fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Svájc repülővel és vonattal

5 nap
idén 1 alkalommal

714 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625763

Leírás:

?  Vonatozás, felvonózás, hajózás Luzernből
?  Utazási bérlettel minden program ingyenes
?  Havas hegycsúcsoktól az idilli városokig
?  Utazunk a világ legmeredekebb siklóján

Svájc jelentős városai, különleges természeti csodái egy csokorban a világ legpontosabb vasúti közlekedési hálózatával.
Justin Erika - idegenvezető


Program:

1. NAP: BUDAPEST - BASEL - LUZERN

A délelőtti órákban idegenvezetőnkkel Budapestről a Basel EuroAirport Repülőtérre repülünk. A légikikötő területileg Franciaországban található, de egyedülálló módon, hármas (svájci, francia, német) fennhatóság alatt áll. A repülőtérről busszal megyünk a baseli vasútállomásig, ahonnan vonattal utazunk tovább Luzernbe. Négynapos Swiss Pass-t, azaz svájci utazási bérletet használunk az utazásaink során (1-4. napig). Ennek árát a részvételi díj tartalmazza. A Swiss Pass érvényes az összes vonatjegyre, felvonójegyre, hajójegyre, buszjegyre, amit a prog­ramunk során igénybe veszünk. Enélkül az igazolvány nélkül ezek összköltsége több mint 140.000,- Ft lenne. (Utolsó nap a reptérre helyijáratos busszal megyünk ki.) Vonatunkkal Luzernbe a délutáni órákban érkezünk. Először a szállásunkat foglaljuk el, ami kb. 50 méterre van a pályaudvartól (3 éj). Ez azért is fontos, mert a csomagját mindenki maga viszi az állomástól a szállo­dáig, illetve majd hazafelé is. Javasoljuk, hogy holmiját húzható bőröndbe, hátizsákba csomagolja. A nap hátralévő részében gya­logosan fedezzük fel Luzern értékeit. Városnézésünk során meg­tekintjük a híres fedett fahidat, az óváros mesés festett falú céhes házait, pompás régi épületeit, majd sétálunk a hangulatos tópar­ton. Mivel szállodánk a belváros szívében van, vacsorázásra min­den nap a közelben számtalan lehetőség kínálkozik.

2. NAP: LUZERN - VITZNAU - RIGI - STOOS

Egésznapos programunkat hajókirándulással kezdjük a Vierwaldstätti-tavon, Luzernből Vitznau kikötőjéig. Itt Európa legré­gebbi hegyi fogaskerekű vonatára szállunk. A 150 éves pályán emelkedünk fel a Rigi-hegy 1.800 m magas tetejére, miköz­ben lélegzetelállító látványban lesz részünk, alattunk a fjord­szerű tó, távolban az Alpok vonulata. Rigi Kulm végállomáson szállunk ki, ahol kilátó és étterem teszi teljessé a hegyi panorá­mát. Visszaúton a hegy túloldalára, Art Goldauba is fogaskerekű­vel megyünk le. A városkából busszal utazunk tovább a stoosi felvonó völgyállomásához. A világ legmeredekebb funicolaréjá­val 8 perc alatt jutunk fel Stoos hegyi falucskájába. A sikló alakja sem mindennapi, 4 összekapcsolt hordó alkotja. Fent sétálunk és gyönyörködünk a tájban. Az esti órákban busszal, majd vonattal utazva érkezünk vissza Luzernbe.

3. NAP: LUZERN - WENGEN - BERN - LUZERN

Reggeli után vonattal Lauterbrunnenbe utazunk, majd onnan fogaskerekűvel folytatjuk kirándulásunkat (a Swiss Passunknak köszönhetően ingyen) az 1.274 méter tengerszint feletti magas­ságban található Wengenbe. A település igazi gyöngyszem, amely teljesen el van zárva a klasszikus autós közlekedés elől, és utcáin csak elektromos járművek járhatnak. Érkezésünk után a szemünk elé tárul a ,,Svájci Triász": az Eiger, a Mönch, és a Jungfrau magasztos hegycsúcsai közül a ,,Fiatalasszony" több mint 4.000 m-es csúcsa. Ez a régió az UNESCO Világörökségek listáján is szerepel. Szép idő esetén meseszép a látvány. A hegyi faluból lejőve megállunk Interlakenben, ahol szabadprogram, ebédelési lehetőséggel. Ezután folytatjuk utunkat, és Bernbe utazunk. Megérkezésünk után besétálunk a főváros központjába. Városlátogatásunk során megnézzük a parlamentet, ahonnan szép rálátás lesz az Aare folyóra, továbbsétálva lefényképezhet­jük az Óratornyot, a városházát, és közben láthatjuk a festői utcai díszkutakat is. A Világörökségek listáján is szerepel az árkádos óváros. Vonattal az esti órákban érkezünk vissza Luzernbe.

4. NAP: STANSERHORN - ZÜRICH - BASEL

Reggeli után rövid vonatozással érjük el a hangulatos kantoni fővárost, Stanst. Itt a világon egyedülálló, nyitott tetejű cab­rio felvonóval megyünk fel a Stanserhorn közel 2.000 m magas csúcsára, ahol kb. egy órás kirándulást teszünk. Mesés a pano­ráma a környék tavaira és a környező hegyekre. Ha szeren­csénk van, mormotákat is láthatunk. Kora délután érkezünk vissza Luzernbe, ahol felvesszük csomagunkat, és továbbuta­zunk az ország legnagyobb városába, Zürichbe. A vasútállomás csomagmegőrzőjében elhelyezzük csomagjainkat, majd városnézésünket a híres Bahnhofstrassén kezdjük. Ez a világ egyik legelegánsabb, de legdrágább utcája is. Elmegyünk a Fraumünsterig, melynek mesés ablakait Chagall készítette el. Vele szemben a Limmat folyó túloldalán található a monumen­tális Grossmünster. Szabadidő alatt ki lehet sétálni a hangulatos Zürichi-tó partjáig. Este vonattal megyünk a Rajna partján fekvő Basel városába, ahol aznap esti szállásunk is lesz.

5. NAP: BASEL - BUDAPEST

Reggeli után megtekintjük a Rajna partján fekvő Baselt, mely Svájc 3. legnagyobb városa. A település legszebb része az óvá­rosi Piactér a Városházával és a folyópart. Látványos a Münster és annak gótikus kerengője. Egységes, kellemes hangulatú város Basel, mely mindenki tetszését elnyeri. Délután bus­szal, a Basel melletti reptérre megyünk, és onnan repülünk haza Budapestre. A Liszt Ferenc repülőtérre érkezés - menetrend sze­rint -, az esti órákban várható.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + helyszínen vacsorázási lehetőség

Közlekedés: Repülővel, Vonattal

x Svájc repülővel és vonattal

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

5 nap
idén 1 alkalommal

714 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok