, feledhetetlen pillanatokat átélve. Délután transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Minimum létszám 20 fő.

Szállás:

4 éjszakai szállás négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban Funchalbanx MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Funchal - Budapest útvonalon, turista osztályon, a transzferek és városnézések alkalmával légkondicionált autóbusszal

 • 4 éjszakai szállás négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban Funchalban

 • reggelis ellátás

 • két egész napos kirándulás ebéddel Madeirán

 • félnapos városnézés Funchalban

 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • borravalók


IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

5 nap
idén 1 alkalommal

489 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok