fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Sarki fény Izlandon

5 nap
idén 1 alkalommal

680 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625778

Leírás:

?  Szokatlan élmények; jeges vízesések, rövid nappalok
?  A természet csodája az aurola borealis
?  Közvetlen repülőjárattal Budapestről

Sok szépet láttam már a világban, Izlandon is voltam többször, de az aurola borealis (sarki fény) még a bakancslistámon van.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - REYKJAVÍK

Várhatóan a késő délutáni órákban találkozó a repülőtéren direkt járattal Budapestről Reykjavíkba utazunk, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Hogyha nagyon figyelünk az esti órákban akár a hotel ablakából is megfigyel­hetjük a sarki fényt, de egy sétát is tehetünk a környéken. A késői érkezés miatt ezen a napon nincs vacsora.

2. NAP: REYKJAVÍK - SARKI FÉNY TÚRA

Ezen a napon a szigetország fővárosának felfedezésére indulunk. Reykjavík a világ legészakibb fővárosa. Látni fogjuk a Bessastadir elnöki palotát, gyalogos sétánk során érintjük a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kulturális központot, mely operaház is egy­ben. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belvárosban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhetjük az Al?ingot (parla­ment), Dómkirkja (katedrális) épületeit is. Lesz szabadprogram is. Délután visszatérünk a hotelbe, megvacsorázunk, majd pri­vát buszunkkal a sarki fény vadászatára indulunk. Ahhoz, hogy megpillanthassuk, el kell távolodnunk a város fényeitől. Sajnos mindig a szerencsén múlik, hogy az aurora borealis, a sarki fény megmutatja-e magát. Ezen az estén nagyon fontos a megfelelő meleg öltözet, mert hideg idő valószínű. Várhatóan az éjjeli órák­ban érünk vissza a hotelbe.

3. NAP: ARANY KÖR

Reggeli után felkerekedünk, hogy meglátogassuk Izland szige­tének csodáit. Meglátogatjuk a Thingvellir Nemzeti Parkot, ami 2004 óta az UNESCO Világörökség része. Itt látható a Lögberget is, ami magyarul annyit tesz, hogy Törvényszikla. A szikla Izland aktív földmozgásainak köszönhetően már eltűnt, de egy zászló hirdeti a helyét. A régi időkben a sziget törvény­hozója itt hirdette ki az új törvényeket. Izlandról köztudott, hogy bővelkedik a természeti látnivalókban. Letekinthetünk az Almannagjá kanyonra, mely annak a következtében ala­kult ki, hogy az amerikai és az európai földlemezek távolod­nak egymástól, és ez pont Izland szigete alatt zajlik. Elsétálunk a Strokkur gejzírhez is ami minden hetedik percben körülbe­lül 25 méter magasra lövelli ki gőzölgő forró vizét. A nemzeti park híres vízesése a Gullfoss, aminek jelentése az Arany víze­sés. Ez egyike Izland ikonikus vízeséseinek, olyan, mintha két vízesés olvadt volna egybe.

4. NAP: DÉLI PART

Ezen a napon a gleccserek, vízesések, különleges fekete homokos strandok és hatalmas sziklák felfedezésére megyünk. Ajánlott az esőkabát viselése. Első megállónk a Seljalandsfoss vízesés, ami arról ismert, hogy kialakulásának köszönhetően teljesen kör­bejárható. Néhány perc sétára még két csodálatos vízesés talál­ható, ezek közül az egyik a Gljufrafoss ami majdnem negyven méter magasságból hullik alá. Innen csodás kilátás nyílik a tájra, a hegyekre és a folyókra, és megérezhetjük milyen csodálatosan friss a levegő a szigeten. Következő megállónk a Skógafoss víze­sés, ami a sziget legmagasabb zuhataga és sokak szerint a leg­látványosabb is. 60 méter magasból csobog le a víz. A közelben van az Eyjafjallajökull vulkán, mely még működik, 2010-ben kelt életre és fennakadásokat okozott a légiközlekedésben, a belőle kitörő füst és hamu miatt. Mivel Izland egy vulkáni szi­get, partjait többségiben fekete homok fedi. Megnézhetjük ezt a Reynisfjara tengerparton, ahol láthatjuk a híres bazalt oszlopo­kat is. Utolsó megállónk a Dyrhólaey szikla, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre, és ha szerencsénk van pár ritka madárfaj is megjelenhet. Késő délután érünk vissza a hotelbe. Fakultatív Déli part kirándulás: 35.000,- Ft.

5. NAP: REYKJAVIK - KEFLAVIK - BUDAPEST

Szabadprogram, ajándékvásárlási lehetőség. Délután buszra szállunk és a híres Kék Lagúnához megyünk. Ez egy meleg gyógyvíz. A kiömlő és a láván felhevült tengervíz jótékony hatá­sára a helyiek jöttek rá és az 1980-as években létre hoztak egy nyilvános fürdőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. A belépő 80 EUR (helyszínen fizetendő). Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható. Fürdés után elfogyasztjuk vacsoránkat és transzfer a repülőtérre. Hazarepülünk Budapestre a menetrend függvényében, érkezés várhatóan az éjszakai órákban.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Sarki fény Izlandon

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

5 nap
idén 1 alkalommal

680 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok

Mindenképpen nyersz! Most igazán megéri ajánlatot kérni!
Ha tudunk számodra jobb árat adni, azért, ha nem, akkor pedig azért, mert megküldjük Neked Frei Tamás Bábel című könyvének dedikált példányát.Feltételek
Hova szeretnél utazni? Asszisztensünk segítségével könnyedén kérhetsz ajánlatot!