fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron

14 nap
idén 1 alkalommal

2 270 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Üdülés - nyaralás, Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625782

Leírás:

?  Serengeti Nemzeti Park - egy életre szóló élmény
?  Pihenés Zanzibár fehér homokos strandjainál
?  Állatok százai a közelünkben
?  Big Five - Az Öt Nagy testközelből

Utazzon Tanzániába és csodálja meg a horizontig terjedő, hatalmas síkságot a Serengeti Nemzeti Parkban, figyelje meg testközelből a nagyvadak szokásait, majd pihenjen Zanzibár gyönyörű fehér homokos partjain.
Süli Dorottya - Irodánk utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - REPÜLŐ

Menetrend függvényében megkezdjük utazásunkat átszállással a Kilimanjaro Nemzetközi Repülőtérre (Arusha), éjszaka a repülőn.

2. NAP: ÉRKEZÉS ARUSHÁBA - ARUSHA NEMZETI PARK

Reggel érkezünk a reptérre, ahol a helyi iroda idegenvezetője vár bennünket, aki érkezés után a közeli szállodánkhoz visz min­ket. Itt lepakoljuk csomagjainkat, felfrissítjük magunkat, majd, aki szeretne, első élményeit megszerezheti az afrikai vadon­ból. Privát jeepjeinkkel az Arusha Nemzeti Parkba látogatunk el, mely a 4.566 méter magas Mount Meru vulkanikus hegynek is az otthona. Jeepszafari a Nemzeti Parkban, helyi vadszakértők vezetésével, idegenvezetőnk tolmácsolásában. Bízunk benne, hogy minél több különböző állatfajt meg tudunk tekinteni már ezen a napon is. Több fotószünetet követően a délutáni órák­ban érkezünk vissza szállodánkba, ahol elfoglaljuk szobáinkat és vacsoráig pihenéssel töltjük az időt.

3. NAP: ARUSHA - TARANGIRE NEMZETI PARK

Reggeli után a Tarangire Nemzeti Parkba utazunk. Ez a park a nagy elefántcsoportjairól és a rengeteg óriás baobabfá­ról ismert, amelyek akár több száz évig is élhetnek. A szá­raz évszakban 250 elefántból álló csoportokat is lehet itt látni. Tarangire-ben még sok más vadállat is él, amelyeket legkönnyebben a Tarangire-folyónál vagy a Burunge-tónál - a park fő vízforrásainál - figyelhetünk meg. Ezután mai szállásunkra uta­zunk, mely a közeli szafari lodge lesz.

4. NAP: NGORONGORO

Reggeli után kijelentkezünk a szállásunkról, majd Afrika hét csodájának egyikét, a híres Ngorongoro-krátert látogatjuk meg, amely kétmillió évvel ezelőtt alakult ki, amikor a hatalmas vul­kán kitört. A termékeny láva egyedülálló ökoszisztémát hozott létre, amely ma a legnagyobb koncentrációban élő állatok­nak ad otthont Afrikában. Miközben csupán 600 métert eresz­kedünk le a peremről a kráter aljára, leérkezve állatok százai vesznek körül minket. A Ngorongoro-kráter számos oroszlánfal­kának, bivalycsordának, zebrának, gnúnak és még sok más faj­nak ad otthont. A Ngorongoro-kráter valóban rendkívüli hely, és talán a leglátványosabb természeti rezervátum Afrikában. Szállás és vacsora a kráterhez közeli lodge-ban.

5. NAP: SERENGETI NEMZETI PARK

Reggeli után kijelentkezés a szálláshelyről, majd a szafari másik csúcspontja vár ránk - a Serengeti Nemzeti Park. A Serengeti szó a maszáj nyelvből származik, és végtelen síkságot jelent. A nem­zeti park széles körben ismert szafari helyszínként, főként a nagy vándorlás miatt. A lenyűgöző természetfilmek közül sokat itt for­gattak. Fakultatív hőlégballon szafari a Serengetiben: 270.000,- Ft. Az egész napos program után vacsora és szállás a nemzeti park területén található szafari lodge-ban.

6. NAP: SERENGETI NEMZETI PARK

Reggeli után egész napos szafariprogram. Út közben piknikebéd. A nemzeti parkban számos ragadozó járja be a hatalmas füves területet; számtalan oroszlán család, gepárd, leopárd, zsiráf, zebra és sok más gyönyörű állat otthona ez a hatalmas terület. Mi egy biztonságos jeepben közelítjük meg őket. Szállás és vacsora, mint az előző napon.

7. NAP: SERENGETI - ZANZIBÁR

Transzfer a repülőtérre, majd elutazunk Zanzibárra. Szállás a szi­get dél-keleti oldalán található tengerparti szállodában (6 éj). Zanzibári tartózkodásunk alatt teljes ellátás: reggeli, ebéd, vacsora.

8. NAP: ZANZIBÁR

Az igazi kikapcsolódás itt kezdődik. Élvezhetjük a trópusi Zanzibárt, ahol az óceán kristálytiszta vize és a fehér homokos strand szinte túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Egész napos pihe­nés a fehér homokos tengerparton.

9. NAP: ZANZIBÁR - STONE TOWN - PRISON ISLAND

Ezen a napon pihenhet a pálmafák alatt, vagy eljöhet velünk egy fakultatív kirándulásra, amely során először az arab hatású, gyönyörű Stone Town-t látogatjuk meg. Idegenvezetővel meg­tekintjük a város történelmi helyszíneit, mint az egykori rab­szolgapiac és az anglikán katedrális, a Csodák Háza és Freddie Mercury-ház. Ezt követően Prison Island-et, azaz a Börtön szige­tet látogatjuk meg. A parthoz közeli sziget a nevét az ott kiala­kított börtönről kapta, mely ma óriásteknősöknek ad otthont. A közelben látványos korallzátonyok is vannak. Jó idő esetén sznorkelezhetünk a kristálytiszta vízben, színes trópusi halak után kutatva, vagy napozhatunk a fehér tengerparton. Stone Town - Prison Island túra óriásteknősökkel kirándu­lás: 48. 000,- Ft. Szállás, mint előző nap.

10. NAP: ZANZIBÁR

Élvezhetjük a trópusi Zanzibárt, ahol az óceán kristálytiszta vize és a fehér homokos strand szinte túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Egész napos pihenés a fehér homokos tengerparton. A szálloda előtti óceánban csak dagálykor lehet fürdeni. Apálykor lehet kagylókat keresni a visszahúzódott partszakaszon.

11. NAP: ZANZIBÁR - DELFIN TÚRA - FŰSZERFARM

Fakultatív programlehetőségként fél napra Zanzibár déli part­ján fekvő Kizimkazihoz utazunk. Ez egy nagyon kedvelt tengerparti pihenőhely és egy halászfalu neve. Ez a partszakasz nagy számban ad otthont palackorrú delfineknek. Ha szerencsénk van, akkor lehetőségünk lesz úszni és búvárkodni ezekkel a varázslatos állatokkal. Délután ellátogatunk Zanzibár számos fűszerfarmjának egyikére. Itt lehetőségünk lesz betekinteni a helyi életbe és megkóstolni a szezonális gyümölcsöket, vala­mint egy kis fűszeres teát. Kizimkazi, delfinekkel úszás és fűszerfarm fakultatív kirándulás: 69.000,- Ft.

12. NAP: ZANZIBÁR

Egész napos pihenés.

13. NAP: ZANZIBÁR - REPÜLŐ

Reggeli után csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobában, majd pihenés, szabadprogram a reptéri transzferig.

14. NAP: ÉRKEZÉS BUDAPESTRE

Európai átszállással délelőtt érkezünk Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés dátumától számolva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállás: 4 csillagos szálloda+szafaris lodge

Ellátás: Teljes ellátás

Közlekedés: Autóbusszal, Repülővel

x Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

14 nap
idén 1 alkalommal

2 270 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok

Mindenképpen nyersz! Most igazán megéri ajánlatot kérni!
Ha tudunk számodra jobb árat adni, azért, ha nem, akkor pedig azért, mert megküldjük Neked Frei Tamás Bábel című könyvének dedikált példányát.Feltételek
Hova szeretnél utazni? Asszisztensünk segítségével könnyedén kérhetsz ajánlatot!