fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Üzbegisztán ★★★

9 nap
idén 1 alkalommal

715 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 603991
Közép-Ázsia misztikus szépségei a Selyemút mentén

Program leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elutazás átszállással Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Üzbegisztánba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Urgencs - Khiva - Ichan Kala

Reggel megérkezés Urgencsbe, érkezés után továbbutazás busszal Khivába. Városnézés Khivában, mely során megtekintjük a Világörökség részét képező Ichan Kalát, a fallal körülvett óvárost, melynek különlegessége, hogy a városfalon belül több mint 50 történelmi emlékmű és 250-nél is több régi lakóház található. A nap folyamán láthatjuk a Kunya Ark erődőt, az Abd Al Bobo komplexumot, az Islam Khodja minaretet, a Djuma mecsetet és számos medreszét, melyek olyan mecsetek, ahol a vallással kapcsolatos emelt szintű oktatást végezték és végzik ma is. Vacsora. Szállás Khivában.

 

3. nap: Khiva - Bukhara

Reggeli, majd utazás Bukharába autóbusszal a világ egyik legnagyobb sivatagán, a Kizil-kum sivatagon keresztül. Az út első szakaszán többször lesz látható az Amudarya folyó, amely Közép-Ázsia legnagyobb folyója. Érkezés után a szálláshely elfoglalása, szabad program, a környék egyéni felfedezése. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Bukharában.

 

4. nap: Bukhara

Reggeli, majd egésznapos városnézés Bukhara ősi városában, amely a Selyemút karavánjainak egy fontos megállója volt, mivel ez volt az egyetlen oázis a környéken. A városnézés során megtekintjük többek között a IV. századból való Ark erődöt, a Bolo Khauz mecsetet, az Ismail Samani Mauzóleumot, a Poyi Kalon komplexumot a Miri Arab medreszével, a Kalon minarettel és mecsettel. Ezek után látogatás Coumpol bazárban, ahol egy igazi üzbég alkudozást követően helyi termékekkel gazdagodhatunk. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Bukharában.

 

5. nap: Bukhara - Nurata (Kizil-kum sivatagi tábor)

Kora reggel elindulunk a sivatagba. Megtekintjük a Navoi régióban található Nurata városánál a Chasma komplexumot, mely egy mesékkel és legendákkal övezett fantasztikus hely. Emberek ezrei zarándokolnak ide minden évben, hogy láthassák a műemlékeket és imádkozhassanak. Továbbutazás sivatagi jurta táborunkban. Vacsora. Szállás jurtákban. /A jurtákban ágyakon aludhatunk, azonban privát fürdőszoba és privát mosdó használatra nincs lehetőség ezen az egy éjszakán./

 

6. nap: Nurata - Szamarkand

Reggeli után kipróbálhatjuk a tevegelést a sivatagban. Utazás Szamarkand felé. Útközben az Aydarkul tó partján pihenünk meg. Folytatjuk utunkat, érkezés késő délután Szamarkandba. Vacsora. Szállás Szamarkandban.

 

7. nap: Szamarkand

Reggeli, majd egésznapos városnézés a kultúrák keresztezési pontjának tartott Szamarkandban: megnézzük a híres Registan teret, ahol három medresze található: Ulugbek, Sherdor és a Tillyakori medreszek. Folytatjuk látogatásunkat: Guri Emir Mauzóleum (ide temették el Amir Temurt és családtagjait), a Bibi Khanum mecset, a Shakhi Zinda nekropolisz, a XV. századi Ulugbek csillagvizsgáló, az Afrosiyab múzeum. Délután szabad program, vásárlás a Siyob nemzeti bazárban, ahol szárított gyümölcsöket, édességeket, szuvenírt árusítanak. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Szamarkandban.

 

8. nap: Szamarkand - Taskent ...

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás vonattal Taskentbe. Útközben áthaladunk a Sirdarya folyón. Érkezést követően megismerjük a régi városrészt. Első megállónk a Khazrati Imam Építészeti Komplexum, mely több lenyűgöző épületből áll (Koran Usman Múzeum - itt található a világ legrégebbi Koránja, a VII. századból, Barakkhan medresze, Tillya sejk mecset, Kaffal Shahsi Mauzóleum). Majd a városnézés folytatása Taskent új részében: Függetlenség tere, a II. Világháborús Emlékmű, az Amir Temur Múzeum és tér, az Alisher Navoi Színház tér. Délután ellátogatunk az Alay piacra, ahol szárított és friss gyümölcsök özöne tárul a szemünk elé. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Taskentben (létszámtól függően 1-2 pihenő szoba a reptéri transzferig). Éjszaka transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre átszállással.

9. nap: ... Budapest

Érkezés menetrendtől függően Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Khiva-i Ichan Kala

- Bukhara történelmi központja

- Szamarkand

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Belépők és a program szerinti étkezések: 160 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 160 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 6.660 Ft)

- közlekedés külön busszal, vonattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*- 3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

x Üzbegisztán ***

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

9 nap
idén 1 alkalommal

715 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok