fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Bulgária legszebb strandjai

bolata utazás bulgária

378 kilométeres tengerpartjával Bulgária újra a magyar utazók egyik kedvenc nyári úti céljává lép elő. A Fekete-tenger partján számtalan remek strandot találunk, ahol arany homok, szikrázó napsütés és remek ár-érték arányú szolgáltatások várnak minket.

Nézzük is Bulgária legszebb strandjait, melyek között természetesen az olyan klasszikusok, mint az Aranypart vagy a Napospart mellett különleges, ékszerdoboz strandokat is találunk.

Saxa Beach - Burgasz

Burgasz az ország egyik legfontosabb kikitője, emellett fontos kulturális és turisztikai központ is. A város remek múzeumokkal és látnivalókkal rendelkezik, a nyáron ide látogató utazók azonban az 5 kilométer hosszú Saxa Beach miatt érkeznek, mely remek vendéglátóhelyekkel, homokos parttal és karibi környezettel várja az itt pihenőket.

Budjaka Beach - Sozopol

budajka beach utazás bulgária

A zsúfolt városi strand közelében található a kisebb, de kezésbé zsúfolt és tisztább Budjaka Beach, ahol tengerbe futó látványos sziklák törik meg a homokos partot. A Burgasztól 35 mkilométerre délre található Sozopol Bulgária egyik legrégebbi és legkedvesebb városkája, ahol 17. századi óváros sikátoraiban, fa épületek között bolyonghatunk.

Bolata Beach - Kaliakra

bolata beach utazás bulgária kaliakra

A Kaliakra-fok Bulgária fekete-tengeri partjának északi részén, egy másfél kilométer hosszú látványos félsziget végén található. A fok már az ókorban erődítmények adott otthont, és az évszázadok folyamán több ostromot és csatát is megélt. Az itt látható romok, emlékművek és múzeum miatt érdemes meglátogatni.

Az innen 4 kilométerre található látványos Bolata Beach főleg a helyiek kedvence, azonban a leleményes magyar utazó is nagyon jól fogja érezni magát a látványos sziklafalak közé ékelődő strandon.

Aranypart - Várna

A bulgáriai utazás egyik kihagyhatatlan úti célja Várna, “a Fekete-tenger fővárosa”. Nemzetközi repülőtere 100 várossal köti össze. A 4 kilométer hosszú Aranypartot rendszeresen az ország és európa legnépszerűbb strandjai közé választják. A városban a Primorski park mellett 3 kilométer hosszú fekete homokos strandot is találunk.

Napospart - Neszebár

napospart utazás neszebár olcsón homokdűnék

Neszebár óvárosa 1983 óta az UNESCO Világörökség része, ókori görög, bizánci és török emlékekkel. Ez a gazdag történelem, mely épületein is megmutatkozik adja báját, mely miatt ez a város az ország egyik legfontosabb látnivalója. A város közelében található 8 kilométer hosszú Napospartra az egész világról érkeznek a turisták annak ellenére, hogy nem nevezhető a legnyugodtabb pihenőhelyek egyikének.

Itt található az ország egyik utolsó természetes homokdűnéi, melyek még látványosabbá teszik a környéket.

Irakli és Chaya Beach - Emona

Az utolsó kevésbé zsúfolt strandok egyike Bulgáriában, melyeket az itt tengerbe ömlő Chaya-folyó választ el. Itt nincs zsúfoltság, csak homok, tenger, napsütés. A területen gyakori a nudizmus, illetve ingyenesen lehet sátrazni is. Ez a partszakasz az vadvilág szerelemesei számára is különleges élményekkel szolgálhat.

Karadere Beach - Byala és Goritsa

karadere beach byala és goritsa utazás bulgária

Az egyik utolsó bulgáriai tengerpart, melyet még nem talált meg a tömegturizmus. 5 kilométerre található Byala és Goritsa városkáitól, gyönyörű környezetben, magas partok tövében. Minden tiszta, de nincs kiépített infrastruktúra, így víz, elektromosság, és térerő sincs.

Szintén ingyenesen lehet sátrazni a területen, amit sokan meg is tesznek, így ne lepődjük meg, ha még későn is zene és tábortűz hangját halljuk a parton.

Silistar Beach - Sinemorets

A Strandzha természetvédelmi övezetben található Silistar szintén viszonylag elszigetelt, de itt megtalálhatók az alapvető szolgáltatások. Az egy kilométer hosszú parton, mely sokak szerint Bulgária legjobb strandja.

A Morton’s Travel az amerikai csoportos utak piacvezetője, 28 év utazásszervezési tapasztalattal.