Hova utazhatok?

maldiv

Maldív-szigetek a tavaszi, őszi vagy téli szünetben előlegfizetés nélkül

2020.12.11.

A Maldív-szigetek egyike azon úti céloknak, amely már hónapokkal ezelőtt megnyitotta kapuit a turisták előtt. Korábbi cikkeinkben Dominikáról, Hawaii-ról, Zanzibárról, ill. New York – egyelőre részleges – nyitásáról írtunk, az Indiai-óceánon fekvő, India délnyugati csücskénél található szigetországot most kérésetekre mutatjuk be. 
A mindenkori beutazási feltételek itt találhatók.

A Maldív-szigetek…

… egy 26 atollból (korallzátonyokból felépülő, gyűrű alakú sziget vagy szigetcsoport), kb. 800 kilométer hosszan elterülő, kevesebb, mint 1200 (!) aprócska, 13 km²-nél kisebb szigetből áll az Egyenlítő környékén. A szigetek közül mintegy 200 lakott 2-300 fővel, ezek kb. fele exkluzív hotelsziget. 

A Maldív-szigetekről mindannyiunknak a szikrázó napsütés, a vakítóan fehér homokos óceánpart, a hihetetlenül kék vizű lagúnák és a luxus jut eszünkbe, nem véletlenül, a Maldív-szigetek „az utolsó Paradicsom a világon” – ahogy sokan állítják. Sem a kéket, sem az egészet, ami körülvesz minket nem hisszük el még akkor sem, amikor már a saját szemünkkel látjuk. Sokkal szebb, mint a képeken.

Malé, a főváros

Maldív-szigeteki utazásod során először a szigetország fővárosát, Malét pillanthatod meg. Landolni azonban nem ezen, hanem Malétól egy kb. 4 km-re fekvő szigeten fogsz, amely tulajdonképpen csak a repülőteret szolgálja ki, szállítmányozási- és transzferépületek, helyi hajós- és légitaxik állomásai találhatók itt.

Malé egy 1,6 km hosszú szigeten helyezkedik el, a rajta fekvő épületek sokasága miatt úgy fest, mint egy úszó várossziget. Malé, amellett, hogy a szigetcsoport fővárosa, egyben a Maldív-szigetek egyetlen városa is, lakosainak száma kb. 130ezer fő (a többi kb. 1200 szigeten összesen még nagyjából 300ezren élnek).

Malé gazdasága leginkább halászatra, halfeldolgozásra épül, ehhez kapcsolódóan jelentős még a halászathoz elengedhetetlen csónakkészítő ipara.

A halászaton kívül említésre méltó még Malé textiliipara, valamint a kopra feldolgozása is, mely a kókuszdió szárított húsa, és főként kókuszolaj fontos alapanyaga.

Természetesen a fentieken kívül a Maldív-szigetek legjelentősebb bevételi forrása az idegenforgalomból származik.

Malé látnivalói

Malé szigetének felfedezésére bátran vállalkozhatunk akár gyalogosan is.

Kihagyhatatlan a kikötők meglátogatása, köztük a leghíresebb a fakikötő, ahol a szigetekre érkező állami méltóságokat szokták fogadni.

A fakikötővel szemben helyezkedik el a Joomhore Maiden közpark, mely remek kikapcsolódási lehetőségeket rejt mind a helyiek, mind a nyaralók számára.

Óriási élményt nyújt a reggeli hal- és élelmiszerpiac is.

Mivel az ország történelmében meghatározó az iszlám és a szultánság, több mecsetet és minaretet látogathatunk meg. A leglátványosabb az ún. Péntek mecset Grand Friday Mosque, az egykori szultáni palota, de híres az Old Friday Mosque is.

Az atollok és a (hotel)szigetek

A korallzátonyokból felépülő, gyűrű alakú atollok egy belső lagúnát vesznek körbe, amelyben a szigetet létrehozó vulkán maradványai láthatók. Sajnos a tengerszint feletti magasság nagyon alacsony, a szigetek egyike sem emelkedik 2,5 méternél magasabbra az óceánból (a terület 80%-a legfeljebb csak 1 méterre), így a globális felmelegedés miatt a szigeteket a tenger elnyelése fenyegeti. 

Különleges utazás a repülőtértől a szállodáig

Mivel az országot magát egészen apró szigetek alkotják, a megszokott repülőtéri transzfer helyett különleges élményben lehet részünk a hotelig tartó utunkon. Maléról, pontosabban a Malé mellett fekvő „repülőtér” szigetéről hajóstaxikkal, kisrepülőkkel vagy hidroplánokkal juthatunk el trópusi szállodánkba.

 

A hajóstaxik motorcsónakok vagy gyorshajók, előnyük, hogy olcsóbbak, ill. már önmagában a tengeren töltött idő is élmény: a kék minden árnyalatát megcsodálhatjuk a rengeteg színes halon kívül. További előnye a hajóstaxiknak, hogy éjszakai landolásnál is igénybe vehetjük őket (l. később). Hátrányuk, hogy a repülőtértől messzebb elterülő szigeteknél nem alkalmazhatjuk őket a hosszú zötykölődés és a tűző nap miatt.

A kisrepülőgépek és hidroplánok kizárólag nappal szállítanak utasokat (délután 3 óráig), így repülőjegy-vásárlásnál mindenképpen érdemes figyelni arra, hogy már koradélután megérkezzünk a repülőtérre, elkerülendő a Maléban éjszakázást – ha csak nem akarunk szétnézni a szigetvárosban. A repülős transzfer a legjobb választás, ha Malétól messzebb lévő szigeten van a hotelünk, egyrészt ez a leggyorsabb, másrészt az élmény sem elhanyagolható, lenyűgöző látvány az apró kis szigetecskéket megpillantani a magasból. A repülős transzferek hátránya, hogy általában max. egy 15 kg-os bőrönd és egy 5 kg-os kézipoggyász vihető fel a gépekre, a túlsúly felár ritkán működik, és gyakorta előfordul, hogy az utazó Maléban kell hagyja a holmija egy részét, amelyet némi felár ellenében persze utána visznek egy  későbbi járattal.

Programlehetőségek a Maldív-szigeteken 

Minden szigeten más és más programok várnak ránk – ez a szigetek különböző elhelyezkedéséből adódik.
Általánosságban elmondható, hogy a Maldív-szigetek igazi vízi világ, érdemes búvárkodni, és testközelből felfedezni az atollok sekély vizében élő csodálatos állat- és növényvilágot.

Lehetőségünk adódhat tengeri horgász túrára is.

Az aktív kikapcsolódás szerelmesei kipróbálhatják, a gyakorlottabbak pedig élvezhetik a hullámokat szörfözés közben.

A Maldív-szigetek gasztronómiája

A Maldív-szigeteken a földrajzilag közel eső országok konyháinak íze keveredik, főként India és Sri Lanka finomságainak ízét érezhetjük a szánkban, klasszikus maldív konyha nemigen létezik. A helyi ételek két fő alapanyaga a hal (leginkább tonhal, de kalmárok, polipok széles választékából is válogathatunk) és a kókusz, a fűszerezés meglehetősen csípős és pikáns.
Legnépszerűbb ételük a garudhiya, amely füstölt tonhalból készült húsleves hagymával, fokhagymával, chilivel.
Főételként szívesen fogyasztják a Kandu-Kukulhu-t, amely curry pasztával töltött ecetes tonhal kömény, fahéj és kardamon fűszerezéssel, mindez kókusz levélben, valamint kókuszos rizzsel tálalva.
A főétel után – desszert gyanánt – a maldív lakosok bételleveleket rágcsálnak dióval, szegfűszeggel és citromkrémmel.

A szállodákban természetesen a nemzetközi konyha ízei is megtalálhatók, ill. a szakácsok gondolnak a gyermekekre is, fűszermentes ételek közül is válogathatunk.

Maldív-szigeteki szállodák, resortok

A Maldív-szigetek immáron mindannyiunk számára elérhető úti cél, többféle kategóriájú szálloda közül választhatunk pénztárcánk vastagságától függően. Vannak olyan szigetek, ahol árban kedvezőbb hotelekben szállhatunk meg, vannak kimondottan jó minőségű, magasabb áron elérhető resortok, és természetesen megmaradtak a 5 vagy akár 6 csillagos ellátást nyújtó, igazán exkluzív színvonalú szigetek is.

Rendkívüli népszerűségnek örvendenek a víz felszínén „úszó” vízi villák, ahol mindenkitől távol, a legnagyobb kényelemben adhatjuk át magunkat a fényűzésnek és a pihenésnek.

Maldív- szigetek: az álomesküvők helyszíne

A Maldív-szigeteken szimbolikus esküvők, valamint a korábban tett fogadalmak megújítására van lehetőség. Hivatalos esküvőt nem szervezhetünk, az ott megkötött esküvőt itthon nem lehet honosítani, mégis sokat szerveztünk már az elmúlt közel 30 év utazásszervezői tevékenysége alatt.
A szimbolikus esküvő is gyönyörű és romantikus, a pár emléklapot kap a ceremónia végén. Ha igazán romantikus alkat vagy, a fogadalomtétel vagy a fogadalmad megújítása során életed legszebb élményében lehet részed. Kollégáink – Veled/ Veletek egyeztetve – gondoskodnak az esküvő minden apró részletének megtervezéséről és megszervezéséről a dekorációtól kezdve a menyasszonyi csokron át a fotózásig, de nem feledkeznek meg arról sem, hogy mivel koccintsatok, vagy hogy milyen zene szóljon…

Maldív- szigetek: a legnépszerűbb nászutas úti cél

Nem egyszerű a tökéletes nászút úti céljának megtalálása úgy, hogy az egész világ rendelkezésünkre áll. Egyesek szerint bizony még a „Nagy Ő” magtalálásánál is nehezebb. A Maldív-szigetek legyen a listád élén, bármelyik szigetet is választod, garantáltan olyan trópusi nászútban lesz részed, amelyet álmodni sem mernél, egészen biztos, hogy az országban eltöltött napok örökre az emlékezetedbe vésődnek!

Kockázatmentes, befizetés nélküli foglalás a Maldív-szigetekre

Ha összefoglalónk felkeltette érdeklődésed, és úgy érzed, itt az idő, hogy elutazz a Maldív-szigetekre, ne halogasd tovább a döntést! Foglald le nálunk retúr repülőjegyed a Turkish Airlines március 31-i indulású járatára, és töltsd a húsvétot és a tavaszi szünetet az Indiai-óceánon! A repülőjegy mindennel (illeték, kézipoggyász, feladható bőrönd) együtt 269 900 Ft-ért kockázatmentesen, előleg befizetése nélkül foglalható! Ha nem a húsvétot, hanem 2021 őszi szünetét, esetleg karácsonyát és/ vagy szilveszterét töltenéd a szigetországban, jelezd elérhetőségeinken már most!

Ahhoz, hogy ehozzájuthass a jegyekhez, nem kell mást tenned, csak elküldeni nekünk e-mailben vagy messengeren az utazó(k) nevét és a főutas telefonszámát. A jegyek árát kiegyenlítened csak akkor kell majd, ha úgy döntesz a későbbiekben, hogy utazol. Ha nem érünk el Téged, vagy nem válaszolsz, esetleg nemleges választ adsz, töröljük a foglalásod.

A foglaláshoz 2 000 Ft/ fő összegű adminisztrációs díjat számolunk fel, amelyet akár utalással, akár bankkártyával is kiegyenlíthetsz. Erre azért van szükség, mert a jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, és szeretnénk azokat azon személyek számára félretenni, akiknek valóban céljuk elutazni. Természetesen a fenti díjat a repülőjegyek kiállítása során az árból leszámítjuk, ill. abban az esetben, ha a járatot törlik, a befizetett összeget maradéktalanul visszafizetjük, vagy annak dupláját (4 000 Ft/ fő) voucher formájában jóváírjuk (az utalvány 2021. december 31-ig történő indulások esetében utazási csomagra váltható be). Az adminisztrációs díjról számlát állítunk ki, így a nevek leadásával egyidejűleg küldd meg nekünk számlázási címed is! 
A foglalás sikerességéről válaszlevélben jelzünk vissza, sőt egy olyan különleges, kiegészítő szolgáltatáshoz is megküldjük a hozzáférést, amely lehetővé teszi, hogy az utazásodhoz kapcsolódó összes dokumentum, útvonal, részlet egy mozdulattal elérhető legyen egy kifejezetten erre a célra fejlesztett applikációban – offline is.

Ha szállásfoglalásod is ránk bízod, további kedvezményekben részesülhetsz, természetesen utazási csomagjainkat is rizikó nélkül, 0% előleggel tudhatod magadénak!
Utasvisszajelzések és értékelések alapján kitűnő szállodák várnak a szigeteken, kizárólag a legjobb ár-értékű arányúakat ajánljuk majd, személyre szabva.
Az országban töretlen népszerűségnek örvendenek az 5 (vagy 6) csillagos resortok, melyek all inclusive ellátással, valóban paradicsomi szolgáltatásokkal várják az utazókat, de akkor sem lősz mellé, ha 3 vagy 4 csillagos hotelt választasz. Ha igazán exkluzív élményre vágysz, válassz vízi villát!

Irodánk azon túl, hogy kötelezettség-mentesen tartja Neked a szabad helyeket, árgaranciát is vállal – legyen szó csak repülőjegyről vagy akár komplett utazási csomagról; garantáljuk, hogy annyiért utazol, amennyiért azt előre lefixáltuk! 
Bízd magad szakértő kollégáinkra – kérj ajánlatot és útitervet kötelezettségmentesen elérhetőségeinken! Munkatársaink figyelnek arra, hogy utazásod maximális biztonságban legyen, igény szerint elintézzük Neked és helyetted a repülőjegy- és szállásfoglaláson túl mindazt, ami életed legszebb élményéhez szükséges, legyen szó autó- vagy transzferfoglalásról, fakultatív programokról vagy utasbiztosításról. Ha különleges kérésed van (lánykérésre készülsz, vagy az esküvődet szeretnéd a szigetek valamelyikén tartani, esetleg a nászutadra utazol), fordulj hozzánk bizalommal!

Ha más úti cél érdekel, böngéssz repülőjegy- és utazáskeresőnkben, függetlenül az utazás időpontjától most rendkívül olcsó árakat találsz! Személyre szabott ajánlatainkért keresd kollégáinkat elérhetőségeinken!
 
Ha Amerika az álmod, tudj róla, hogy 2021-es USA útjaink kockázatmentesen, 0% előleggel, lemondási lehetőségekkel, árgaranciával és ajándék fakultatív programokkal már most foglalhatók, a részleteket összefoglaltuk Neked itt.
New York City a tavaszi szünetben minden költséggel (repülőjegy, illeték, kézipoggyász, bőrönd, belvárosi szállás, reggeli, helyi utazás költségei, programok) együtt 378 000 Ft-ért itt foglalható – kockázatmentsen, 0% előleggel!

Ha márciusban inkább Hawaii-ra utaznál, repülőjegy már 199 900 Ft-ért itt jegyezhető elő – szintén előleg fizetése nélkül!

Ha Zanzibár érdekel, kattints ide!

Dominika a tavaszi szünetben szintén rugalmas foglalási feltételekkel itt!

Utasaink kérésére más akciókkal is hamarosan jövünk, ízelítőül: Bali, Curacao, Fülöp-szigetek, Mexikó, Thaiföld... 0% előleggel, árgaranciával hamarosan előjegyezhető lesz. Figyeld híreinket és az útjainkat összefoglaló oldalunkat!