A "The Beam" New York City legújabb látványossága, 2023. december 1-jén nyílt meg Rockefeller Központ híres Top of The Rock kilátóteraszán. Az új élményprogram lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy újraéljék New York történelmének egy ikonikus pillanatát: Újraalkothatják a híres 1932-es fényképet, a „Lunch Atop a Skyscraper”-t, amelyen 11 építőipari munkás látható, ahogy nyugodtan ebédelnek egy acélgerendán, magasan a város fölött. A kép a 30 Rockefeller Plaza építése közben készült, ugyanott, ahol ma a város egyik legjobb kilátóterasza és ez az új attrakció is található.

A borítókép forrása: The NYC Walking Show

A The Beam ára a kilátó 40$-os belépőjén felül még 25$-ba kerül, a részvétel persze teljesen biztonságos, a gerenda felemelése előtt becsatolnak minket. Erre szükség is van, hiszen a 3,5 méter magasba, bőven a 69. emelet üvegfalának magassága fölé, emelt gerenda 180 fokot is fordul, hogy a Central Park és a szupermagas felhőkarcolók látványa után szembefordulhassunk az épülettel az emlékezetes fotók elkészítéséhez. Két gerenda várja az érdeklődőket, de sorbanállás így is várható. 

ebéd egy felhőkarcoló tetején New York kilátóteraszai a város legfontosabb látványosságai közé tartoznak. Az utcaszintről is érezhető a város elképesztő mérete, a sugárutak lüktetése és a városlakók örökös sietsége. A magasban viszont elcsendesedik a város, a rohanás átadja helyét a szemlélődésnek: A hangyaboly fölé emelkedve óriási élmény a felhőkarcolók végtelen során, az utcák labirintusán, a parkokon, vízfelületeken és eddig ismeretlen nézőpontból látott híres helyeken ámuldozni. 

Népszerű csoportos városlátogatásunk során a legjobb New York-i kilátók köztül kettőt utasaink is meglátogatnak, a szabadprogramok során pedig akár mind kihúzható a listáról a hosszú hétvége alatt.