hello@mortons.hu +36 1 933 3861

Utazz el a télből a nyárba! - Dominika - Maldív-szigetek - Mexikó - Seychell-szigetek - Zanzibár

maldiv

Utazás a Maldív-szigetekre

2020.12.11.

 

Utolsó frissítés dátuma: 2021.09.14.

A Maldív-szigetekre történő mindenkori beutazási feltételek, ill. fontos információk (pl.: időjárás, pénznem, vallás) itt tekinthetők meg.

A Maldív-szigetek…

… egy 26 atollból (korallzátonyokból felépülő, gyűrű alakú sziget vagy szigetcsoport), kb. 800 kilométer hosszan elterülő, kevesebb, mint 1200 (!) aprócska, 13 km²-nél kisebb szigetből áll az Egyenlítő környékén. A szigetek közül mintegy 200 lakott 2-300 fővel, ezek kb. fele exkluzív hotelsziget. 

A Maldív-szigetekről mindannyiunknak a szikrázó napsütés, a vakítóan fehér homokos óceánpart, a hihetetlenül kék vizű lagúnák és a luxus jut eszünkbe, nem véletlenül, a Maldív-szigetek „az utolsó Paradicsom a világon” – ahogy sokan állítják. Sem a kéket, sem az egészet, ami körülvesz minket nem hisszük el még akkor sem, amikor már a saját szemünkkel látjuk. Sokkal szebb, mint a képeken.

Malé, a főváros

Maldív-szigeteki utazásod során először a szigetország fővárosát, Malét pillanthatod meg. Landolni azonban nem ezen, hanem Malétól egy kb. 4 km-re fekvő szigeten fogsz, amely tulajdonképpen csak a repülőteret szolgálja ki, szállítmányozási- és transzferépületek, helyi hajós- és légitaxik állomásai találhatók itt.

Malé egy 1,6 km hosszú szigeten helyezkedik el, a rajta fekvő épületek sokasága miatt úgy fest, mint egy úszó várossziget. Malé, amellett, hogy a szigetcsoport fővárosa, egyben a Maldív-szigetek egyetlen városa is, lakosainak száma kb. 130ezer fő (a többi kb. 1200 szigeten összesen még nagyjából 300ezren élnek).

Malé gazdasága leginkább halászatra, halfeldolgozásra épül, ehhez kapcsolódóan jelentős még a halászathoz elengedhetetlen csónakkészítő ipara.

Természetesen a fentieken kívül a Maldív-szigetek legjelentősebb bevételi forrása az idegenforgalomból származik.

Malé látnivalói

Malé szigetének felfedezésére bátran vállalkozhatunk akár gyalogosan is.

Kihagyhatatlan a kikötők meglátogatása, köztük a leghíresebb a fakikötő, ahol a szigetekre érkező állami méltóságokat szokták fogadni.

A fakikötővel szemben helyezkedik el a Joomhore Maiden közpark, mely remek kikapcsolódási lehetőségeket rejt mind a helyiek, mind a nyaralók számára.

Óriási élményt nyújt a reggeli hal- és élelmiszerpiac is.

Mivel az ország történelmében meghatározó az iszlám és a szultánság, több mecsetet és minaretet látogathatunk meg. A leglátványosabb az ún. Péntek mecset Grand Friday Mosque, az egykori szultáni palota, de híres az Old Friday Mosque is.

 

A hajóstaxik motorcsónakok vagy gyorshajók, előnyük, hogy olcsóbbak, ill. már önmagában a tengeren töltött idő is élmény: a kék minden árnyalatát megcsodálhatjuk a rengeteg színes halon kívül. További előnye a hajóstaxiknak, hogy éjszakai landolásnál is igénybe vehetjük őket (l. később). Hátrányuk, hogy a repülőtértől messzebb elterülő szigeteknél nem alkalmazhatjuk őket a hosszú zötykölődés és a tűző nap miatt.

A kisrepülőgépek és hidroplánok kizárólag nappal szállítanak utasokat (délután 3 óráig), így repülőjegy-vásárlásnál mindenképpen érdemes figyelni arra, hogy már koradélután megérkezzünk a repülőtérre, elkerülendő a Maléban éjszakázást – ha csak nem akarunk szétnézni a szigetvárosban. A repülős transzfer a legjobb választás, ha Malétól messzebb lévő szigeten van a hotelünk, egyrészt ez a leggyorsabb, másrészt az élmény sem elhanyagolható, lenyűgöző látvány az apró kis szigetecskéket megpillantani a magasból. A repülős transzferek hátránya, hogy általában max. egy 15 kg-os bőrönd és egy 5 kg-os kézipoggyász vihető fel a gépekre, a túlsúly felár ritkán működik, és gyakorta előfordul, hogy az utazó Maléban kell hagyja a holmija egy részét, amelyet némi felár ellenében persze utána visznek egy  későbbi járattal.

Programlehetőségek a Maldív-szigeteken 

Minden szigeten más és más programok várnak ránk – ez a szigetek különböző elhelyezkedéséből adódik.
Általánosságban elmondható, hogy a Maldív-szigetek igazi vízi világ, érdemes búvárkodni, és testközelből felfedezni az atollok sekély vizében élő csodálatos állat- és növényvilágot.

Az aktív kikapcsolódás szerelmesei kipróbálhatják, a gyakorlottabbak pedig élvezhetik a hullámokat szörfözés közben.

Maldív-szigeteki szállodák, resortok

A Maldív-szigetek immáron mindannyiunk számára elérhető úti cél, többféle kategóriájú szálloda közül választhatunk pénztárcánk vastagságától függően. Vannak olyan szigetek, ahol árban kedvezőbb hotelekben szállhatunk meg, vannak kimondottan jó minőségű, magasabb áron elérhető resortok, és természetesen megmaradtak a 5 vagy akár 6 csillagos ellátást nyújtó, igazán exkluzív színvonalú szigetek is.

Rendkívüli népszerűségnek örvendenek a víz felszínén „úszó” vízi villák, ahol mindenkitől távol, a legnagyobb kényelemben adhatjuk át magunkat a fényűzésnek és a pihenésnek.

Maldív- szigetek: az álomesküvők helyszíne

A Maldív-szigeteken szimbolikus esküvők, valamint a korábban tett fogadalmak megújítására van lehetőség. Hivatalos esküvőt nem szervezhetünk, az ott megkötött esküvőt itthon nem lehet honosítani, mégis sokat szerveztünk már az elmúlt közel 30 év utazásszervezői tevékenysége alatt.
A szimbolikus esküvő is gyönyörű és romantikus, a pár emléklapot kap a ceremónia végén. Ha igazán romantikus alkat vagy, a fogadalomtétel vagy a fogadalmad megújítása során életed legszebb élményében lehet részed. Kollégáink – Veled/ Veletek egyeztetve – gondoskodnak az esküvő minden apró részletének megtervezéséről és megszervezéséről a dekorációtól kezdve a menyasszonyi csokron át a fotózásig, de nem feledkeznek meg arról sem, hogy mivel koccintsatok, vagy hogy milyen zene szóljon…

Maldív- szigetek: a legnépszerűbb nászutas úti cél

Nem egyszerű a tökéletes nászút úti céljának megtalálása úgy, hogy az egész világ rendelkezésünkre áll. Egyesek szerint bizony még a „Nagy Ő” magtalálásánál is nehezebb. A Maldív-szigetek legyen a listád élén, bármelyik szigetet is választod, garantáltan olyan trópusi nászútban lesz részed, amelyet álmodni sem mernél, egészen biztos, hogy az országban eltöltött napok örökre az emlékezetedbe vésődnek!

Utazás foglalása a Maldív-szigetekre

Ha összefoglalónk felkeltette érdeklődésed, és úgy érzed, itt az idő, hogy elutazz a Maldív-szigetekre, ne halogasd tovább a döntést, kérj tőlünk személyre szabott ajánlatot itt!

Utasvisszajelzések és értékelések alapján kitűnő szállodák várnak a szigeteken, kizárólag a legjobb ár-értékű arányúakat ajánljuk majd, személyre szabva. Az országban töretlen népszerűségnek örvendenek az 5 (vagy 6) csillagos resortok, melyek all inclusive ellátással, valóban paradicsomi szolgáltatásokkal várják az utazókat, de akkor sem lősz mellé, ha 3 vagy 4 csillagos hotelt választasz. Ha igazán exkluzív élményre vágysz, válassz vízi villát!

Bízd magad szakértő kollégáinkra – kérj ajánlatot és útitervet kötelezettségmentesen itt! Munkatársaink figyelnek arra, hogy utazásod maximális biztonságban legyen, igény szerint elintézzük Neked és helyetted a repülőjegy- és szállásfoglaláson túl mindazt, ami életed legszebb élményéhez szükséges, legyen szó autó- vagy transzferfoglalásról, fakultatív programokról vagy utasbiztosításról. Ha különleges kérésed van (lánykérésre készülsz, vagy az esküvődet szeretnéd a szigetek valamelyikén tartani, esetleg a nászutadra utazol), fordulj hozzánk bizalommal!