fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago

12 nap
idén 1 alkalommal

2 170 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625792

Leírás:

?   A Sziklás-hegység fenséges vonulatai
?  A Yellowstone Nemzeti Park természeti csodái
?   Az amerikai elnökök emlékműve: Mount Rushmore
?  Chicago, szeles város és vibráló művészközpont

USA nyugati része vadregényes szépségével, állatvilágával geotermikus csodáival, vízeséseivel, mély kanyonjaival egyedi élmény. Ehhez jön még Chicago.
Süli Dorottya - Irodánk utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - SALT LAKE CITY

Reggeli indulás. Európai átszállással repülés a ,,Mormonok fővárosába", Salt Lake Citybe. Leszállást követően egy rövid városnézésre megyünk, amely során a legfőbb látnivalókat tekintjük meg: Temple tér, State Capitol fenséges épülete, Salt Lake templom, Mormon katedrális. Este szállás.

2. NAP: SALT LAKE CITY - GRAND TETON NEMZETI PARK

Mai napon a Grand Teton Nemzeti Park területére utazunk. A geológusok ezt a vidéket a Sziklás-hegység legfiatalabb része­ként szokták említeni. A nemzeti park egy törésvonal men­tén fekszik, különleges sziklaformáit földrengések alakították ki évmilliók során. Festői tájképét a környező hegyek, gleccse­rek, folyók és tavak egyedülállóan változatos ökoszisztémája alkotja, amely otthont ad számos vadon élő állatnak, köztük medvéknek, bölényeknek és szarvasoknak. A látvány lenyűgöző. Programunk végén a Sziklás-hegység ,,koronagyémántjának" is nevezett Jackson Hole-ba utazunk, mely Wyoming állam gyö­nyörű völgye és az Amerikai Egyesült Államok egyik legfestőibb területe. Szállás Jacksonban.

3. NAP: GRAND TETON ÉS - YELLOWSTONE NEMZETI PARK

Reggeli után a Yellowstone Nemzeti Park felé indulunk. Ez a terület a világ első nemzeti parkja és a Föld legnagyobb érintet­len öko rendszereinek egyike, mely egy hatalmas szupervulkán kráterében jött létre. Sétálunk a Yellowstone-tó mellett, mely kétezer méteres magasság felett Észak-Amerika legnagyobb édesvízű tava. Ezután megtekintjük a világ legismertebb és leg­kiszámíthatóbb gejzírjét, az Old Faithful-t, mely az 1870-es fel­fedezése óta 140.000 alkalommal tört ki. Itt található a Faithful Inn fogadó, mely a világ egyik legnagyobb rönképülete, építé­szek, hírességek, és kalandorok szíve csücske. Szállás a környé­ken (2 éj).

4. NAP: YELLOWSTONE NEMZETI PARK

Mai napunkat a Yellowstone Nemzeti Park felfedezésének szen­teljük. A park közel kilencezer négyzetkilométernyi terüle­tén tízezer geotermális jelenség található: gejzírek, hőforrások és iszapmedencék. Ennek is nagyon gazdag a vadállománya. Megtekintjük a Steamboat-gejzírt, mely a világ legnagyobb aktív gejzírje. Ezután a Yellowstone egyik legszebb vízesését, a Tower Fallst keressük fel, mely sziklák szűkületéből bukkan elő és negyven méteres zuhanás után egy sűrű fenyőerdőbe érke­zik. Láthatunk vulkanikus mezőket, tufás vidékeket, és hévíz forrásokat is, mint például a Mammoth Hot Springs.

5. NAP: YELLOWSTONE NEMZETI PARK - CODY

Reggeli után elindulunk Cody felé. Ez a város Buffalo Bill, a vad­nyugat egyik legszínesebb alakjának városa. Útközben megál­lunk a Buffalo Bill-gátnál és a Shoshone-tónál, ahol gyönyörű látvány nyílik a környező hegyekre és a tóra. Következő meg­állónk az Old Trail Town, ahol eredeti cowboy és indián épüle­tek, valamint sírhelyek láthatók. Ez autentikus érzést ad a régi vadnyugat atmoszférájáról. Ezután meglátogatjuk a Buffalo Bill Center of the West múzeumkomplexumot, mely bemutatja a hely kultúráját, művészetét, történelmét, vadászatát és természetesen a legendás bölényvadász, Buffalo Bill életét is. Szállás Codyban.

6. NAP: CODY - RAPID CITY

Reggeli után átutazunk a Big Horn-hegységen és Nemzeti Erdőparkon, mely végighúzódik Wyoming állam északi részén Montanaig. Ez a terület az egykor nagy számban itt élő hos­szú szarvú bikáról kapta a nevét. Első megállónk a Devil's Tower (Ördögtorony) csodálatos sziklaalakzata, amely 366 m magas vulkáni tömb. Ezt a képződményt használták fel a ,,Harmadik típusú közeli találkozások" című film cselekményében. Szállás Rapid Cityben (2 éj).

7. NAP: RAPID CITY - BADLANDS

Ma egésznapos fakultatív program keretében bepillantást nyerhe­tünk a Badlands Nemzeti Park egyedülálló szépségébe. Wall fes­tői városában megnézzük a legendás Wall Drugot, mely száz éve gyógyszertárként indult, mára azonban turistalátványossággá vált. Badlands Nemzeti Parkban megcsodáljuk a Közép-Nyugat legritkább és leghihetetlenebb földtani képződményeit. Ezt követi egy rövid gyalogtúra a nemzeti parkban. Délután ellátogatunk Scenic városába, a nagy múltú szellemvárosba, mely Amerika benépesedése idején fontos kereskedőváros volt. Badlands Nemzeti Park fakultatív kirándulás: 56.000,- Ft.

8. NAP: RAPID CITY - MOUNT RUSHMORE - CHEYENNE

Reggeli után egy különleges vadasparkot látogatunk meg. Kb. 3 km-es úton buszozunk végig, miközben akár fekete med­véket, farkasokat, jávorszarvasokat, bölényeket és más vadon élő állatokat láthatunk. Ezután a híres-neves Mount Rushmore Nemzeti Emlékhelyhez megyünk, ahol négy korábbi amerikai elnök: Washington, Lincoln, Jefferson és Roosevelt képmása van a Black Hills sziklafalba faragva. Ezután a Crazy Horse Memorial-t, azaz az ,,Őrült ló emlékmű"-vet keressük fel, mely, ha elkészül, akkor ez lesz a világ egyik legnagyobb alkotása. Programunk végén Cheyenne-be utazunk, mely a vasút és a rodeó fővárosa volt a vad­nyugaton. Ma Wyoming fővárosa és egyben legnépesebb városa. Az este folyamán részt vehetünk egy rodeó bemutatón. Rodeó fakultatív program: kb. 45 USD. Szállás Cheyenne-ben.

9. NAP: CHEYENNE - ROCKY MOUNTAIN - DENVER

Reggeli után a Rocky Mountain Nemzeti Park felé indulunk. Keresztül utazunk a Trail Ridge Road-on, melyet a Sziklás-hegység főutcájának is neveznek. Hatalmas sziklafalakkal tarkí­tott hegyes-völgyes tájon, látványos vidéken járunk. Denverbe utazunk, ahol városnézés. A város érdekessége, hogy ponto­san egy mérföld magasan fekszik (kb. 1.600 méter), rend­kívül tiszta a levegő és sok a napsütéses órák száma. Főbb látnivalók: Szépművészeti Múzeum, Természettudományi Múzeum, Capitolium, Pénzverde. Szállás Denverben.

10. NAP: DENVER - CHICAGO

Reggel Chicagoba repülünk. Érkezésünk után a Grant Park felfe­dezésére indulunk. Ellátogatunk a Buckingham Fountainhoz, és gyönyörködhetünk az impozáns szökőkút látványában. Ezután sétálunk a Millennium Parkban, a híres Cloud Gate szobrot is megtekintjük. Délután második felében a Chicago Riverwalk legszebb részét barangoljuk be, mely folyóparti sétányról gyö­nyörű kilátásunk lesz a városra, impozáns épületekre és hidakra. Vacsorára javasoljuk, hogy próbálja ki a híres chicagoi pizzát. Aki szeretné meglátogathatja a Willis Towert, amely 1996 már­ciusáig a világ legmagasabb épülete volt. 103. emeletén lévő üvegkilátónál a lábunk alatt fekszik Chicago, körbetekintve pedig négy amerikai államot láthatunk. Egyedülálló fotókat készíthetünk. Szállás Chicagoban.

11. NAP: CHICAGO - REPÜLŐ

Reggeli után a John Hancock toronyhoz megyünk, mely 344 méter magas felhőkarcoló. Útközben érintjük a Magnificient Mile-t, mely Chicago első számú kereskedelmi negyede. A nyüzsgő, forgalmas környéken számos üzlet, étterem és szál­loda található. Ezután a chicagoi városkép egyik kiemelkedő ikonját, a Navy Piert látogatjuk meg. Ez a terület magában hor­dozza a város szórakozás és kikapcsolódás szívének esszenciáját. Elhelyezkedése a Michigan-tó partján, lenyűgöző kilátást nyújt a városra és a hatalmas vízre. Innen egy fakultatív kétórás hajó­kázásra megyünk a Michigan-tavon, mely során Chicago látvá­nyosságai felejthetetlen emlékként maradnak meg. Rengeteg élménnyel gazdagodva a repülőtérre megyünk, ahol Európa felé indulunk. Éjszaka a repülőn.

12. NAP: EURÓPA - BUDAPEST

Európai átszállás után délután érkezünk Budapestre.

Az utazáshoz ESTA előzetes kiváltása szükséges. Az útlevél érvényességének legalább egy hónappal meg kell haladnia az USA-ból való kilépés időpontját.

Szállás: 3 csillagos szálloda, 1 éj repülőn

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

x Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

12 nap
idén 1 alkalommal

2 170 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok

Mindenképpen nyersz! Most igazán megéri ajánlatot kérni!
Ha tudunk számodra jobb árat adni, azért, ha nem, akkor pedig azért, mert megküldjük Neked Frei Tamás Bábel című könyvének dedikált példányát.Feltételek
Hova szeretnél utazni? Asszisztensünk segítségével könnyedén kérhetsz ajánlatot!