fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

KÍNAI KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL HAINAN-SZIGETEN

13 nap
idén 1 alkalommal

1 499 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Üdülés - nyaralás, Körutazás, Nyaralóprogram
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Egyéb
 • ELLÁTÁS
 • Félpanzió
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 631057

Leírás:

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Kína látnivalóinak száma szinte feldolgozhatatlan. Míg a császárvárosok, a kínai nagy fal és az agyaghadsereg régmúlt időkről mesélnek, Sanghajban a múlt és a jövő találkozik. Kína legdélebbi csücske, a Hainan-félsziget homokospartjai és trópusi klímája pihentető nyaralást nyújt egy élményekkel teli körutazás lezárásaként.

1. nap o Budapest - Peking

Elutazás repülőgéppel Budapestről Pekingbe közvetlen járattal.

2. nap o Peking

Megérkezés a hajnali órákban a kínai fővárosba. Rövid pihenő, majd látogatás a Tian'anmen térre, a Mennyei Béke kapujának terére; itt található a Mao Mauzóleum, az Országos Népi Gyűlés csarnoka, és a Tiltott Város bejárata, melyben a Palotamúzeum van. A császári palotaegyüttes megtekintése, mely egy igazi építészeti remekmű, mely minden részletében a kínai vallás és filozófia elveit, s a császári hatalmat és örökkévalóságot közvetíti. Délután az Ég templomának felkeresése, mely több épületet foglal magában: az Égi Imádságok csarnoka, a Vöröslépcső-híd, a Visszhang fal, a Mindenség Istenének temploma és a kerek kőoltár. Két éjszakai szállás reggelivel Pekingben.

3. nap o Peking - kínai nagy fal

Reggel a városközponttól távolabb eső Nyári Palota felkeresése, mely a Kunming-tó partján fekszik. Később utazás a kínai nagy falhoz, mely a világ legnagyobb ember által alkotott létesítménye és közel kétezer évig épült Kína északi határán, célja az északi nomád törzsek távoltartása volt. Útközben az olimpiai falu, a Madárfészek Stadion és a Pekingi Nemzeti Vízi Központ is látható.

4. nap o Peking - Xi'an

Reggel séta a Wangfujingon, mely a város legismertebb bevásárlóutcája, később a tibeti buddhista kolostor, a Láma-templom, avagy a Yonghegong megtekintése. Ezután riksákkal látogatás a Tiltott Város környékén található szűk, kanyargós utcákból és régi udvarházakból álló hutongokban, ahol ismerkedés a helyiek mindennapjaival. Késő délután elutazás szuperexpressz vonattal Xi'an városába. Egy éjszakai szállás reggelivel Xi'anban.

5. nap o Xi'an - Sanghaj

Reggel utazás és a terrakotta agyagkatonák felkeresése. A három földalatti kamrában elterülő agyaghadsereget i. e. 246-ban készítették, hogy megvédjék az egyesített Kína első császárát, Csin Si Huang a túlvilágon. Később visszatérés Xi'anba, mely egykor erődített város volt, falait 1370-ben építették Zhu Yuanzhang, a Ming-dinasztia első császárának uralkodása alatt. A régi városfal megtekintése, mely Kína legjobban megőrzött városfala. Később a VII. századi buddhista szent iratok tanulmányozására szolgáló Nagy Vadlúd Pagoda, majd szabadidő a muszlim negyedben és a bazárban. Este elutazás repülővel Sanghajba, ahol transzfer és két éjszakai szállás reggelivel.

6. nap o Sanghaj

Városnézés a tradíciók és fejlődés városában. A lüktető Pudong negyedben álló üveg-acél felhőkarcolók mögött ott húzódnak az 1920-as 1930-as évek art deco épületei, a katedrálisok, a zsinagógák és a buddhista szentélyek is. Az óváros, a Yu Yuan (Örömök) kertje, a francia koncessziós-negyed megtekintése után séta a Pudongon és látogatás a Kelet Gyöngye tv-toronyban. Két éjszakai szállás reggelivel Sanghajban. Fakultatív program: hajókirándulás a Huang Pu folyón.

7. nap o Sangha - Sanya (Hainan - sziget)

Délelőtt a Sanghaj Múzeum és a Jade Buddha templom megtekintése. Séta a Bundon és a Nanjing úton vásárlási lehetőséggel. Délután vagy este a menetrendtől függően elutazás helyi belföldi járattal Sanyára, mely Hainan-szigeten található. Transzfer a szállodába. Négy éjszakai szállás reggelivel a festői Yalong-öbölben található szállodában.

8-10. nap o Hainan - sziget

Szabadprogram és pihenés a tengerparton. A Sanyától 20 km-re fekvő Yalong-öblöt buja zöld hegyek veszik körül, híres páratlan szépségű homokos tengerpartjáról.

Fakultatív program: egész napos kirándulás Sanyába és környékére, ebéddel. Látogatás a divatos éttermeiről és boltjairól híres Sanyába, majd a Luhuitou parkba és a sziget buddhista központjába, a Nanshan Culture Zone-ba, melynél egy 108 méteres óriási szobor őrzi a tengerpartot, továbbá látogatás a Világvége sziklákhoz (Tianyahaijiao), mely hasonlatos a Seychelles-szigeteken található jellegzetes sziklaformációkra.

11. nap o Sanya - Peking

Reggeli, majd délután transzfer a repülőtérre és hazautazás egy átszállással Budapestre.

12. nap o Peking - Budapest

Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Minimum létszám: 15 fő

Szállás:

9 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

x KÍNAI KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL HAINAN-SZIGETEN

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Peking és Sanya - Peking - Budapest útvonalon,
  valamint helyi repülőjárattal Xi'an - Sanghaj - Sanya útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal,
  Peking - Xi'an között szuperexpressz vonattal másodosztályon,
  a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal,

 • 9 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

 • 6 alkalommal ebéd vagy vacsora

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • magyar idegenvezető.

Az ár nem tartalmazza:


 • vízumdíj

 • borravalók

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • fakultatív programok


IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

13 nap
idén 1 alkalommal

1 499 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok