fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

középkategória

11 nap
idén 1 alkalommal

1 489 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel
  • ELLÁTÁS
  • Teljes ellátás
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 641449

Program leírás

Egy életre szóló kalandra vágyik? Csatlakozzon ehhez a lenyűgöző utazáshoz, mialatt együtt fedezhetjük fel Uganda lenyűgöző nemzeti parkjait, ahol az afrikai oroszlánok, a híres hegyi gorillák, csimpánzok és még számos különleges állatfaj él. Ráadásul itt, az Albert-tó közelében található Afrika legismertebb folyójának, a Nílusnak a forrása is. Ez az út nem csupán az őserdei kalandokról és lenyűgöző természeti csodákról szól, hanem mélyebb betekintést nyújt az őshonos kultúrák gazdagságába is, miközben találkozhatunk az itt élő barátságos emberekkel.

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Ugandában közlekedés légkondicionált szafaribuszokkal.
Elhelyezés: jó középkategóriás szafari szállások (lodge) és szállodák, 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: teljes panzió

1. nap: Budapest - Brüsszel - Entebbe
Budapestről indulás a kora reggeli órákban, európai átszállással. Érkezés a késő esti órákban Entebbébe. Szállás.

2. nap: Ziwa Rhino Szentély - Murchison Falls Nemzeti Park
Utazás a Ziwa Rhino Szentélyhez, ahol vezetett sétával nyomon követhetjük a fehér orrszarvúkat. Ebéd után látogatás a MURCHISON FALLS NEMZETI PARKBA. Uganda legnagyobb parkja az ország északnyugati részén fekszik és lenyűgöző vadvilággal büszkélkedhet, több mint 451 madárfajjal és 76 állatfajjal. A park északi részén szavanna és borassus pálmák, akácfák és folyóparti ligetek találhatók. Délen az erdők és erdőfoltok dominálnak. Az 1951-es ,,Az afrikai királynő" című filmet Humphrey Bogart főszereplésével az Albert-tó és a Nílus mellett forgatták a Murchison Falls Nemzeti Parkban. Szállás. 

3. nap: Murchison Falls Nemzeti Park
Délelőtt eseménydús szafarin vehetünk részt, melynek során a szavannán élő, szabadon legelésző zsiráfokat, varacskos disznókat, kobokat (egyfajta antilop), bozótantilopokat, bivalyokat és gyűrűsfarkú víziantilopokat láthatunk. Ez a hely még számos állatfajnak ad otthont úgy mint: oroszlánok, leopárdok, hiénák, oribik. A nap fénypontja a Nílus, ahogyan egy keskeny 6 méter széles szurdokon át hömpölyög, létrehozva a világ legerősebb vízesését. A kilátónál állva látni, hallani és érezni fogjuk a Nílus mennydörgését. Ebéd után hajókiránduláson veszünk részt a világ második leghosszabb folyóján a Níluson, ahol zsiráfokkal, bivalyokkal, elefántokkal, nílusi krokodilokkal, vízilovakkal és különféle vízi madarakkal találkozhatunk. Rövid szabadidő. Szállás.

4. nap: Murchison Falls Nemzeti Park - Kibale Nemzeti Park
Egész napos buszos túra az ország főemlős fővárosaként is ismertKIBALE NEMZETI PARKBA. A park nemcsak az ország legnagyobb csimpánzpopulációjának (több mint 1500), hanem 13 másik főemlősfajnak is otthont ad (pottók, csuklyás cerkófok, fehérarcú, illetve fejdíszes cerkófok, veszélyeztetett vörös kolobuszok, fekete-fehér kolobuszok, Anubisz-páviánok, galléros mangábék, fülesmakifélék). Ezen kívül 325 madárfaj talált itt menedékre, köztük van hat olyan faj, melyek csak itt őshonosok az Albertine-hasadékban, úgy, mint a Jackson-hegyi asztrild, a kék, illetve a lila napmadár, a vörös fejű erdei poszáta, a galléros, illetve a fekete sapkás apalis. Festői utunk alatt megtapasztalhatjuk Uganda vidékének szépségét, a helyi farmokat, falvakat, teaültetvényeket, trópusi őserdőket. Útközben megállunk ebédelni. A hosszú autózás után pihenés a szálláshelyen, vacsora. Szállás.

5. nap: Kibale Nemzeti Park
Korán kezdjük a napot egy meleg reggelivel, majd irány a park főhadiszállása. Itt részletes eligazítást kapunk a nyomon követhető csimpánzokról, illetve a körülöttük megengedett viselkedésről, azaz mit szabad csinálni és mit nem. Ezután tapasztalt idegenvezetőnk társaságában elindulunk az őserdei túrázásra, mely kb. 1-6 órát vesz igénybe attól függően, hogy a csimpánzok éppen hol tartózkodnak. Miután megtaláltuk őket, 1 órát töltünk el mindennapi életük és viselkedésük megfigyelésével. Délután útnak indulunk az ország legnépszerűbb parkjába, a QUEEN ELIZABETH NEMZETI PARKBA. Érkezés után szabadidő. Szállás.

6. nap: Queen Elizabeth Nemzeti park
Izgalmas napunk egy reggeli szafarival kezdődik! Ez a tökéletes napszak, amikor megfigyelhetjük hogyan ébredezik fokozatosan a szavanna állatvilága. A QUEEN ELIZABETH NEMZETI PARKOT 1952-ben alapították eredetileg Kazinga néven, de 2 év múlva átnevezték Erzsébetre, II. Erzsébet királynő látogatásának tiszteletére. Az ország nyugati részén található, részben a Kazinga-csatorna által összekötött Edward és George tavak között fekvő területen. A park mélyén, ősi fák árnyékában, egy mesés birodalom, Afrika egyik legnagyobb ökoszisztémája bontakozik ki. Afrikai elefántok, bivalyok, ugandai kobok, vízilovak, topik, víziantilopok, erdei-, és varacskos disznók, krokodilok, leopárdok, hiénák és oroszlánok élnek itt békében. Összesen 95 emlős és több mint 600 madárfaj, együtt alkotva a természet feledhetetlen szépségét. Betekintünk Katwe népének és kultúrájának életébe, így mélyebben megismerve ezt a lenyűgöző tájat és annak lakóit. Felfedezzük a Katwe-tónál használt sóbányászat módjait, és megismerkedünk a barátságos helyiekkel. Visszatérünk a szállásra egy kis pihenőre, és elfogyasztjuk az ebédet. Kényelmes délutáni hajókirándulás vár ránk a varázslatos Kazinga-csatornán. Vízilovak, krokodilok, vízi madarak, elefántok, bivalyok és antilopok mellett haladva fedezhetjük fel a természet csodáit. Szállás. 

7. nap: Queen Elizabeth Nemzeti park -Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Park
Délelőtt kirándulás a QUEEN ELIZABETH NEMZETI PARK déli részébe, ahol a nevezetes fára mászó oroszlánokat fogjuk megtekinteni. Ezek a különleges oroszlánok gyakran bújnak meg a fák lombjai között, hogy megóvják magukat a forró naptól, vagy figyeljék a környező tájat, préda után lesve. Ez egy különleges élmény azoknak, akik szeretik megfigyelni az állatokat természetes élőhelyükön. Útközben egy rövid kitérőt teszünk a ,,Ride 4 a Woman" -hez. Ez egy helyi kezdeményezés Ugandában, mely főleg vidéken élő nőket támogat, segít nekik önfenntartó életet élni, és gazdasági függetlenséget szerezni. A "Ride 4 a Woman" a mikró finanszírozási programokat támogatja, amelyek lehetővé teszik a nőknek saját vállalkozásaik indítását vagy fejlesztését. Emellett oktatási lehetőségeket és más társadalmi szolgáltatásokat is biztosítanak, segítve a nőket életminőségük javításában és közösségük felemelésében. Ez az átalakító tapasztalat lehetővé teszi ezeknek a nőknek, hogy olyan alapvető készségeket sajátítsanak el, mint a varrás, a kosárfonás, a tánc, az éneklés és a dobolás. Este érkezünk a szállásunkra.

8. nap: Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Park
Ma van utazásunk Nagy Napja, a gorilla túra! A Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Park 1994 óta az UNESCO tagja, az ország legismertebb nemzeti parkja. Ez a terület egyedülálló a világon, mivel a hegyi gorillák egyik utolsó menedékének számít. Több mint 400 hegyi gorilla él itt, ami a világ populációjának mintegy felét jelenti. A park több mint 320 négyzetkilométeres területén különleges élőhelyek találhatók, amelyek számos más ritka és veszélyeztetett fajnak is otthont adnak, beleértve az óriás erdei elefántokat, a különböző majomfajokat, 310 fajta pillangót, és több mint 350 madárfajt. Korán reggel indulunk a park főhadiszállására, ahol egy részletes eligazítást tartanak a csoportnak. Minden csoportot tapasztalt vezető kísér. A túra emelkedőkön, lejtőkön és sűrű növényzeten keresztül vezet a Bwindi áthatolhatatlan erdőben. Amint megérkezünk a gorillákhoz, egy teljes órán át csodálhatjuk, ahogyan egymással kommunikálnak, táplálkoznak, játszanak és gondoskodnak egymásról.Ha letelt a varázslatos óra, visszatérünk a kiindulási ponthoz, és megkapjuk a gorilla túra bizonyítványt. Ha időnk engedi, délután ellátogatunk a Batwa közösséghez. Megismerkedhetünk életmódjukkal, bemutatják az ősi vadászati technikáikat, énekelnek és történeteket mesélnek nekünk. Végül visszatérünk a szállásunkra, pihenés, szabadidő.

9. nap: Bwindi - Masaka
Egész napos utazás Bwindiből Masakába, útközben számos megállóval (szuvenír vásárlás, fotó stoppok, ebéd). Szállás.

10. nap: Masaka - Entebbe
Reggeli után elutazás Entebbébe. Útközben megállunk Kayabwében, ahol az Egyenlítő áthalad az autópályán. Fantasztikus kép készülhet, ahogy egyik lábbal az északi, a másikkal a déli féltekén állunk. Ezután ellátogatunk egy természetvédelmi központba, mely egy igazi interaktív élményt ígér számos állatfajjal: zebra, hiéna, teknős vagy oroszlánkölyök simogatás, etetés. Utolsó étkezésünket követően az Entebbe nemzetközi repülőtérre megyünk.

11. nap: Entebbe - Brüsszel - Budapest
Éjfél után indulunk Entebbéből. Hazautazás. Érkezés európai átszállással Budapestre a délutáni órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökség:

-       Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak. 

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/uganda

Árak

Teljes ár: 1.489.000 Ft (1.369.000 Ft + 120.000 Ft reptéri illetékek és csomagdíj)
Egyágyas felár: 445.000 Ft/fő   

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza!

Engedélyek (foglaláskor irodánkban fizetendő):
Gorilla túra engedély:           300.000 Ft/fő
Csimpánz túra engedély:     100.000 Ft/fő

Az engedélyeket az utazásra történő jelentkezéskor kérjük foglalni és fizetni.

Minimális utaslétszám: 13 fő
Garancia felár: 10-12 fő esetén 100 USD           

Az árakat 1 USD = 370 Ft árfolyamig garantáljuk!

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3%
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!                               

Szervizdíj / Borravaló: 90 USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)    

Elektronikus vízum díja, ügyintézéssel: 25 000 Ft/fő

Fontos megjegyzések:

Az úti okmány lejárati idejére vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett utazás végétől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az eredeti útlevelet magukkal kell vinni a csimpánz és a gorilla túrához is!

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Tájékoztatjuk, hogy jelen programunkra SPECIÁLIS Útlemondási Feltétel vonatkozik!
Az engedélyeket az utazásra történő jelentkezéskor kérjük foglalni és fizetni, melyre 100%-os kötbér vonatkozik a lemondási határidőn belül!

Az engedélyek lemondási határideje 2024. július 31-e, ezután már nem téríthetőek vissza, mivel irodánk kifizeti a helyi partner felé! A lemondási határidőt megelőző hétköznap (H-P) délután 16 óráig történő írásos bejelentést tekintjük lemondási napnak!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK (VÍZUM, COVID STB.): 
- Kötelező a sárgaláz oltás! Az országba történő belépés csak sárgaláz elleni oltásról szóló érvényes igazolás/oltási könyv bemutatásával lehetséges.
- Erősen ajánlott a malária tabletta szedése is!

További tájékoztatásért kérjük keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot:
1134 Budapest, Váci út 70., Telefon: +36-1/955-5750

Felhívjuk az Ugandába látogató magyar állampolgárok figyelmét, hogy online vízum nélkül az utazás nem kezdhető meg, a repülőtársaságok szigorúan ellenőrzik felszállás előtt annak meglétét.

x középkategória

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

11 nap
idén 1 alkalommal

1 489 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok