fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

KÍNAI KÖRUTAZÁS A TŰHEGYEK ÉS A PANDÁK FÖLDJÉN ★★★★

15 nap
idén 0 alkalommal

1 375 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Üdülés - nyaralás, Körutazás, Nyaralóprogram
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Hotel ★★★★
 • ELLÁTÁS
 • Félpanzió
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 645994

Leírás:

14 napos csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Peking - Xi'an - Chengdu - Guilin - Yangshuo - Sanghaj

Fedezze fel Kína páratlan szépségét és varázslatos kultúráját egy lenyűgöző körutazás keretében! Pekingben Kína történelmi és kulturális kincseit fedezheti fel: a Tiltott Várost, a Nagy Falat és az Ég templomát. Xi'anban a híres agyaghadsereget és a Nagy Vadlúd pagodát csodálhatja meg. Chengduban testközelből láthatja az óriáspandákat, és részt vehet egy autentikus sichuani operaelőadáson. Guilinban és Yangshuoban a mesebelikarsztvidék varázsolja el, míg Sanghaj modern és történelmi látnivalói zárják az utazást.

1. nap o Budapest - Peking

Délután elutazás repülőgéppel Budapestről Pekingbe átszállással.

2. nap o Peking

Megérkezés délután Pekingbe, Kína fővárosába. Este egy igazi pekingi kacsavacsora élménye vár az utazóra, melynek ízletes ropogós bőrét uborka és mogyoróhagyma szeletekkel együtt gőzölt palacsintatésztába tekerve és különleges szószba mártva fogyasztják. Transzfer a szállodába, szállás Pekingben.

3. nap o Peking

Ismerkedés a több mint húszmilliós lakosú fővárossal, mely a Ming- és Qing Birodalomban élte virágkorát. Látogatás a hatalmas területen fekvő Tian'anmen téren, ahol a Mao Mauzóleum, az Országos Népi Gyűlés csarnoka, valamint a Palotamúzeum bejárata található. A XV. században épült Tiltott Város a császári Kína emblematikus építménye. A palotaegyüttes magas fallal körülvett, négy sarkán emelkedő nyíltornyokkal védett területén számos udvar, palota és csarnok található, valamint a sziklákkal és ősfákkal tarkított császári park. Peking további felfedezése hutong túra keretében, jellegzetes helyi riksákkal a város keskeny sikátorain. Séta a leghíresebb bevásárló utcán, a Wangfujingon és vásárlási lehetőség. Szállás Pekingben.

4. nap o Peking

Az Ég templomának - szó szerint lefordítva az Ég oltárának megtekintése, amely az egyik legnagyobb kínai templom-együttes. Az Égi Imádságok csarnokát a Vöröslépcső-híd köti össze a Mindenség Istenének templomával és a kőoltárral, ahol a császár mutatott be áldozatot az Égnek és őseinek a téli napforduló idején. A 2008-as pekingi olimpiai falu - a Madárfészek Stadion és a Pekingi Nemzeti Vízi Központ, a Vizes kocka megtekintése kívülről. Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a kínai nagy fal Pekinghez legközelebb eső részéhez. A lenyűgöző nagy fal egyike a világ hét csodájának, a különböző korszakokban épült falszakaszok, erődítményrendszerek hossza megközelíti a 7200 km-t. Szállás Pekingben.

5. nap o Peking - Xi'an

Látogatás a Kunming-tó partján emelkedő Nyári Palotánál, melyet a nagyhatalmú Cixi anyacsászárné építtette újjá kétszer, az 1860-as évek angol és francia csapatok pusztításai után, majd az 1900-as bokszerlázadást követően. Délután transzfer a pályaudvarra, elutazás szuperexpressz vonattal Xi'an városába (távolság 1134 km, menetidő kb. 4-6 óra). Érkezést követően transzfer a szállodába, majd szállás Xi'anban.

6. nap o Xi'an

Xi'an Kína egykori fővárosa, amely nevének jelentése ,,örök béke" elsősorban az agyaghadseregről nevezetes, de innen indult a híres selyemút is. Reggel a városon kívül található páratlan terrakotta katonák megtekintése. A kínai agyagkatonákat i.e. 209-210-ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáztatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza birodalma fenntartásában. A 652-ben épült Nagy Vadlúd pagoda megtekintése. A Wende császárné emlékének szentelt robosztus téglaépület fa belső szerkezetet rejt, főcsarnokában három Buddha-szobor látható. A régi városfal és a muszlim negyed felkeresése, séta a bazárban, melynek történelme a Tang dinasztia idejéig nyúlik vissza, és a selyemúton ideérkező muzulmán kereskedőknek adott otthont. Szállás Xi'anban. Fakultatív program: Tang-dinasztia show.

7. nap o Xi'an - Chengdu

Kora reggeli órákban szuperexpressz vonattal utazás Sichuan tartomány központjába, Chengduba (távolság 710 km, menetidő kb. 3-4 óra). A város felfedezése: a hangulatos Renmin park, a bölcsesség istene tiszteletére épült Mandzsúsri (Wenshu) templom, az óváros felfedezése a hagyományos stílusú épületekkel övezett Jinli utca, mely a Shu királyság uralma óta az egyik a legforgalmasabb kereskedelmi terület a városban. Szállás Chengduban.

8. nap o Chengdu

Reggel látogatás a híres Pandanevelő Központban, mely a híresen ritka óriáspandák megóvására és tenyésztésére létrehozott kutatóközpont. Egy hatalmas parkban kialakított területen közelről figyelhetőek meg az elsősorban bambuszevő pandák napi rutinja. Később visszatérés Chengduba, majd látogatás egy tradicionális teaházban, valamint ismerkedés a közel 300 éves múltra visszatekintő sichuani opera előadással, melyben helyi legendákat dolgoznak fel bonyolult jelmezekben, az előadásra maszkváltó trükkök és magas énekhang jellemző.

9. nap o Chengdu - Guilin

Délelőtt látogatás a Sichuani Konyha Múzeumában, ahol ismerkedés a sichuani konyhaművészettel főzőtanfolyamon keresztül, mely során gőzgombócokat készíthetnek el a látogatók egy séf segítségével. Az itt elkészített ebéd elfogyasztását követően transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Kína déli részére, Guilinba, a Délkínai-hegyvidék jellegzetes mészkőtornyainak lábánál fekvő városba. Szállás Guilinban.

10. nap o Guilin - Yangshuo

Hajózás a Li-folyón a Tű-hegyek mentén Yangshuo városába. A hajóút során páratlan karsztképződmények, hegyek láthatók, a folyón tutajok úsznak, a parton bivalyok és lovak legelnek, különleges hangulatot áraszt a mesebeli táj. Yangshuoba érkezve séta a Nyugati utcán, a város legrégebbi utcáján. Szállás Yangshuoban.

11. nap o Yangshuo - Guilin - Sanghaj

Visszatérés Guilinba, ahol a Nádfuvola-cseppkőbarlang, az Elefántormány-hegy, a Fubo-hegy, valamint a Nap és Hold pagodák felkeresése. Transzfer a repülőtérre és elutazás belföldi repülőjárattal Sanghajba. Transzfer a szállodába, szállás Sanghajban.

12. nap o Sanghaj

Városnézés Sanghajban: a Yu Yuan (Örömök) kertje, az óváros, a francia koncessziósnegyed és a Bund felfedezése, mely Sanghaj gyarmati korszakát idéző partszakasz a Huangpu folyó partján. Látogatás a folyó túloldalán a felhőkarcolókkal tarkított Pudong negyedben, ahol a nyitvatartástól függően Kína legmagasabb tornyának, a Shanghai Towernek a megtekintése. Fakultatív programlehetőség: hajókázás a Huangpu folyón. Szállás Sanghajban.

13. nap o Sanghaj

Reggel a csillogó sáfrány falairól felismerhető Jade Buddha templom megtekintése, amelyben egy két méter magas, ékszerekkel feldíszített fehér jade Buddha szobor ül. Később a Sanghaji Várostervezési Központ felkeresése, majd szabadidő és este transzfer a repülőtérre, elutazás az esti órákban Budapestre átszállással.

14. nap o Sanghaj - Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Minimum létszám: 15 fő

Szállás:

11 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás:

vagy vacsora

x KÍNAI KÖRUTAZÁS A TŰHEGYEK ÉS A PANDÁK FÖLDJÉN ****

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Peking és Sanghaj - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon,
  helyi repülőjáratokkal Chengdu - Guilin - Sanghaj útvonalon, 1 db feladott poggyásszal,
  Peking - Xi'an - Chengdu között szuperexpressz vonattal, másodosztályon,
  a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

 • 11 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

 • 12 alkalommal ebéd vagy vacsora

 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

 • magyar idegenvezető.

Az ár nem tartalmazza:


 • borravaló (javasolt mértéke kb. 8-10 USD/fő/nap)

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • fakultatív program (minimum létszám: 10 fő)
  - Sanghaj - hajókirándulás a Huang Pu folyón


Az utazás menetrendje és a légitársaság, a szállodák azonos kategórián belül, valamint a programok sorrendje változhat.


IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

15 nap
idén 0 alkalommal

1 375 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok