fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Isztambultól Antalya-ig

7 nap
idén 5 alkalommal

204 990 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • Félpanzió
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 616430

Leírás

1. NAP
Érkezés Törökországba

Repülés Budapestről Analya-ba, onnan egy átszállással belföldi járattal Isztambulba utazunk, már az idegenvezetővel együtt. A szálloda welcome drinkkel üdvözli Önöket. Két éjszakára szállás Isztambul környékén.

2. NAP
Isztambul - a mesés metropolisz

Isztambulban, a Boszporusz nagyvárosában, a Selyemút egykori utolsó állomásánál keveredik a keleti mesék és a mai kor világa. Sziluettjét titokzatos minaretek, a Boszporuszon átívelő híd, az Aranyszarv-öböl opálos víztükrén úszó hajók határozzák meg. Az egykori Hippodromhoz látogatunk el, mely gyülekezési helyként szolgált. Itt megtekintünk három ókori emléket. Meglátogatjuk a Kék Mecsetet. Felkeressük a Topkapi palotát, mely évszázados méltóságában a Szeráj-csúcsról tekint le, az Aranyszarv-öböl és a Márvány-tenger között. Falai között szultánok éltek, és ma is az egykori oszmán birodalom erejét sugározza. Lehetőségünk adódik élvezni az Egyiptomi Bazár (Fűszerpiac) egzotikus színeit és illatait. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP
Fakultatív: Boszporusz hajóút, majd Trója - Ayvalik

Fakultatív program: varázslatos hajóút a Boszporuszon. A két
part, Európa és Ázsia között szeli hajónk a hullámokat, míg csodálattal adózhatunk a múlt és jelen együtt létezésének. A távolban számos erőd, mesés palota körvonalai rajzolódnak ki. Továbbutazás, Canakkale vár ránk, Homérosz Iliászának színhelye. Ezen az időtlen helyen megelevenednek előttünk a trójai háború hősei, az Iliász és Odüsszeia legendás alakjai. Tróját sokáig csak történetek fiktív helyszíneként tartották számon, míg Heinrich Schliemann bele nem fogott a 19. században régészeti ásatásaiba. Továbbutazás. Szállás Ayvalik környékén.

4. NAP
Pergamon - Kusadasi

A tengerpart vonalát követve utazunk Pergamonba. Többek között az Akropoliszt és az ókor legmeredekebb színházát, a Zeusz-oltár alapzatát, a szentélyt és az egykori világhírű könyvtár maradványait tekintjük meg. Itt találták fel a pergament is. Továbbutazunk Kusadasiba. Szállás Kusadasi környékén.

5. NAP
Efezus - Pamukkale

A reggeli után, a mai napon Törökország egyik legfontosabb régészeti nevezetességének, Efezusnak, az antik világ egyik legjelentősebb kereskedelmi és kulturális központjának megtekintése vár ránk. Az antik világ életre kel a szemük előtt, megcsodálhatjuk a múlt titkait őrző agorát, az Arkadiana utat, a termálforrásokat, Domiciánus templomát, a tágas színházat (mely a legnagyobbak közé tartozott, 25.000 fő befogadására volt alkalmas), a Celsus könyvtárat. Folytatjuk utunkat a Meander völgyön át Pamukkale felé, melyet Gyapotvárnak is becéznek, és az UNESCO Világörökség része. A gyógyvíznek köszönhetően megkapó szépségű hófehér mészkőteraszok alakultak ki. Ez a természeti csoda már az ókorban is vonzotta az embereket gyógyító ereje miatt. Lehetőségük lesz fürdésre a hotel termálvizében. Szállás Pamukkale környékén.

6. NAP
Hierapolis - Antalya

Ezen a napon a fénykorát a Római Birodalomban élő, Hierapolis város fenséges romjait tekintjük meg. A Kr. e. III. századból származó Apolló-szentély és a római színház fenséges látványt nyújt. Utunk során Antalya felé áthaladunk a festői szépségű Taurus-hegységen. Útközben meglátogatunk egy szőnyeggyárat, ahol megismerheti a török szőnyegszövés egész folyamatát (a nyersanyag - a selyem, pamut és gyapjú - termelésétől kezdve egészen a késztermékig). Szállás 2 éjszakára Antalya környékén.

7. NAP
Antalya - Karpuzkaldiran - vízesés

Antalya-t a Török Riviéra gyöngyszemének is nevezik. A Taurus-hegység hósipkás csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, a ,,rovátkolt" Yivli Minaretet, az óratornyot és a régi városfalat. Meglátogatunk egy ékszer- és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez. A kirándulás fénypontja a Karpuzkaldiran-vízesés megtekintése. Szállás Antalya környékén.

8. NAP
Hazautazás Magyarországra

A busz az indulás függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Hazautazás Budapestre.

Fontos információk:
Beutazáshoz útlevél vagy személyi igazolvány szükséges, amelynek még legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő belépést követően. Fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, helyi szolgáltatók szervezésében. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A programok sorrendje változhat, fel is cserélődhetnek! Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. csoportlétszám szükséges.

Az ár tartalmazza

o Foglalási díj
o Repülőjegyet oda-vissza
o Repülőtéri illeték
o Feladott poggyászt, kézipoggyászt
o Repülőtéri check-int
o Transzfereket
o Szállást 4 és 5*-os nívós hotelekben
o Reggelit
o Vacsorát
o Magyar nyelvű csoportkísérőt

Egyéb

Egyágyas szoba felár: 60.000Ft/fő
Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén
Amiket ajánlunk Önnek
Kultúracsomag: 52.000 Ft / fő
Az alap programhoz tartozó belépőket, idegenvezetést tartalmazza.
Biztosítási csomag: 15.300 Ft/fő
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív programok

Hotel

Járatok

x Isztambultól Antalya-ig

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

7 nap
idén 5 alkalommal

204 990 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok