fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Srí Lanka-körutazás tengerparti hosszabbítással

14 nap
idén 2 alkalommal

719 990 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Üdülés - nyaralás, Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • Reggeli
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 613762

Leírás

1. nap: Utazás Srí Lankára
Utazás Budapestről Srí Lankára átszállással.

2. nap: Érkezés Srí Lankára
Érkezés Srí Lankára, korábbi nevén Ceylonra. Bejelentkezés a hotelbe (a szobák elfoglalása várhatóan 14 órától lehetséges, addig reggelit kap a csoport, használhatja a csomagszobát, és egy szobát átöltözéshez). Az esti órákban Negombo városnézésre indulunk, melynek során megpillanthatjuk a holland erődöt és egy katolikus templomot. Negombo számos épülete a holland és portugál gyarmati időket idézi. Fontos terület a halászat, rákot, homárt horgásznak. Szállás: Negombo vagy Waikkal környéke (Goldi Sands *** vagy hasonló).

3. nap: Dambulla
Kijelentkezés a hotelből. Dambulla felé tartunk. Meglátogatjuk az Arany Templomot, melyet sziklába vájtak. Az UNESCO Világörökség részét képező nevezetességet 5 barlang, és a Buddha életét megörökítő falfestmények is díszítik. Szállás: Habarana környéke (Habarana Village by Cinnamon ****)

4. nap: Szabadidő vagy fakultatív program: Polonnaruwa, dzsipszafari
Töltse kedvére az időt, vagy vegyen részt fakultatív programon: kirándulás Polonnaruwa ősi városához, ahol a fenséges romokat csodálhatjuk meg. Ez volt a sziget középkori fővárosa a 11. és 13. század között. Műemlékei viszonylag jó állapotúak, és híven visszatükrözik a régi nagyság fényét: a Királyi Palota-komplexum, a robosztus Buddha-alakzatok, a sztúpák mind letűnt idők méltó krónikásai. Megtekintjük a múzeumot is. Másik fakultatív program: dzsipszafarin veszünk részt az egyik nemzeti parkban, mely elefántjairól híres (Minneriya vagy Kaudulla vagy Eco Park). Ezek a rezervátumok a legtökéletesebb helyek a bájos ormányosok megfigyelésére. Visszatérés a hotelbe.

5. nap: Sigiriya, majd fakultatív: falu-látogatás és katamaránozás
A mai napon a semmihez sem fogható, dzsungel fölé magasodó Sigiriya sziklaerődöt keressük fel, mely a sziget egyik legfontosabb látványossága. Az ősi Sigiriya-t, vagyis Oroszlánsziklát az UNESCO felvette Világörökségi listájára. A Kashyapa király által építtetett (477-495) egykori fellegvár 200 méter magasan őrzi a tájat. A szinte függőleges barnásvöröses falak drámaian törnek az ég felé. Árok, sánc és kiterjedt kertek, víztározók veszik körbe területét. A világhíres freskók száma eredetileg 500 volt, mára 19 maradt meg belőlük. Ha egészen a tetejére szeretnénk felmászni, az körülbelül 2-3 órába telik. A csúcsra vezető lépcsősor egy oroszlánt formázó alakzaton vezetett át, de mára már csak a mancsai maradtak meg - mindez alapján elképzelhető az állat fejének egykori mérete. A szikla tetején a királyi citadella maradványai, barlangok, és medencék fokozzák a hely egyediségét. Fakultatív program: katamaránozás és egy hagyományos falu megismerése (ebéddel). A katamaránozás alkalmat nyújt arra, hogy élvezzük a természet és az itteni vadvilág csodáit és közelségét. Sétát teszünk egy tradícionális faluban, és bepillantunk egy házba is. Visszatérés a hotelbe.

6. nap: Kandy
Kijelentkezés a hotelből. Kandy felé indulunk. Útközben megállunk egy ajurvédikus faluban Matale-ban. Ez a terület minőségi fűszereiről híres, melyekből lehetőségünk lesz vásárolni is. A dimbes-dombos vidéken fekvő Kandy városában, a szingaléz uralkodók egykori székhelyén a régi idők báját tapasztalhatjuk meg. Központjában egy békés tó csillámlik. A szigetország egyik legfestőibbb városa a kézművesség egyik kiemelkedő központja is. Meglátogatunk egy batikoló-és fafaragó-központot. Kandy egyik jelentős látnivalója a Fog temploma (másnéven Dalada Maligawa), a buddhista szentély, ahol Buddha egyik fogát őrzik. (A templomba visszafogott öltözékben, vállat és térdet fedő ruházatban illik belépni, cipőnket levéve). Este: kulturális műsor. Szállás: Kandy környékén (Raddisson Kandy **** vagy hasonló).

7. nap: Fakultatív: Királyi botanikus kert, majd teaültetvény
Kijelentkezés a hotelből. Szabadidő vagy fakultatív program: Királyi Botanikus Kert. A színek és illatok sokféleségét ígéri a kert, mely 5,5 kilométerre helyezkedik el Kandy-től. Közel 4000 faj található itt, többek között orchideák széles választéka, fűszernövények, pálmafák. Nuwara Eliya az úti célunk. Különleges élményben lehet részünk egy teaültetvényen-és teamanufaktúrában. Srí Lanka az otthona a világszerte híres ceyloni teának, mely népszerűségét gazdag ízvilágának és világos aranyszínének köszönheti. A látogatás során bepillanthatunk a teatermesztés kulisszatitkaiba. Nuwara Eliya-ban városnézés vár ránk. Az 1800 méteres magasságban fekvő város a gyarmati időkben a britek kedvenc menedéke volt, köszönhetően az itteni, kicsivel hűvösebb klímának. Ennek köszönhetően a várost ,,Kis Angliának'' is becézik: Tudor stílusú házak, az angol vidéki építészetet idéző nyaralók, takaros kertek ékesítik a környéket. Szállás: Nuwara Eliya környékén (Galway Heights *** vagy hasonló).

8. nap: Szabadidő vagy fakultatív: Horton Plains Nemzeti Park
Szabadidő, vagy tartson velünk fakultatív programra: Horton Plains Nemzeti Park. A mai napon csomagolt reggelit kapunk. Úti célunk a Horton Plains Nemzeti Park, mely 2100-2300 méteres magasságban helyezkedik el, és a régióra jellemző növény, és állatfajok fedezhetőek fel területén. Itt a fák, a lankák gyakran burkolóznak felhőfátyolba. Ezt felhőerdőnek nevezik. Visszatérés a hotelbe.

9. nap: Transzfer a tengerparti hotelbe
Kijelentkezés a hotelből. Transzfer a tengerparti hosszabbítás helyszínére. Tervezett hotel: Club Bentota *** vagy hasonló.

10.-11.-12.-13.nap: Tengerparti hosszabbítás
Kapcsolódjon ki, pihenjen ebben a csodálatos környezetben! A Club Bentota fekvése igazán impozáns: a hotel a Paradise-szigeten található, a Bentota-folyó és az Indiai-óceán között.

14. nap: Hazautazás
Kijelentkezés a hotelből (várhatóan a hajnali órákban a 14. napon), transzfer Colomboba, a reptérre a repülőgép indulásától függően. Hazautazás átszállással, érkezés Budapestre.

Fontos információk:
Az útlevélnek a belépéstől számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető. A Srí Lankára turista vagy üzleti célból érkező magyar állampolgárok 30 napra érvényes vízumot igényelhetnek kizárólag az Elektronikus Utazási Felhatalmazási Rendszerben (ETA) a következő weboldalon www.eta.gov.lk/slvisa/ Ára kb 50 USD/fő (+2,5-4,5% bankkártya költség). Az ETA rendszerben történt bejelentkezést követően kapott hivatkozási számmal tudják majd felvenni a vízumot a colombói nemzetközi repülőtéren. Belépéskor a vízumfelvétel a magyar állampolgárok számára csak a colombói nemzetközi repülőtéren lehetséges.
Ezen kívül szükséges egy beutazási online adatlap kitöltése, melyet 3 nappal indulás előtt kell kitölteni.
https://eservices.immigration.gov.lk/emb/eEmbarkation/'#/home-page
Az online vízum és beutazási online adatlap kitöltése egyénileg intézendő!
Szükséges a tartózkodásra elegendő anyagi fedezet igazolása (készpénz vagy bankkártya bemutatása elegendő) - általában ezt nem szokták kérni.
A programváltozás jogát fenntartjuk, a sorrend változhat! A helyszínen kiegészítő fakultatív programok foglalhatóak. Min csoportlétszám :20 fő. Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. Háromfős foglalás nem tehető.

Az ár tartalmazza

- Repülőjegyet oda-vissza
- Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat: feladott poggyász, kézipoggyász
- Transzferek
- Szállás 3 és 4 * hotelekben a körutazás alatt
- Szállás 3* hotelben a tengerparti nyaralás alatt
- Reggeli
- Magyar nyelvű idegenvezetés
- Programok: Dambulla, Sigiriya, Kandy, teaültetvény

Egyéb

- Egyágyas szoba felár: 179.990 Ft/fő
- Srí Lanka vízum: egyénileg intézendő online, ára kb 50 USD (+2,5-4,5% bankkártya költség)
- Helyszínen fizetendő borravaló- Kb. 50 euro / fő / út
Amiket ajánlunk Önnek:
- Vacsoracsomag (vacsorák a körutazás, és a tengerparti nyaralás alatt): 59.990 Ft/fő
- Fakultatív programcsomag: 69.990 Ft/fő
Polonnaruwa, dzsipszafari, falu-látogatás és katamaranozás, Királyi botanikus kert, Horton Plains Nemzeti Park
- Biztosítási csomag: 39.000 Ft/fő
Baleset és poggyászbiztosítás: 13.300 Ft és útlemondási biztosítás: 25.700 Ft.
A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a
visszajár Önnek!)

Fakultatív programok

Polonnaruwa, dzsipszafari, falu-látogatás és katamaranozás, Királyi botanikus kert, Horton Plains Nemzeti Park: 69.990 Ft/fő

Hotel

Negombo vagy Waikkal környéke (Goldi Sands*** vagy hasonló).
Habarana környéke (Habarana Village by Cinnamon****)
Kandy környékén (Raddisson Kandy**** vagy hasonló).
Nuwara Eliya környékén (Galway Heights*** vagy hasonló).
Club Bentota*** vagy hasonló.

Járatok

x Srí Lanka-körutazás tengerparti hosszabbítással

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

14 nap
idén 2 alkalommal

719 990 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok

Mindenképpen nyersz! Most igazán megéri ajánlatot kérni!
Ha tudunk számodra jobb árat adni, azért, ha nem, akkor pedig azért, mert megküldjük Neked Frei Tamás Bábel című könyvének dedikált példányát.Feltételek
Hova szeretnél utazni? Asszisztensünk segítségével könnyedén kérhetsz ajánlatot!