fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Izland csodái: csillagtúra Reykjavikból

6 nap
idén 1 alkalommal

755 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625795

Leírás:

?  Hajókirándulás és bálnales
?  Fürdőzés a gőzölgő Kék Lagúnában
?  Aktív gejzírek és káprázatos vízesések testközelből

Testközelben érződik a természeti erők mozgása: ropogó gleccser, bugyogó forró víz, sziszegő feltörő gáz... Ez Izland.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - REYKJAVÍK

Délutáni órákban találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren és repülés Izlandra. Keflavikba érkezés után transzfer a fővárosába, Reykjavíkba. A késői érkezés miatt ezen az este nincs vacsora.

2. NAP: REYKJAVÍK - BÁLNALES

Ezen a napon a szigetország fővárosának felfedezésére indulunk. Reykjavík a világ legészakibb fővárosa. Látni fogjuk a Bessastadir elnöki palotát, gyalogos sétánk során érintjük a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kulturális központot, mely operaház is egyben. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belvárosban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhetjük az Al?ingot (parlament), Dómkirkja (katedrális) épületeit is. Lesz szabadprogram is. A délután az Izlandra látogatók által kedvelt programra, bálnalesre indulunk. Hajóra szállunk, és reménykedve, hogy megfigyeljük ezeket a lenyűgöző emlősöket az izlandi vizeken, útra kelünk. A nyugodt és gyönyörű környezetben amennyiben szerencsénk van, láthatjuk a bálnákat, miközben élvezhetjük a tengeri panorámát. Késő délután érünk vissza szállásunkra. Fakultatív bálnales: 100 EUR.

3. NAP: ARANY KÖR

Reggeli után felkerekedünk, hogy meglátogassuk Izland szigetének csodáit. Meglátogatjuk a Thingvellir Nemzeti Parkot, ami 2004 óta az UNESCO Világörökség része. Itt látható a Lögberget is, ami magyarul annyit tesz, hogy Törvényszikla. A  szikla Izland aktív földmozgásainak köszönhetően már eltűnt, de egy zászló hirdeti a helyét. A régi időkben a sziget törvényhozója itt hirdette ki az új törvényeket. Izlandról köztudott, hogy bővelkedik a természeti látnivalókban. Letekinthetünk az Almannagjá kanyonra, mely annak a következtében alakult ki, hogy az amerikai és az európai földlemezek távolodnak egymástól, és ez pont Izland szigete alatt zajlik. Elsétálunk a Strokkur gejzírhez is, ami minden hetedik percben körülbelül 25 méter magasra lövelli ki gőzölgő forró vizét. A nemzeti park híres vízesése a Gullfoss, aminek jelentése az Arany vízesés. Ez egyike Izland ikonikus vízeséseinek, olyan, mintha két vízesés olvadt volna egybe.

4. NAP: DÉLI PART

Ezen a napon a gleccserek, vízesések, különleges fekete homokos strandok és hatalmas sziklák felfedezésére megyünk. Ajánlott az esőkabát viselése. Első megállónk a Seljalandsfoss vízesés, ami arról ismert, hogy kialakulásának köszönhetően teljesen körbejárható. Néhány perc sétára még két csodálatos vízesés található, ezek közül az egyik a Gljufrafoss ami majdnem negyven méter magasságból hullik alá. Innen csodás kilátás nyílik a tájra, a hegyekre és a folyókra, és megérezhetjük milyen csodálatosan friss a levegő a szigeten. Következő megállónk a Skógafoss vízesés, ami a sziget legmagasabb zuhataga és sokak szerint a leglátványosabb is. 60 méter magasból csobog le a víz. A közelben van az Eyjafjallajökull vulkán, mely még működik, 2010-ben kelt életre és fennakadásokat okozott a légiközlekedésben, a belőle kitörő füst és hamu miatt. Mivel Izland egy vulkáni sziget, partjait többségiben fekete homok fedi. Megnézhetjük ezt a Reynisfjara tengerparton, ahol láthatjuk a híres bazalt oszlopokat is. Utolsó megállónk a Dyrhólaey szikla, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre, és ha szerencsénk van pár ritka madárfaj is megjelenhet. Késő délután érünk vissza a hotelbe. Fakultatív Déli part kirándulás: 35.000,- Ft.

5. NAP: NYUGATI PART

Megreggelizünk, majd útra kelünk a Bálna-fjordhoz. A fjord a nevét arról kapta, hogy a közelében gyakran előfordulnak bálnák. Innen Borgarnesbe megyünk, ami egy tipikus, festői környezetben fekvő kisváros. Teszünk egy sétát a központban majd tovább utazunk a Deildartunguhver hőforráshoz, ami Izland legerősebb termálforrása. Képes hatalmas mennyiségű forró vizet előállítani. Nem csupán lenyűgöző látványt nyújt, hanem hőenergiát is termel, melyet felhasználnak a környékbeli települések és fűtési rendszerek számára. Napunk utolsó programjaként két vízesést is meglátogatunk. A Hreunfossar egy sor kis vízesésből áll, amik egy lávamező alól bukkannak elő, ezért úgy néz ki mintha egy fátyol borítaná a hegyoldalt. A másik vízesés a Barnafoss mely látványos és izgalmas. Hatalmas mennyiségű víz zúdul le itt. A hotelbe visszatérve megvacsorázunk. Fakultatív Nyugati part kirándulás: 35.000,- Ft.

6. NAP: REYKJAVIK - KEFLAVIK - BUDAPEST

Szabadprogram, ajándékvásárlási lehetőség. Délután buszra szállunk és a híres Kék Lagúnához megyünk. Ez egy meleg gyógyvíz. A kiömlő és a láván felhevült tengervíz jótékony hatására a helyiek jöttek rá és az 1980-as években létre hoztak egy nyilvános fürdőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. A belépő 80 EUR (helyszínen fizetendő). Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható. Fürdés után vacsorázunk, majd transzfer a repülőtérre. Hazarepülünk Budapestre a menetrend függvényében, érkezés várhatóan az éjszakai órákban.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Izland csodái: csillagtúra Reykjavikból

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

6 nap
idén 1 alkalommal

755 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok