New York a világ legizgalmasabb, leglüktetőbb városa, amely az első alkalommal ide utazókat elképesztő méreteivel sokkolja. Óriási élmény magasan a város fölé emelkedni, és a saját szemünkkel is látni a végtelen utcák és monumentális épületek labirintusát, melyben apró hangyákként nyüzsögnek az emberek. 

És habár minden felhőkarcoló kilátó is egyben, egészen más az élmény egy több száz méter magasban lévő szabadtéri teraszról szemlélni az alattunk elterülő világot. Népszerű New York-i csoportos városlátogatásunk során kettőt közülük utasaink is meglátogatnak, a szabadprogramok során pedig akár mind kihúzható a listáról a hosszú hétvége alatt.

A sorrend egyéni preferencia kérdése, az azonban biztos, hogy lélegzetelállító élményben lesz részünk, bármelyiket is válasszuk. Erősen ajánljuk a belépők előre történő beszerzését, hogy biztosan ne borítsa fel a napirendünket a felesleges várakozás. New Yorkba készülsz? Olvasd el részletes New York Utazás Útmutatónkat is!

SUMMIT One Wanderbilt

New York legújabb kilátópontja 2021-ben nyitotta meg kapuit és panorámáját a nagyérdemű előtt. Különlegessége, hogy a három szintes kilátó egyik szintjén őrületesen látványos, mozgó-csillogó művészeti installációban találjuk magunkat. Az Ultimate SUMMIT jegy mellé koktél is jár, melyet ebben a nem mindennapi környezetben kortyolhatunk el.

Elhelyezkedés: Midtown
Kilátó magassága: 324 és 368 méter
Belépő: 39$-tól
Hivatalos weboldal: https://www.onevanderbilt.com/

Utazási csomagjaink kiemelkedően jó ár-érték aránnyal a világ legjobb trópusi úti céljaira repülővel, szállással, transzferrel ellátással már 408 500 Ft/fő-től: https://mortons.hu/top

The Top of the Rock

A legolcsóbb és sokak szerint legjobb kilátóterasz azok számára alternatíva, akiket kevésbé érdekel, hogy a legmagasabb vagy a legismertebb helyről nézzenek körül. A Central Park, a közeli ultramagas vékony felhőkarcolók és persze az ikonikus Empire State Buildinggel felturbózott Midtown panorámája is elérhető a három szintes kilátóból.

A legnagyobb előnye a többiekkel szemben mégis az, hogy a legfelső szinten, az épület legtetején, üvegfal nélkül lehet 360 fokban bámészkodni és fotózni. Hab a tortán, hogy innen a cikkben szereplő négy másik kilátót is lehet látni.

2023. decemberében új attrakciót kapott a Top of the Rock: The Beam nevű gerendákra ülve 3,5 méter magasba emelkedhetünk, jóval 69. emelet üvegfala fölé, hogy átélhessük az épületet 1930-ban építő munkások mindennapjait, melyet a híres "Lunch Atop a Skyscraper" fotó is megörökített. Bővebb információ részletes bejegyzésünkben: Acélgerendán a felhőkarcolók felett

Elhelyezkedés: Midtown
Kilátó magassága: 259 méter
Belépő: 34$-tól
Hivatalos weboldal: https://www.topoftherocknyc.com/

The EDGE

Az Edge New York legmagasabb szabadtéri kilátója, ahol a látogatók közel 360 fokos panorámában gyönyörködhetnek. Az épület a Hudson Yards része, ahol például a szintén népszerű de átmenetileg zárva tartó Vessel. A kilátó a 100. emeleten található. Egyik legnagyobb látványossága az üvegpadlós rész, ahol a látogatók a lábaik alatt láthatják a várost. 

Extra és extrém élményt jelent a City Climb, amely keretében az épület külső részen, nyakig bekarabínerezve mászhatunk fel a 387 magasan lévő apró kilátóteraszra, amely az épület legfelső csücskében található

Elhelyezkedés: Hudson Yards
Kilátó magassága: 345 és 387 méter
Belépő: 40$-tól
Hivatalos weboldal: https://www.edgenyc.com/

One World Observatory

One World Trade Center kilátója, a One World Observatory a listán szereplő négy másik kilátóval ellentétben más nézőpontot és más látnivalókat, de szintén felejthetetlen élményt kínál. Az épület a nyugati félteke legmagasabbja, fentről páratlan kilátás nyílik Jersey City-re, a Szabadság-szoborra, az öbölre, a Manhattan hídra és persze Manhattan egészére észak felé.

A kilátót New York Intenzíven utunk keretében közösen látogatjuk meg.

Elhelyezkedés: Lower Manhattan
Kilátó magassága: 387 méter
Belépő: 44$-tól
Hivatalos weboldal: https://oneworldobservatory.com/

Empire State Building

elképesztő kilátás a Central Park irányába

A végére hagytuk a sztárt, számtalan világhírű film és sorozat jeleneteinek helyszínét, az Empire State Buildinget. Az épület, mely lassan egy évszázada New York City jelképe, ma is az USA legnépszerűbb látványossága (!) központi elhelyezkedésének, minden irányban pazar panorámájának és persze nevének köszönhetően. 

A kilátót a város esti fényeiben gyönyörködve látogatjuk meg New York Intenzíven utunk fakultatív programja keretében.

Elhelyezkedés: Midtown
Kilátó magassága: 320 vagy 381 méter
Belépő: 44$-tól 
Hivatalos weboldal: https://www.esbnyc.com/

Gyakori kérdés, hogy érdemes-e az Empire State building 102 szintjére jegyet váltani? A válasz az, hogy valószínűleg nem, hiszen kisebb és zárt a hely, a jegy ára pedig duplája a 86. szintének.