fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Sarki fény Izlandon

5 nap
idén 1 alkalommal

690 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625778

Leírás:

?  Szokatlan élmények; jeges vízesések, rövid nappalok
?  A természet csodája az aurola borealis
?  Közvetlen repülőjárattal Budapestről

Sok szépet láttam már a világban, Izlandon is voltam többször, de az aurola borealis (sarki fény) még a bakancslistámon van.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - REYKJAVÍK

Várhatóan a késő délutáni órákban találkozó a repülőtéren direkt járattal Budapestről Reykjavíkba utazunk, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Hogyha nagyon figyelünk az esti órákban akár a hotel ablakából is megfigyel­hetjük a sarki fényt, de egy sétát is tehetünk a környéken. A késői érkezés miatt ezen a napon nincs vacsora.

2. NAP: REYKJAVÍK - SARKI FÉNY TÚRA

Ezen a napon a szigetország fővárosának felfedezésére indulunk. Reykjavík a világ legészakibb fővárosa. Látni fogjuk a Bessastadir elnöki palotát, gyalogos sétánk során érintjük a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kulturális központot, mely operaház is egy­ben. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belvárosban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhetjük az Al?ingot (parla­ment), Dómkirkja (katedrális) épületeit is. Lesz szabadprogram is. Délután visszatérünk a hotelbe, megvacsorázunk, majd pri­vát buszunkkal a sarki fény vadászatára indulunk. Ahhoz, hogy megpillanthassuk, el kell távolodnunk a város fényeitől. Sajnos mindig a szerencsén múlik, hogy az aurora borealis, a sarki fény megmutatja-e magát. Ezen az estén nagyon fontos a megfelelő meleg öltözet, mert hideg idő valószínű. Várhatóan az éjjeli órák­ban érünk vissza a hotelbe.

3. NAP: ARANY KÖR

Reggeli után felkerekedünk, hogy meglátogassuk Izland szige­tének csodáit. Meglátogatjuk a Thingvellir Nemzeti Parkot, ami 2004 óta az UNESCO Világörökség része. Itt látható a Lögberget is, ami magyarul annyit tesz, hogy Törvényszikla. A szikla Izland aktív földmozgásainak köszönhetően már eltűnt, de egy zászló hirdeti a helyét. A régi időkben a sziget törvény­hozója itt hirdette ki az új törvényeket. Izlandról köztudott, hogy bővelkedik a természeti látnivalókban. Letekinthetünk az Almannagjá kanyonra, mely annak a következtében ala­kult ki, hogy az amerikai és az európai földlemezek távolod­nak egymástól, és ez pont Izland szigete alatt zajlik. Elsétálunk a Strokkur gejzírhez is ami minden hetedik percben körülbe­lül 25 méter magasra lövelli ki gőzölgő forró vizét. A nemzeti park híres vízesése a Gullfoss, aminek jelentése az Arany víze­sés. Ez egyike Izland ikonikus vízeséseinek, olyan, mintha két vízesés olvadt volna egybe.

4. NAP: DÉLI PART

Ezen a napon a gleccserek, vízesések, különleges fekete homokos strandok és hatalmas sziklák felfedezésére megyünk. Ajánlott az esőkabát viselése. Első megállónk a Seljalandsfoss vízesés, ami arról ismert, hogy kialakulásának köszönhetően teljesen kör­bejárható. Néhány perc sétára még két csodálatos vízesés talál­ható, ezek közül az egyik a Gljufrafoss ami majdnem negyven méter magasságból hullik alá. Innen csodás kilátás nyílik a tájra, a hegyekre és a folyókra, és megérezhetjük milyen csodálatosan friss a levegő a szigeten. Következő megállónk a Skógafoss víze­sés, ami a sziget legmagasabb zuhataga és sokak szerint a leg­látványosabb is. 60 méter magasból csobog le a víz. A közelben van az Eyjafjallajökull vulkán, mely még működik, 2010-ben kelt életre és fennakadásokat okozott a légiközlekedésben, a belőle kitörő füst és hamu miatt. Mivel Izland egy vulkáni szi­get, partjait többségiben fekete homok fedi. Megnézhetjük ezt a Reynisfjara tengerparton, ahol láthatjuk a híres bazalt oszlopo­kat is. Utolsó megállónk a Dyrhólaey szikla, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre, és ha szerencsénk van pár ritka madárfaj is megjelenhet. Késő délután érünk vissza a hotelbe. Fakultatív Déli part kirándulás: 35.000,- Ft.

5. NAP: REYKJAVIK - KEFLAVIK - BUDAPEST

Szabadprogram, ajándékvásárlási lehetőség. Délután buszra szállunk és a híres Kék Lagúnához megyünk. Ez egy meleg gyógyvíz. A kiömlő és a láván felhevült tengervíz jótékony hatá­sára a helyiek jöttek rá és az 1980-as években létre hoztak egy nyilvános fürdőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. A belépő 80 EUR (helyszínen fizetendő). Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható. Fürdés után elfogyasztjuk vacsoránkat és transzfer a repülőtérre. Hazarepülünk Budapestre a menetrend függvényében, érkezés várhatóan az éjszakai órákban.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Sarki fény Izlandon

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

5 nap
idén 1 alkalommal

690 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok