fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Felfrissülés a Genfi-tó partján

5 nap
idén 1 alkalommal

419 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625767

Leírás:

?  3 óra hajókázás a gyönyörű Genfi-tón
?  Romantikus svájci és francia városkák
?  Felvonózás, mesés panoráma és a Mont Blanc
?   Az Evian otthona, svájci sajt- és csokoládékóstoló

A két ország határán található Genfi-tó rengeteg érdekességet, különlegességet tartogat a kirándulók számára.
Villányi Regina, referens

Program:

1. NAP: BUDAPEST - GENF

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban, repü­lővel indulunk Genfbe. Megérkezésünk után tömegközleke­déssel bemegyünk a központba, a főpályaudvar közelében lévő szállodánkba, ahol lesz a következő 4 éjszaka alatt a szállásunk. Elhelyezzük csomagjainkat a csomagszobában, majd a Béke Fővárosának is hívott Genf felfedezésével kezdjük programunkat. A reformáció nagy alakjait - Kálvint és másokat - monumentális emlékmű örökíti meg az óváros melletti parkban. A szobrok közt találjuk Bocskai István alakját is. Következő látványosság a kál­vinista katedrális, mely építészetileg több stílusjegyet is mutat. Belül láthatjuk Kálvin János székét is. Sétálhatunk az elegáns tóparton, lefényképezhetjük a Virágórát és a magas szökőkutat, a Jet d'Eau-t, mely 100 m fölé lövelli a vízsugarat.

2. NAP: GENF - ANNECY - MONT BLANC - CHAMONIX

Reggeli a hotelben, majd mindenki eldöntheti, hogy Genfben marad, hogy egyénileg felfedezze a várost vagy eljön velünk egy fakultatív kirándulásra. Franciaország felé indulunk, majd a határon átkelve, rövid utazással érjük el az Annecy-tavat, mely­nek végében fekszik az azonos nevű középkori városka. A hely romantikus báját a hangulatos kutak, árkádos utcák és ódon paloták egyvelege adja, melyek közül kiemelkedik a XII. szá­zadban épült várkastély. A kellemes tóparti élmények után Európa legmagasabb csúcsa, a Mont Blanc felé vesszük az irányt. A hegy lábánál fekszik a páratlan hegyvidéki kisváros, Chamonix. Az Arve folyó völgyében fekvő város az Alpok főbejárata, köz­vetlenül a legmagasabb csúcsok tövében fekszik. Körbetekintve többezer méteres csúcsokat láthatunk. A házak fölé magasodva. Chamonixból felvonóval 20 perc alatt feljutunk az Aiguille du Midi-re, Európa legmagasabban fekvő kilátópontjára (3.842 m). A ,,Dél Tűjéről" csodálatos panoráma nyílik a francia, svájci és olasz Alpokra és legfőképpen a Mont Blanc-ra. Életre szóló élmény ott állni. Programunk végén visszatérés Genfbe, szállás. Fakultatív kirándulás: Annecy - Mont Blanc - Chamonix: 80 EUR + 80 EUR felvonójegy (ha a felvonózást is igénylik).

3. NAP: GENF - LAUSANNE - YVOIRE - GENF

Ezen a napon Genfben vonatra szállunk és elindulunk Svájc 4. legnagyobb városa, Lausanne felé. Útközben megcsodál­hatjuk a Genfi-tó partján fekvő szőlőültetvényeket, melyek az UNESCO Világörökségek Listáján szerepelnek. Lausanne-ba érve az óváros felfedezésével kezdjük programunkat. Itt a szép gótikus katedrálist tekintjük meg. A belvárosban több sétáló utca is található. Lausanne az olimpiák fővárosa, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1915 óta székel a városban. Aki szeretné a városban található Olimpiai Múzeumot megtekinteni, nekik a szabadidő alatt lesz erre lehetőségük. Tömegközlekedéssel könnyen kijuthatnak a központból, a múzeumhoz. Lausanne belvárosának megtekintése után egy hangulatos hajókázásra indulunk a Genfi-tavon. Áthajózunk a tó túloldalára, és kikö­tünk Yvoire-ban. Lehetőségünk lesz sétálni az autentikus közép­kori városkában, vagy beülni egy kávézóba és elfogyasztani egy kellemes kávét a vízparton. Aki szereti a szép kerteket, azoknak ajánljuk az Öt Érzék Kertjét (Jardin des Cinq Sens), ahol mindent meg lehet érinteni, szagolni. Délután ismét hajóra szállunk, és a délutáni fények festésében érünk vissza Genfbe. Szállás, mint előző nap. A vonat- és hajójegy a helyszínen fizetendő.

4. NAP: GENF - EVIAN - CHILLON - GRUYÉRES - BROC

Reggelit követően buszos útra indulunk a tó körül. Első megál­lónk a gyógyvizéről híres Evianban lesz. A város híres ásvány­vizét fürdésre és ivásra egyaránt használják. Megtekintjük a forrást is. Második megállónk a XIII. században épült Chillon-i vízivár, amely Svájc legjelentősebb középkori erődje. A vár a tó keleti sarkában található, ahonnan urai, a Savoyaiak, szem­mel tarthatták a tavon zajló hajóforgalmat. Rövid időre búcsút veszünk a Genfi-tótól, mert felkeressük a sajtgyártásáról híres Gruyéres-t. A ma is álló védfalai közé zárt egykori grófi szék­város igazi csemege a turisták számára. Rendezettsége, tisz­tasága, a vár romantikája jó kiegészítést ad a sajtkészítésnek és a sajtüzleteknek, melyek egyikébe mi is betérünk. Ezt köve­tően újabb gasztronómiai élmény, a Nestlé csokoládégyár köz­pontjába látogatunk. A kakaó és a csokoládégyártás történetét látványosan bemutató termek után kóstolón vehetünk részt, és vásárolhatunk is. A csokoládégyárat elhagyva visszafelé indu­lunk és sok élménnyel gazdagodva érünk vissza Genfbe a kora esti órákban.

5. NAP: GENF - BUDAPEST

A reggelit követően kicsekkolunk a szállodából. A csomago­kat a poggyászszobában hagyjuk, majd egy érdekes helyszínre megyünk. Egy botanikus kertet keresünk fel. Sok különleges növényt, virágot fogunk itt látni. Délután visszamegyünk a köz­pontba, ahol szabadprogram, majd a menetrend függvényében, tömegközlekedéssel kimegyünk a repülőtérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés az esti órákban a Liszt Ferenc repülőtérre.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel, Autóbusszal, Hajóval, Vonattal

x Felfrissülés a Genfi-tó partján

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

5 nap
idén 1 alkalommal

419 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok