fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

KÍNA ÉS TIBET - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

12 nap
idén 1 alkalommal

1 799 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Üdülés - nyaralás, Körutazás, Nyaralóprogram
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Egyéb
 • ELLÁTÁS
 • Reggeli
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 631055

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetővel

Kína lenyűgöző kulturális örökségű, hatalmas és folyamatosan változó országa mindig meg tudja lepni látogatóit. A császárvárosok, a Nagy Fal, a Tiltott Város, a kínai agyaghadsereg az ősi dinasztiákat eleveníti fel, Peking és Sanghaj a modern Kína arcait mutatja meg. Tibet rejtőzködő vidékén, a felhőket karcoló Himalája csúcsai alatt sima tükrű tavak csillognak és a hegyi szélben lengedező megannyi ragyogó színű imazászló színesíti a tájképet. A dalai láma egykori otthona, a Potala Palota Lhásza környékének kihagyhatatlan látnivalója és Tibet legnagyszerűbb épülete. A gelugpa (sárga süveges) iskola remekbe szabott kolostorai, a Szera és a Drepung, Ganden közelről is bepillantást engednek a buddhista szerzetesek érdekes és titokzatos világába.

1. nap o Budapest - Peking

Délben elutazás repülőgéppel Budapestről Pekingbe közvetlen járattal.

2. nap o Peking

Megérkezés a kora hajnali órákban a kínai fővárosba, mely a XV. században vált valódi császári fővárossá. Peking képe ma is emlékeztet a régi Ming- és Csing-dinasztia kori négyzethálós elrendezésre. Rövid pihenő, majd látogatás a Tian'anmen térre, a Mennyei Béke kapujának terére, mely közel 440 ezer négyzetméteren terül el. Itt található a Mao Mauzóleum, az Országos Népi Gyűlés csarnoka, és a Tiltott Város bejárata, melyben a Palotamúzeum található. A császári udvarnak és előkelőségeknek fenntartott palotaegyüttest hatalmas belső udvarok, paloták, pavilonok, csarnokok, kertek tagolják, és magas fal veszi körül, melynek minden sarkán emeletes tetőszerkezetű nyíltorony áll. A Tiltott Város felfedezését követően riksákkal látogatás a környéken található szűk, kanyargós utcákból és régi udvarházakból álló hutongokban, ahol ismerkedés a helyiek mindennapjaival. Egy éjszakai szállás reggelivel Pekingben.

3. nap o Peking - kínai nagy fal - Xi'an

Reggel az Ég templomának felkeresése, mely egy hangulatos parkban található és több épületet foglal magában: az Égi Imádságok csarnoka, a Vöröslépcső-híd, a Visszhang fal, a Mindenség Istenének temploma és a kerek kőoltár. Később utazás a kínai nagy falhoz, mely több ezer kilométer hosszan kígyózik hegyeken, síkságokon, sivatagokon át. Késő délután elutazás szuperexpressz vonattal Xi'an városába. Egy éjszakai szállás reggelivel Xi'anban.

4. nap o Xi'an - Lhásza

Városnézés Xi'anban - Kína Shaanxi tartományi székhelyén: a régi városfal, majd a páratlan terrakotta agyagkatonák megtekintése. A kínai agyagkatonákat ie. 209-210-ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáztatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza birodalma fenntartásában. Délután továbbutazás helyi repülőjárattal a Tibeti Autonóm Terület központjába, Lhászába. Transzfer a hotelbe, majd pihenés a szállodában, akklimatizálódás világ egyik legmagasabban fekvő (3650 m) városának magassági régiójához. Négy éjszakai szállás reggelivel Lhászában.

5. nap o Lhásza

Városnézés Lhászában: a Marpo-hegyre épült Potala Palota megtekintése, mely a mindenkori dalai láma - Tibet spirituális vezetőjének - rezidenciája volt 1959-ig, amikor is a 14. dalai láma, Tendzin Gyaco Indiába menekült. A palotakomplexum 13 emeletével és több mint ezer termével Tibet legnagyobb műemléke. Az első palota építése VII. században kezdődött, majd ezt hozzácsatolták a nagyobb épülethez mely ma is áll. Később a Norbulingka megtekintése, mely egykoron a Dalai lámák nyári rezidenciája volt, majd látogatás Tibet legszentebb templománál, a Jokhang templomnál és az azt körülvevő piaci bódékkal szegélyezett Barkhoron. Alkonyatkor hatalmas tömegek végzik a zarándokkörüket a Jokhang körül, az óramutató járásának megfelelően.

6. nap o Lhásza - Ganden

Reggel utazás a hegygerincre épült Ganden kolostorhoz, mely egyike a három nagy tibeti gelugpa kolostornak, melyben hatalmas arany és ezüst csörten található. Egyik látványossága, a helyi zarándokok egy órás korája, körútja. Később a híres tibeti vezető és vallási filozófus Tsongkhapa által a XIV. században alapított sárga kalapos gelugpa rendhez tartozó Sera kolostor meglátogatása. A Sera kolostor nevezetes a tanítványok számára kötelező vitagyakorlatokról, melyet rituális gesztusok kísérnek.

7. nap o Lhásza - Yamdrok-tó

Reggeli, majd kirándulás a 4400 m magasan fekvő szent tóhoz, a Yamdrok-tóhoz, melyet a Gampala-hágón keresztül lehet megközelíteni. A tavat hófödte hegyek veszik körül lenyűgöző kilátást nyújtva a Nyenchen Khangsar Szent-hegyre (7191 m), mely a legmagasabb hegy Lhásza közelében. A hegyekhez hasonlóan a tavakat is szentként tisztelik a tibetiek, mivel az oltalmazó istenségek lakhelyeinek vélik, ezért különleges szellemi erőkkel ruházzák fel őket. Dél-Tibet legnagyobb tava, azt mondják, hogy ha a vize kiszárad, Tibet többé nem lesz lakható. Piknik ebéd a tónál, majd visszatérés Lhászába, ahol a Drepung kolostor felkeresése, mely a XVII. században élte virágkorát, négy iskolával rendelkezett és kb. tízezer szerzetessel, azonban mára csak kevesebb mint ezren élnek itt.

8. nap o Lhásza - Sanghaj

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és a déli órákban elutazás helyi repülőjáratokkal, átszállással Sanghajba, ahol transzfer a szállodába és két éjszakai szállás reggelivel.

9. nap o Sanghaj

A városnézés a Sanghaj Múzeumban kezdődik, amely gazdag és magas színvonalú ősi kínai bronz, kerámia, festészeti és kalligráfiai gyűjteménnyel rendelkezik. Később a csillogó sáfrány falairól felismerhető Jade Buddha templom megtekintése, amelynek belsejében egy két méter magas, ékszerekkel feldíszített fehér jade Buddha szobor ül. Délután a modern Pudong negyed felfedezése, ahol a felhőkarcolók között megtalálható a 468 méter magas Kelet Gyöngye tv-torony, a 420 méteres Jinmao-torony, a csavart formájú 632 méteres Shanghai Tower, és a sörnyitóra emlékeztető 492 méteres Shanghai World Financial Center. A nyitvatartás és elérhetőség függvényében látogatás az egyik torony kilátójában. Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás a Huang Pu folyón.

10. nap o Sanghaj - Peking

Reggel az óváros, a Yu Yuan (Örömök) kertje, majd a francia koncessziós negyed és a hagyományokat tükröző, de újonnan épített elegáns bevásárló negyed, a Xintiandi meglátogatása. Séta a Bundon, a gyarmati kort tükröző utcáján, és a Nanjing úton, a népszerű bevásárló utcán. Rövid szabadidő, majd a vacsorát követően transzfer a repülőtérre. Hazautazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.

11. nap o Peking - Budapest

Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Minimum létszám: 15 fő

Szállás:

8 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás:

+ 8 alkalommal ebéd vagy vacsora

x KÍNA ÉS TIBET - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Peking, Xi'an - Lhásza és Sanghaj - Peking - Budapest útvonalon,
  valamint helyi repülőjárattal Lhásza - Sanghaj útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal,
  Peking - Xi'an között szuperexpressz vonattal másodosztályon,
  a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

 • 8 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

 • 8 alkalommal ebéd vagy vacsora

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • tibeti belépési engedély

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • vízumdíj

 • fakultatív programok

 • borravalók

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás


IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

12 nap
idén 1 alkalommal

1 799 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok