Hova utazhatok?

Seychellle covid utazás

 

Seychelle-szigetek - COVID-biztos utazások II.

 

Ha még nem döntöttél az idei nyaralásról, van egy jó hírünk! 

Március 25-től újra lehetséges a beutazás a Seychelle-szigetekre mindazok számára, akik 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt eredményt tudnak bemutatni érkezéskor. Egyéb feltétel NINCS! Álmaid szigete újra karantén-kötelezettség nélkül, szabadon látogatható!

A Seychelle-szigetek az ízléses trópusi nyaralások netovábbja! A szigetvilág klímája egész évben nagyszerű. Kristálytiszta, azúrkék víz, fehér homokos partok és végtelenül barátságos helyiek várják az ide érkezőket.

A COVID-19 miatt kialakult helyzetben sem kell lemondanod az utazásról, viszont tartsd szem előtt a jelenleg is érvényes feltételeket és szabályokat! Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb információkat, amelyekre szükséged lehet utazásod során.

Előző cikkünkben olvashatsz az utazáshoz szükséges szabályokról és feltételekről. Böngészd át kockázatmentes ajánlatainkat is! COVID-biztos utazások sorozatunk első részét itt találod. 

Hol is van a Seychelle-szigetek?

A szigetállamot az Indiai-óceánon, Kelet Afrika partjainál találjuk. A szigetcsoportot nem kevesebb mint 155 sziget alkotja. Szomszédjai a paradicsomi nyaralás szintén népszerű helyszínei - Maldív-szigetek, Mauritius, Madagaszkár, Réunion, Zanzibár.

Kockázatmentes egzotikus ajánlatainkat itt találod! Találd meg álmaid utazását Utazáskeresőnkben!

Seychelle - a világ legszebbje

Ne keress tovább, a Seychelle-szigetek az egyik legjobb választás az idei évben! A csodálatos időjárás mellett fehér homokos, puha partszakaszok, végeláthatatlan kékebbnél kékebb tenger és pálmafás strandok várnak. 

Petit Anse (Mahé)

Az azúrkék vizű öböl nem a legegyszerűbb úton megközelíthető része Mahé szigetének, de a színek kavalkádja és a hihetetlen puha homok miatt megéri. A sziget déli részén található csodás partszakasz gépkocsival és egy kis sétával megközelíthető. 

Foglalj a part közelében szállást! Kérd munkatársaink segítségét a tökéletes hotel kiválasztásában!

Anse Major (Mahé)

Mahé északi részének élettel teli erdővel és gránit sziklákkal övezett égszínkék vizéhez a természeten keresztül vezet az út. Közelítsd meg túrázással vagy hajóval!

Anse Intendance (Mahé)

Igaz korallt itt nem találni, de remek, könnyen megközelíthető választás a vízi sportok szerelmeseinek. Hatalmas hullámok és a világ egyik legszebb homokos partja vár rád.  Elő a szörfdeszkával, és foglald le szállásod a parthoz közeli hotelben! Kérj ajánlatot munkatársainktól!

Grand Anse (Mahé)

A déli rész egyik szintén könnyen megközelíthető partszakasza. Nagy hullámokra kell számítani, így az úszás nem mindig biztonságos.  

Anse Royale (Mahé)

A legfehérebb partot keresed Mahé szigetén? Megtaláltad. A paradicsomi élmény garantált - trópusi növények, homokos part, sekély, mindig kellemes, égszínkék víz. 

Anse Source d'Argent (La Digue)

Fényképezésre fel! La Digue szigetével nem lehet betelni. A part látogatáshoz belépés fizetése szükséges, mert a L'Union Estate Park részét képezi. 

Anse Lazio (Praslin)

Kétségkívül a Praslin sziget legszebb és legkedveltebb homokos strandja. Nem véletlenül emlegetik a világ legszebb partjai között minden rangsorolásban. Pálmafák, puha, fehér homok, azúrkék víz - mi kell még?

Anse Georgette (Praslin)

Végül, de nem utolsó sorban az egyik leggyönyörűbb partszakaszt Praslin szigetén. Tökéletes helyszín az úszáshoz és a snorkelling kedvelőinek. Közelítsd meg itt foglald szállásodtól vagy hajóval!

Még nem győztünk meg? Helyettünk a képek beszélnek…

Még több információért böngészd át a Seychelle-szigetek turisták számára készített hivatalos weboldalát

Valami másra vágysz? Használd megújult Utazáskeresőnket, vagy böngészd át kockázatmentes ajánlatainkat.

Szigetek közötti közlekedés

A Seychelle megannyi szigete közül a három leglátogatottabb kerül ezúttal terítékre. A Mahé, a Parslin és a La Digue

De hogy is juthatunk el egyik helyről a másikra? Minden nap közlekedő kompok, repülőjáratok és helikopteres transzfer áll rendelkezésedre, ha több szigetet fedeznél fel ott tartózkodásod során. A menetjegyeket akár online is megvásárolhatod. A két fő szigeten igénybe veheted a buszjáratokat vagy a taxi szolgálatot is. Bátran bérelj autót, és fedezd fel a gyalog nem megközelíthető strandokat is!

Kérd munkatársaink segítségét a szervezésben! 

Mahé látnivalói

A Seychelle-szigetek legnagyobb szigete, mely a különleges állat- és növényvilágát érintetlenül megőrizte, és fehér homokos csodás partszakaszokban is bővelkedik.

Itt találod a fővárost, Victoriát is, ahol a napozás mellett kulturális szomjúságod is enyhítheted. A világ egyik legkisebb fővárosában múzeumok, kiállítások és különböző kézműves piacok várják az idelátogatókat.

A családbarát nyaralóhelyek ékköve a csupán pár kilométerre fekvő Beau Vallon, ahol lehetőség nyílik a vízi sportok minden formájára, a nyugodt pihenésre, méghozzá az elmaradhatatlan Seychelle paradicsomi életérzéssel fűszerezve.

Törd be túracipőt, és fedezd fel a Morne Seychellois Nemzeti Park zöldellő világát. Élvezd a lélegző természetet és a pazar kilátást aktív pihenésed közben.

A legjobb Seychelle ajánlatokért böngészd át Utazáskeresőnk ajánlatait!

Praslin látnivalói

A csodás partok mellett a kalandorok és mozgalmas nyaralásra vágyók is megtalálják a legjobb programlehetőségeket a buja erdős területeken a szigetek második legnagyobbikán.

Hallottál már a Coco-de-mer-ről? Egyetlen élőhelyüket pont itt, a Vallée De Mai Nemzeti Park területén találod.

A Coco-de-mer-t bátran nevezhetjük a legek pálmájának - a világ legnagyobb termését, valamint legnagyobb leveleit tudhatja magáénak. Gyümölcsének magja a világ legnagyobbja. Nem véletlen, hogy a tengeri kókuszfák a Seychelle-szigetek jelképei.

A legjobb Seychelle ajánlatokért böngészd át Utazáskeresőnk ajánlatait!

Kérj személyre szabott ajánlatot munkatársainktól!

Repülőjáratok

Budapestről és Bécsből már rendkívül kedvező áron, csupán 1 átszállással eljuthatsz Mahé repülőterére. Több légitársaság ajánlata is elérhető, köztük az Emirates és a Qatar járatai között is válogathatsz. Fontos a repülőjegy kiválasztásánál figyelembe venni az eltérő járványügyi szabályozásokat. Kötelezhetnek negatív PCR teszt bemutatására nem csak érkezéskor, de a tranzit repülőtéren, sőt felszállás előtt is. Maszk viselése minden esetben kötelező!

Találd meg a neked legmegfelelőbb repülőjegyet a Morton's keresőjében!

Szabályozások, beutazási feltételek

MÁRCIUS 25-ig! Magyarországról NEM lehetséges a belépés. Kivétel képeznek azok a személyek, akik hiteles dokumentumokkal tudják igazolni, hogy a COVID-19 elleni védőoltás mindkét adagját megkapták, és rendelkeznek 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt eredménnyel. 

MÁRCIUS 25-től a belépés egyedüli feltétele a 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt eredmény bemutatása lesz. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a légitársaságok feltételei eltérőek lehetnek!

Cikkünkben összeszedtük a jelenleg érvényben lévő, utazáshoz szükséges feltételeket és szabályokat!

Járványügyi szabályok

A COVID-19 megbetegedés további terjedésének megfékezése érdekében járványügyi szabályokat kell betartania minden ott tartózkodónak! Kijárási tilalom van érvényben este 10 órától reggel 4 óráig. A bárok, szórakozóhelyek és kaszinók zárva tartanak. A vendéglátóhelyek, edzőtermek és szépségszalonok szolgáltatásai előzetes időpontfoglalással vehetők igénybe. Nyilvános rendezvények és események nem megengedettek. Óvd a saját és társaid egészségét - tartsd be a szabályokat, és viselj maszkot!

Hivatalos információt a Konzuli Szolgálat oldalán találsz!

Hazautazás Magyarországra

A jelenlegi érvényes rendeletek szerint Magyarországra hazaérkezve 10 napos karantént írnak elő, melyet csak két negatív, államilag elfogadott laborban készített PCR teszttel lehet kiváltani. A tesztek hatósági ára 19 500 Ft /fő. 

A Liszt Ferenc repülőtéren keresztül áthaladó utasok számára megnyílt az új tesztközpont a 2B terminál érkezési szintjén, így már a hazaérkezést követően el lehet végeztetni az első tesztet.

A légitársaságok szabályozásai eltérőek lehetnek.

Aki a Magyarországra való belépés előtt hitelesen igazolni tudja, hogy a határátlépés napját megelőzően 6 hónapon belül a COVID-19 betegségen átesett, mentesül a karantén-kötelezettség alól. Erről egységes hivatalos formanyomtatvány nincs, az elfogadhatóságról a belépést felügyelő határrendészet jogosult dönteni – igazolható kórházi zárójelentéssel, vagy akár vérből kimutatott antitestek jelenlétét igazoló szerológiai teszttel, háziorvos vagy egészségügyi intézmény által kiállított okmánnyal (melyben laboratóriumi eredmények alapján igazolják, hogy a beutazó a fertőzésen átesett). Az antitest gyorsteszt eredménye önmagában nem elfogadható.

Hivatalos tájékoztatást a Konzuli Szolgálat, valamint a TASZ weboldalán találsz!

Olvasd el cikkünket a hazautazás szabályairól!